Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jde Palestinské autonomii opravdu o mír s Izraelem?

V Respektu č.22 (z tohoto týdne) vyšly hned dva články na téma izraelsko-palestinských vztahů. Ten první se jejich stavem zabýval spíše z hlediska postojů presidenta Obamy (Obama vs. Izrael), ten druhý pod názvem „Kdo se snaží víc?“ a podtitulkem „Pohled na izraelsko-palestinská jednání ukazuje, že velkorysosti už v nich bylo poměrně dost“ se rozepisuje více do hloubky i do historie tohoto těžko řešitelného problému. Autoři článku se zcela zřejmě pokoušeli uchopit tuto věc se snahou o objektivitu. Pozornému čtenáři ale nemohlo ujít, že tím, kdo se snaží víc, je beze vší pochyby strana izraelská, která nabídla v jednání řadu ústupků, ale nikdy se jí nepodařilo dosáhnout nějaké přijatelné nabídky z palestinské strany. A to především v té pro Izrael asi nejpodstatnější věci – totiž v ochotě skončit své nepřátelství a zastavit podporu teroristických skupin, jež na území Izraele bezohledně útočí na civilní osoby, včetně dětí. Na toto téma je další článek G. Goldberga, o jehož uveřejnění jsem byl požádán.

Zavražděná rodina Fogelů. Zdroj: Internet

Válka Palestinské autonomie (pa) proti dětem

Gabriel A. Goldberg, M.A.

Jedna z největších povinností Palestinců dojednaná za asistence nejrůznějších US prostředníků, počínaje smlouvou z Osla, je konec štvaní proti židovskému státu. Není možné být věrohodným partnerem v mírovém procese a při tom dál podněcovat válku a teror. Nikdo od Palestinců neočekával, že jedním rázem začnou Izraelce milovat, ale podpora terorismu je zajisté nepřijatelná. To vyžaduje změnu školního systému v PA a ukáznění sdělovacích prostředků, stejně jako radikálních mullahů a imámů, placených zaměstnanců PA.Už to, že je třeba poukázat na nutnost zastavit štvaní, dokazuje, že se tento důležitý smluvní bod nikdy nedodržoval. Ještě dnes jako vždycky štve PA pravidelně proti Izraeli.

Strach a děs se vrací

V roce 2011 je Izrael opět obětí palestinského terorismu: vyvraždění pěti členů rodiny Fogelovy 11. března v osadě Itamar a smrtící exploze na autobusové zastávce v Jeruzalémě 23. března, to otřáslo Izraelce až do morku kostí. Nejdříve pachatelé ubodali rodiče, Udi a Ruth. 11měsíčního Yoava podřízli. 4letého Elada usmrtili dvěma bodnutími do srdce. Tříměsíční Hadase uřízli hlavičku.
Aby zmírnil mezinárodní pobouření, vyslovil vůdce PA Mahmoud Abbas, hlava teroristické organizace Fatah před zahraničními novináři své obvyklé nemasné neslané věty odsuzující teroristický čin. Politici světa, diplomati a sdělovací prostředky tomuto divadlu tleskali – bez ohledu na to, jak tato opakovaná prohlášení se časem ukázala jako neupřímná. Pak mohli všichni odejít domů. Abbas už své povrchní prohlášení pronesl. Divadlo skončilo.
Tato jeho prohlášení nikdy nesměřují k palestinské veřejnosti. Vůči jeho lidu je pokaždé jeho reakce stejná: „Bravo!“

