Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Městečko strašení

22. 5. 2010 13:05
Karma

Skvěle napsáno, až z toho mrazí. 8-o

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

24. 5. 2010 13:02
Re: Karma

pokud jde o jakékoli výzkumy v minulosti, přítomnosti i budoucnosti, najdete 2 skupiny přihlížejících:

1) "hurá do toho" - fandové všeho, co tu ještě nebylo (jdou do rizika - což je někdy dobře, někdy ne)

2) "to nemůžete" - brzdy všeho nevyzkoušeného - což tu a tam může být i dobře, častěji ne (brzdí totiž občas i samo zkoušení - takže nevyzkoušené je prakticky vše, co "neuteklo jejich úpěnlivému varování")

Nic životaschopného nemá jen zrychlovač nebo jen brzdy....jestli ono to nebude v reálu o jiných barvácg než černé a bílé :-)

0 0
možnosti

Rizo

22. 5. 2010 11:02
chapani

a jen dost těžko chápu, že je někomu umožňováno se do takovým výzkumů za stávající chabé úrovně poznání pouštět...

a to je presne ten problem nekterych lidi, nechapou ze prave podobne vyzkumy zvysuji uroven poznani, i to, aby tu pak nekdo mohl fnukat o tom, co vsechno vime a nevime je vysledkem vyzkumu, jinak by mohl jen koukat do blba a modlit se k bohu

0 0
možnosti

Rilian

22. 5. 2010 11:16
Re: chapani

Nebylo by např. na místě snažit se nejdčíve co nejlépe prozkoumat funkce jednotlivých sekvencí genomu dotčených organizmů, než se pusím do nějakých manipulací a vyrábím např. zmiňovaná GMO? To Vaše tvrzení mi připomíná bádání strýčka "vynálezce" (manžely tety Kateřiny ze Saturnina), který vlastnil chemickou továrnu a nahodile mísil různé suroviny ve své laboratoři, aby vyvinul převratné přípravky. Pak se divil, proč všichni skáčou z oken, když na jejich otázku, co z toho bude, odpovídal: "Ví Bůh", což oni pochopili jako "výbuch".

0 0
možnosti

Ales_Keberle

22. 5. 2010 10:58
KARMA

Výtečný článek. Je mi zle z lidské civilizace (jak ostatně píšu v každém svém druhém blogu) ale po tomto článku ještě více. Takže oni, nejenže vědí že GM potraviny hubí či nějakým jiným způsobem ničí organizmy, ale oni je ještě prodávají jako něco lepšího a snaží se je vecpat do všech obchodních regálů. Já toto nikdy nepochopím. Jsem asi strašně chytrej nebo strašně naivní ale myslím si, že tudy cesta nevede. Z vědy a jejich produktů se stalo novodobé náboženství a vědec si hraje na Boha a ti co jeho produkty schvalují na jeho "anděly". Chápu, že pokrok musí být, ale měl by zůstat v laboratořích, nikoliv jejich teorie testovat na živých organismech - krysami počínaje a člověkem konče. Proč vlastně potřebujeme GM potraviny? Proč potřebujeme tvořit "umělý" život který nám má "zaručit" vyčištění planety, imunitu na nemoci, apod.?

.

Já vám řeknu proč. Protože dnešní vláda je tak posedlá mocí a penězi a dobře ví, že by místo těchto "následků" začali řešit "příčinu" a to jednou pro vždy...

0 0
možnosti

CCblue

22. 5. 2010 10:39
Pár poznámek

Každé dítě je (podle toho co bylo napsáno) "umělý život", protože nikdy předtím nic se stejnou DNA neexistovalo.

Za druhé, všechno je GMO, protože každá změna v další generaci organizmu je genetická modifikace.

A za třetí, co je podle mě umělý život? To je něco, co je postaveno zcela jinak, než co známe. Například, kdyby se povedlo vytvořit organizmy na bázi křemíku místo uhlíku, tomu bych umělý život v klidu říkal.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS