Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Morální zvrácenost Západu, nebo pokrytectví islámu?

Od té doby, co se jsem se začal blíže zajímat o problematiku islámu, nemohl jsem si nevšimnout, že charakteristickým znakem jeho zanícených vyznavačů je přesvědčení o jakési morální nadřazenosti islámu nad zkažeností a relativizmem západní společnosti. Kromě toho jsou muslimští apologeti ovšem převědčeni i o teologické nadřazenosti islámu nad kesťanstvím a jusaismem, které podle jejich názoru islám překonává svou myšlenkovou integritou – na rozdíl od Bible prý ve svatých knihách islámu nejsou žádné chyby a rozpory.

Pokud se týká západní společnosti, nepochybně lze opravdu souhlasit s islámskými kritiky v tom, že jeví četné znaky sociáního systému, který je na konci své existence – už třeba jen proto, že není (především v Evropě) schopen si zajistit dostatečnou natalitu z vlastních zdrojů, chybí mu jasná vize do budoucnosti a zcela rezignoval na ideály, které stály při jeho vzniku. Sekulární humanismus, který v Euroatlantské civilizaci vládne a dogmaticky prosazuje mravní relativiznus jako jediný správný pohled na rozmanité aspekty života společnosti, má za následek přesvědčení, že „vše je dovoleno“ a každý si může úroveň morálky snížit tak, jak mu to vyhovuje, aby se necítil omezovaný v prosazování svého ega.

Představa, že by existovaly nějaké absolutní morální normy (jako třeba bylo Desatero) je v této společnosti odmítnuta. To pak ovšem vede k tomu, že nikdo nemá zábrany dělat si, co chce. Toto uvažování je koneckonců i příčinou toho, že je naše společnost tak prorostlá korupcí a klientelismem. Sociální darwinismus v praxi. Stejně tak je toto myšlení zodpovědné za sexuálně nezodpovědné chování, jehož dopady (sexuální zneužívání a útlak, nechtěné oplodnění, pohlavní nemoci, rozpad rodin, etc.) se řeší opět způsoby, které se často omezují jen na řešení důsledků nesprávného životního stylu (v případě potratů navíc zatěžují svědomí vědomím podílu na zabití nevinné lidské bytosti), než jeho prevencí.

Při bližším pohledu na islámskou společnost se ovšem ukáže, že je stejně nemocná, jako ta západní. Staletá přítomnost islámu, k němuž patří někde až drtivá většina zdejšího obyvatelstva, nevedla k nějaké mravní proměně a lepší morálce lidí. Ve skutečnosti jeho staleté neúnosné břemeno způsobilo vznik systému jednání, jehož jediným vhodným synonymem je pokrytectví. Pokud se týká vztahů mužů a žen a sexuální oblasti vůbec – navenek se sice dodržují pravidla islámu, ale skutečností je sexuální chování, které má četné rysy zvrácenosti – mezi muži, vzhledem k nedostupnosti žen, je běžná jeho kompenzace homosexuálním stykem, ve „vyšší společnosti“ je zase obvyklý mimomanželský sexuální styk, většinou s prostitutkami. Mnohde jsou časté případy, že jsou unášeny nemuslimské dívky za účelem jejich zneužívání jako sexuálních otrokyní. Ženy nemohou svobodně rozhodovat o svém osudu a většinou nemají možnost ovlivnit výběr svého životního partnera – to je zcela v kompetenci rodičů a případného zájemce o sňatek. I v manželství jsou pak podle islámského práva svým mužům podřízeny a jejich poslušnost lze legitimně vynutit násilím.

Zdejší společnost je tradičně také ještě mnohonásobně více zkorumpovaná, než ta západní – prakticky žádný úřední úkon nelze uskutečnit bez úplatku, na důležitých místech státní správy jsou výhradně lidé spojeni s vládní rodinou či klanem, veškeré podnikání je rovněž podmíněno trvalým placením úplatků. Možnost rozvinout své kreativní schopnosti či uplatnit své vzdělání je za těchto podmínek, a také vzhledem k vysoké nezaměstnanosti, minimální.

Právě proto nyní vybuchl hněv národů v zemích severní Afriky a Blízkého východu. Tamní dlouholetí vládcové během desítek let své vlády proměnili své země v dojné krávy, z nichž se bohatli na úkor svých národů. Teď se jejich vlády hroutí, ale nikdo dost dobře neví, co bude dál. Tyto země nemají vůbec žádnou zkušenost se skutečnou demokracií a většinou v nich neexistují (lépe řečeno, nejsou známy) osobnosti, vůdci, kteří by byli schopni své národy nasměrovat k postupnému vzniku svobodné demokratické společnosti.

