Co se to vlastně děje na Blízkém východě?

11. 02. 2011 18:30:00
„Pověděl jim podobenství: Patřte na fíkový strom i na všechno stromoví. Když již pučí (rozkvétá), když to uvidíte, poznáte, že je již blízko léto“ (Luk 21.29-30) Poselství církve z Nigerie: „Tento rok je rokem Božího vyrovnání a nadpřirozeného povýšení.“ Václav Lamr uveřejnil nové prorocké „Slovo k hodině“ v němž předkládá následující duchovní zhodnocení dění na Blízkém východě, jež dnes zaměstnává mysl mnoha lidí na celém světě:
Egyptský president Mubarak odstoupil zdroj: Internet
Egyptský president Mubarak odstoupil zdroj: Internet

Fíkovník je symbol Izraele a „jiná stromoví“ jsou ostatní národy. Němci mají jako symbol dub, Kanaďané javor. Češi mají lípu, Rusové břízu, Libanon cedr... Žijeme v době, kdy národy podle Boží vůle a zjevení „pučí“ jako pupeny stromů, osamostatňují se. Tento proces není vždy poetický nebo sametový. Dochází k revolucím, ke genocidám, vraždám a válkám. V Evropě jsme sledovali tragickou identifikaci národů rozpadající se Jugoslávie, později národů Sovětského svazu, Mezitím některé osvobozené národy upadly zpět do ještě horších diktatur a totalit, jiné se znovu osvobodily a zase další upadaly do temnot občanských válek.

Nyní je čas pro Afriku a arabsko-islámské země, s nimiž Pán hýbá, aby je z těch totalit a diktatur osvobodil a „povýšil“. Cíl je jasný: „Přijdou k Žádoucímu národů, ke Kristu.“( Ag.2.8) On se za ně žádostivě přimlouvá, aby se staly Jeho dědictvím (Žalm 2.8) Také církev se s Ježíšem přimlouvá za tento cíl. To si připomeňte, kdykoliv čtete noviny v těchto dnech nového roku 2011.

Myšlenky Václava Lamra pozoruhodně potvrzuje poselství bratra Paola. Z jeho dopisu vyjímám:

Milí přátelé, právě probíhajicí změny v severní Africe a na Blízkem východě jsou vyvrcholením obrovské frustrace a nenaplněných nadějí místních obyvatel. Je to možné přirovnat k převratu v bývalém komunistickém bloku? To ukáže teprve čas, ale pravdou zůstavá fakt, že nic podobného se v tamních poměrech už dlouho neudálo. Boží vůlí je záchrana každého člověka a k tomu také dává milost národům, ktere neměly svobodnou možnost volby, především v otázkách víry, ke změně těchto podmínek. Možná se nám potomkům „sametové revoluce“ tyto převratné změny nezdají, ale je třeba si uvědomit charakter místních obyvatel: přece jen to nejsou mírumilovní „holubičí“ Slované! Právě díky rozpadu komunistického bloku se u nás otevřely dveře ke kázání evangelia a k podobné naději pro země Blízkého východu se již dlouho upínají srdce i modlitby na Východě i na Západě.

Měl jsem nyní příležitost strávit několik dní asi s 50 Araby ze všech „dotčených“ zemí. Jsou plni očekávání a s nadějí vzhlížejí k dalším událostem. Prosím vás na jejich místě za přímluvy. Je naší povinností přispět naší měrou k šíření evangelia v těchto částech sveta, stejně jako mnozí sloužili nám modlitbami, pašováním literatury i praktickou pomocí ještě v dobách, kdy u nás vládla nesvoboda.“

Autor: Martin Pinc | pátek 11.2.2011 18:30 | karma článku: 10.03 | přečteno: 925x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 7.01 | Přečteno: 86 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 12.16 | Přečteno: 138 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 4.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 15.26 | Přečteno: 208 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 14.31 | Přečteno: 378 |

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...