„Co dnes vysílá televize PA?“

Tři týdny před útokem v Itamaru vysílala televize PA  mezi 21. a 24. únorem zvláštní pořad na počest výročí založení teroristické organizace „Demokratická fronta na osvobození Palestiny“ (DFLP), aby vzpomněla a uctila různé teroristy. Jedním z nich byl také Habash Hanani. Ten v květnu 2002 také pronikl do osady Itamar a zavraždil tři děti – gymnasisty. DFLP spáchala obzvlášť ohavné útoky: 1970 napadla školní autobus poblíž Avivimu. Zahynulo 12 Izraelců, z toho 9 dětí. 1974 drželi tito teroristé ve škole  v Ma´alotu jako rukojmí 25 Izraelců, převážně dětí, a všecky vyvraždili.
Týden před útokem v Itamaru  vysílala TV PA oslavnou reportáž o Fahami Mashaharym, který v Jeruzalémě – Gilo v roce 2001 pomáhal při teroristickém útoku. Tehdy zemřelo 19 lidí a 70 utrpělo různá zranění, z toho hodně dětí. Zavezl teroristu Muhammada al-Ghoula na místo činu. Al-Ghoul zvolil ke svému teroristickému útoku čas ranního silničního provozu, kdy lidé a zvlášť děti jedou busy do zaměstnání a do školy. Bomba byla plná šroubů, kusů kovu, hřebíků, aby napáchala co nejvíce krveprolití. Při tomto TV pořadu k uctění teroristy zpívala jeho dcera píseň na počest svého otce – hrdiny. který si odpykává v izraelském vězení 20letý trest za spolupachatelství.
Den před útokem v Itamaru TV PA oslavovala Halama Tamami, který pomáhal při teroristickém útoku na picerii Sbarro v centru Jeruzaléma v roce 2001. 15 lidí zahynulo, z toho 7 dětí, 130 bylo zraněných. Tamami zavezl pachatele na místo činu. Bomba byla zase plná hřebíků, šroubů a kusů železa.
Dva dny po útoku v Itamaru 13.03.11, když se v Jeruzalémě konal pohřeb pěti členů Fogelový rodiny, PA oficiálně přejmenovala náměstí v El-Bireh nedaleko Ramallahu na náměstí teroristky Dalal Mughrabi. Ta v roce 1978 řídila poblíž Herzlye teroristický útok, při kterém zahynulo 37 izraelských civilistů, z toho 12 dětí a jeden Američan. PA už mnoho náměstí a organizací po ní pojmenovala. Pojmenování se děje vždy v den její smrti, čili v den masakru, který spáchala.

Volit mír nebo teror?

To je pouze několik příkladů, jak jsou dětem v TV PA prezentovaní teroristé jako slavné příklady, hodné následování. Veřejná místa, školy a instituce dostávají jména k poctě vrahů dětí. PA rodiny teroristů finančně podporuje. Oslavování teroristů a vrahů dětí je v PA tak normální, jako v pátek v mešitě odpolední modlitby. Jaký div, že mladí lidé v PA jsou pak schopní tak hrůzných vražd, jak to bylo v Itamaru? Svými pro-teroristickými aktivitami a oficiálními slavnostmi PA oficiálně schvaluje vraždění dětí. Teroristy a jejich činy nadšeně oslavuje. Protože TV PA oficiálně řídí Abbas, její vysílání je tedy obrazem oficiální politiky PA.

Kultura násilí, nikoli koexistence

Na rozdíl od mínění a hodnocení US prezidenta Baraka Obamy a vedoucích politiků EU, nejsou útoky podobné tomu v Itamaru žádné činy několika radikálních jednotlivců, kteří chtějí narušit mírový proces. I když přehlédneme, že vládnoucí režim Hamasu v pásmu Gaza rozdával dětem bonbony, jakmile došlo ke zveřejnění krveprolití v Itamaru, skutečností zůstává, že PA je zodpovědná za Itamar a podobné útoky. Prosazuje pro-teroristickou kulturu, která ovlivňuje palestinskou TV, školy a mešity a vůbec celý veřejný život.
Někdo namítne, že existují i Palestinci, kteří si přejí mír. Už jsme i v naší publikaci takové lidi zmínili a chválili. Ovšem typické je, že jsou nenápadní (nebo nemnozí) a jsou potichu (nebo dvojznační), než aby znamenali výrazný rozdíl, snad s výjimkou své rodiny nebo v blízkém okolí. A bojí se o vlastní bezpečnost. Ohniskem naší pozornosti jsou hlavní činitelé a jejich chování, režim PA a jeho voliči, kteří mu dali pravomoc. Velká část světa chce ten radikální islámský Hamas etablovat a uznat Palestinu jako stát.
PA má stejně jako radikálně islámský Hamas s jeho cíli vražednou kulturu krve a smrti, která souhlasí s nejstrašnějšími zločiny proti nevinným dětem a miminkům. Proč se vraždí děti? Protože zosobňují budoucnost – budoucnost Izraele. Od teroristů přes islámské mullahy až k vrcholným politikům PA – vyvražďování je jejich krédo. Jejich oltář je oltář Molochův a jejich uctívaní svatí jsou teroristé. PA stojí na základě války – odjakživa. Tady není žádná úrodná půda pro mírovou koexistenci s Izraelem.