Co ale lze očekávat zcela nepochybně, a Evropa by se na tento pohyb měla připravit, je blízký masový exodus statisíců lidí z těchto zemí – převážně do Evropy. Lze totiž právem čekat, že se bude dít něco podobného, co se dělo po pádu Železné opony. S velikým rozdílem – zatímco před 21 lety se pohnuli lidé, kteří přes jazykovou bariéru byli svým kulturním pozadím, vzděláním a mentalitou v zásadě kompatibilní s lidmi na Západě (když nepočítáme exodus Romů za bezpracným životem v bohatých zemích), nyní půjde o exodus lidí s odlišným kulturním pozadím, špatným, nebo žádným vzděláním a mentalitou, která již zdaleka nebude tak kompatibilní, jako v předchozím případě.

Jsme na ně připraveni?

K tématu viz např:

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/syrsky-serial-o-pokrytectvi-islamu-sokuje-muslimy_181235.html

Autor: Martin Pinc | sobota 19.2.2011 16:00 | karma článku: 23,93 | přečteno: 2271x
  • Další články autora

Martin Pinc

Na hrabalovské téma

Níže uvedený text, který zde zřejmě poprvé a velmi opožděně publikuji u příležitosti stého výročí narození Bohumila Hrabala, je dílem mého slovutného tchána, středoškolského profesora českého jazyka a literatury, pana Miloše Hoznauera. Ve zkratce ukazuje klikatou cestu, po které putovala naše literatura v poválečné době.

27.3.2014 v 22:10 | Karma: 11,39 | Přečteno: 725x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Česká vláda a juvenilní justice

Naše masmédia se tak jako vždy i v nedávných dnech široce zajímala o mnohotvárný život v naší zemi - všechna významná média (televize, noviny, internetové portály) například výborně zpravodajsky pokryla masovou demonstraci (3 osob) proti presidentu Zemanovi v Ostrově v Karlovarském kraji. Proto není divu, že jim občas unikají tak nepodstatné otázky, jako je reálná hrozba likvidace rodin prostřednictvím všemocné "juvenilní justice". Naproti tomu na nedávném zasedání naší vlády byl s velkou pozorností projednáván dopis, zaslaný sdružením "Slovanská kulturní tradice" (podpořený dalšími organizacemi a jednotlivci) a z reakce vlády je zřejmé, že jí tato otázka a její dopady na naši společnost není lhostejná - viz přiložená odpověď.

16.1.2014 v 15:00 | Karma: 22,99 | Přečteno: 2123x | Diskuse| Ostatní

Martin Pinc

Otcové na odstřel?

Chování dětí a mladých lidí se v dnešní době vymyká tomu, co se dříve pokládalo za normální. Berou drogy, mají sklony k násilí, nedokážou navázat trvalé vztahy a v životě jim chybí perpektiva. Mezi odborníky se stále více prosazuje názor, že příčinou tohoto problému je do značné míry nepřítomnost otce v rodinách – ať už fyzická, nebo emocionální. Výchova dětí není jen úloha ženy, jak se to dnes často předkládá, a otec má v rodině mnohem vyšší poslání, než jen zabezpečovat příjmy a řešit technické problémy v domácnosti. Tak dlouho byla moderními „vychovateli“ propagována „bezkonfliktní výchova“, tak dlouho vykřikovali, že máme děti nechat, ať si dělají, co chtějí, že jejich neposlušnost je „žádoucí způsob, jak mohou nalézt sebe sama“, až jsou dnešní rodiče, a zvláště otcové bezmocní: Autorita se stala něčím zakázaným – otec má být kamarádem svých dětí, tím, který jim se podbízí, stal se „měkkým“ a beztvárným.

16.8.2013 v 14:30 | Karma: 36,78 | Přečteno: 5087x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Stereotypy, které se nezakládají na pravdě?

Podle sociologa Zdeňka Slobody ze společnosti Proud biologické rozdíly mezi mužem a ženou jsou irelevantní. Mužství a ženství jsou jen společenské konstrukty. Jinak si jeho výrok neumím vysvětlit. Muž a žena ovšem nejsou nějaké role, které dotyční „hrají“, jak se nám snaží vnutit lidé typu pana Slobody. Mají prý vědecký podklad: Ohánějí se totiž výzkumy sociologů, které prý ukázaly, že děti dvou matek či otců nemají s určením role svých rodičů problém. Otázka stejného pohlaví prý neexistuje, vše je jen věc dohody kdo nakoupí, vypere, uvaří, vyzvedne dítě ze školy či ho dovede do kroužku.

20.6.2013 v 20:20 | Karma: 36,55 | Přečteno: 3678x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Demonstrace v Paříži proti homo-sňatkům

Za okázalého nezájmu našich mainstreamových médií probíhají už několik měsíců ve Francii protestní demonstrace proti homo-sňatkům a adopci dětí homosexuály. Pokud se nějaká informace vypíchne, pak je to sdělení, že prý „tvrdé jádro demonstrantů“ tvoří ultrakonzervativní „homofóbové“, kteří prý měli hodinu po skončení demonstrace zaútočit na sídlo socialistické strany a skandovali výzvy za odstoupení prezidenta Hollanda.

28.5.2013 v 13:00 | Karma: 41,16 | Přečteno: 4247x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."