Z Lema´an Zion, čís.2/2011, str.6-7, překlad Ludmila Hallerová

Upozornění: žádám všechny diskutéry, aby se zdrželi jakýchkoli vulgarit a vzájemného napadání. V opačném případě bude diskuze pod tímto článkem zrušena. MP

Autor: Martin Pinc | čtvrtek 2.6.2011 19:30 | karma článku: 19,42 | přečteno: 1207x
  • Další články autora

Martin Pinc

Na hrabalovské téma

Níže uvedený text, který zde zřejmě poprvé a velmi opožděně publikuji u příležitosti stého výročí narození Bohumila Hrabala, je dílem mého slovutného tchána, středoškolského profesora českého jazyka a literatury, pana Miloše Hoznauera. Ve zkratce ukazuje klikatou cestu, po které putovala naše literatura v poválečné době.

27.3.2014 v 22:10 | Karma: 11,39 | Přečteno: 725x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Česká vláda a juvenilní justice

Naše masmédia se tak jako vždy i v nedávných dnech široce zajímala o mnohotvárný život v naší zemi - všechna významná média (televize, noviny, internetové portály) například výborně zpravodajsky pokryla masovou demonstraci (3 osob) proti presidentu Zemanovi v Ostrově v Karlovarském kraji. Proto není divu, že jim občas unikají tak nepodstatné otázky, jako je reálná hrozba likvidace rodin prostřednictvím všemocné "juvenilní justice". Naproti tomu na nedávném zasedání naší vlády byl s velkou pozorností projednáván dopis, zaslaný sdružením "Slovanská kulturní tradice" (podpořený dalšími organizacemi a jednotlivci) a z reakce vlády je zřejmé, že jí tato otázka a její dopady na naši společnost není lhostejná - viz přiložená odpověď.

16.1.2014 v 15:00 | Karma: 22,99 | Přečteno: 2123x | Diskuse| Ostatní

Martin Pinc

Otcové na odstřel?

Chování dětí a mladých lidí se v dnešní době vymyká tomu, co se dříve pokládalo za normální. Berou drogy, mají sklony k násilí, nedokážou navázat trvalé vztahy a v životě jim chybí perpektiva. Mezi odborníky se stále více prosazuje názor, že příčinou tohoto problému je do značné míry nepřítomnost otce v rodinách – ať už fyzická, nebo emocionální. Výchova dětí není jen úloha ženy, jak se to dnes často předkládá, a otec má v rodině mnohem vyšší poslání, než jen zabezpečovat příjmy a řešit technické problémy v domácnosti. Tak dlouho byla moderními „vychovateli“ propagována „bezkonfliktní výchova“, tak dlouho vykřikovali, že máme děti nechat, ať si dělají, co chtějí, že jejich neposlušnost je „žádoucí způsob, jak mohou nalézt sebe sama“, až jsou dnešní rodiče, a zvláště otcové bezmocní: Autorita se stala něčím zakázaným – otec má být kamarádem svých dětí, tím, který jim se podbízí, stal se „měkkým“ a beztvárným.

16.8.2013 v 14:30 | Karma: 36,78 | Přečteno: 5087x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Stereotypy, které se nezakládají na pravdě?

Podle sociologa Zdeňka Slobody ze společnosti Proud biologické rozdíly mezi mužem a ženou jsou irelevantní. Mužství a ženství jsou jen společenské konstrukty. Jinak si jeho výrok neumím vysvětlit. Muž a žena ovšem nejsou nějaké role, které dotyční „hrají“, jak se nám snaží vnutit lidé typu pana Slobody. Mají prý vědecký podklad: Ohánějí se totiž výzkumy sociologů, které prý ukázaly, že děti dvou matek či otců nemají s určením role svých rodičů problém. Otázka stejného pohlaví prý neexistuje, vše je jen věc dohody kdo nakoupí, vypere, uvaří, vyzvedne dítě ze školy či ho dovede do kroužku.

20.6.2013 v 20:20 | Karma: 36,55 | Přečteno: 3678x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Demonstrace v Paříži proti homo-sňatkům

Za okázalého nezájmu našich mainstreamových médií probíhají už několik měsíců ve Francii protestní demonstrace proti homo-sňatkům a adopci dětí homosexuály. Pokud se nějaká informace vypíchne, pak je to sdělení, že prý „tvrdé jádro demonstrantů“ tvoří ultrakonzervativní „homofóbové“, kteří prý měli hodinu po skončení demonstrace zaútočit na sídlo socialistické strany a skandovali výzvy za odstoupení prezidenta Hollanda.

28.5.2013 v 13:00 | Karma: 41,16 | Přečteno: 4247x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."