Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

namestii

9. 12. 2010 13:26
ježišikristebožemůj

Chtít po někom 8 tis Kč za 3+1 v centru je diskriminace ????

To s tou spořitelnou nebudu ani komentovat …

0 0
možnosti

Lobo85

9. 12. 2010 12:34
dost hloupé..

Článek absolutně neřeší nic co obsahuje název, ale popořadě:

Deregulace: Toto téma je častým obsahem blogů, a za mě - jsme na straně pronajímatelů, jednoznačně. Lidé si totiž myslí, že když v bytě, který není jejich bydlí 20 let za 500,- kč měsíčně, tak je v podstatě jejich. Když se podíváte na Západní země, zde lidé již dávno pochopili, že pokud na něco nemám, tak to mít prostě nemůžu. Když nebudu mít na nájem svého 4 pokojového bytu (at už jakéhokoliv důvodu) budu si muset najít menší, nechápu jak toto může někdo ignorovat..

Banky: to že české banky stojí za prd, je věc dosti známá. Ale že je to diskriminace starých lidí? pche, já se také musel naučit používat internet, e- banking i samotnou obsluhu počítače, dokázala to má mamka, otec i babička, takže se to může naučit každý. Ostatní mají holt smůlu..

0 0
možnosti

stařec bez moře

9. 12. 2010 10:25
já bych to spíše rozšířil

na ochranu všech no řekněme duševně zaostalých. Ať už vlivem stařecké demence čí demence vrozené. Je spousta mladých co skáčou na špek lichvářům, ti by také potřebovali pomoc.

0 0
možnosti

Kidkid

9. 12. 2010 3:17
Zase tady píšete

o deregulaci nájemného. Kruci písek, neexistuje zatím trh s byty. Pokud by existoval, pak by si každý mohl vybrat byt na který by mu stačily peníze. A zase čtu mladí nemají kde bydlet a starý sedí v bytě o 100m. Vážená "mládeži" v roce 1989 jste cinkali klíčemi, aby odešli komunisti a byl kapitalismus. Tak se smiřte s tím, že senior, který na to má bude sám v bytě třeba 200 metrů čtverečných a bude těch bytů mít třeba dvacet.

Já 60 let neslyším nic jiného, než že nejsou byty. Komunisti postavili statisíce bytů, které se nevypařily.Tak kdo v nich tedy bydlí? Při tom se lidé stěhují do chalup na venkov a pouští byty ve městech.

A k regulovanému nájemnému. To je trnem v oku majitelům domů, kteří by na nich chtěli bohatnout, zejména v Praze. Až ty byty za přemrštěné nájemné budou prázdné, tak zkrotnou.

0 0
možnosti

petr_12345

9. 12. 2010 7:22
s odpuštěním idiotské

1/ bavíme se o tom že ten senior na to sám nemá, nýbrž je nespravedlivě dotován

2/ jste cinkali klíčemi..." - ke komu mluvíte ?, např. já necinkal i kdybtych chtěl, byl jsem totiž nuceně v kasárnách

3/ "Až ty byty za přemrštěné nájemné budou prázdné, tak zkrotnou...." - věštiteli z křišťálovém koule, to už bude jejich starost jak si nájemné nastaví,

0 0
možnosti

dropa

8. 12. 2010 22:58
Pravá demagogie čllánku.

Každá služba něco stojí, kolik si smí, podle autora, naůčtovat firma za např. obsluhu 10 zákazníků za hodinu na přepážce. To je jako s pohoršováním, že v restauraci chtěj za vodu padesátkrát víc než v sámošce...8-o

0 0
možnosti

Kidkid

9. 12. 2010 3:05
Re: Pravá demagogie čllánku.

Ano, služba něco stojí, ale zaměstnanec spořitelny bude na přepážce sedět a brát plat, ať přijdou klienti a nebo nepřijdou. Za výběr ze svého konta se nikdy neplatilo, pokud se nejednalo o termínovaný vklad a výběr bez výpovědní lhůty.

Byl jsem také něco vyřizovat v České spořitelně. Klientů výrazně ubylo a někteří úředníci seděli za přepážkami a civěli do prázdna. Já jsem také přešel na Interbanking a do spořitelny nyní jdu jednou za dva roky pro novou kartu. A uvažuji, že změním banku na Fio, kde se poplatky neplatí. Jenže mně je 64 a totéž asi neudělá seniorka ve věku 80 let.

A k Vašemu dotazu firma si za obsluhu zákazníků neúčtuje nic, protože je to již zohledněno v ceně zboží a nebo úrocích. Nebo Vy snad v supermarketu platíte poplatek pokladní za to, že Vám spočítá nákup? A že restaurace jsou tak drzé, že předražují i vodu z vodovodu mně netíží. Do dnešních restaurací jsem přestal chodit již před 5 lety a jídlo i pití si připravím doma s podstatně menšími náklady.

0 0
možnosti

petr_12345

8. 12. 2010 17:43
Demagogie nebo hloupost?

Každý věk má své přednosti a nevýhody, a v obraně nebo prosazování něčích zvýhodnění je třeba znát míru, protože jsou obvykle na něčí úkor. K otázce bydlení:

Možná že pro staré je nemožná a děsivá představa, že by se měli ze svého bytu (ve kterém třeba žijí 70 a více let) odstěhovat,, bohužel v reálném životě nastávají i horší situace. Přál bych každému důchodci aby si mohl bydlet sám ve svém osmdesáti nebo sto-metrovém bytě 3+1 za minimální regulovaný nájem, kdyby mladí lidé měli reálnou možnost alespoň jako rodina dosáhnout téhož. Tuto možnost nemají vůbec anebo ti šťastnější velmi stíženou, ze dvou důvodů

1/ V ekonomii platí do jisté míry analogie fyzkálních zákonů zachování, prostředky se totiž nevytváří z ničeho, a prostředky pro regulované nájmy byly čerpány jako část nemalých daní z příjmu těch kdo nyní pracujících tedy i těch mladých

0 0
možnosti

petr_12345

8. 12. 2010 17:44
2/ Demagogie nebo hloupost?

2/ na deformovaném trhu s "vyšroubovanými" cenami pronájmů utratí pak nebydlící zbytek toho co by mohli ušetřit, tím pádem na svoje bydlení budou mít ( možná ) ve cca 35 letech.  Krom toho že takový stav je vysoce nemorální, plyne z něj minulý a současný vývoj demografické křivky, který svými důsledky postihne všechny, i ty senioru.

 

Podobné souvislosti dají se domylet u všech napohled potřebných zvýhodnění, stačí myslet v souvislostech bez zakrytého hledí.

0 0
možnosti

Tutuš

8. 12. 2010 15:13
no

Čekala jsem něco na téma, že si starých lidí málo všímáme, ale tohle je opravdu demagogie jak vystřižená. Reg. nájem nemá ani cenu komentovat, ten je na pořadu dne pouhých 20 let, takže seniory jistě zasočil. A požadovat po soukromé instituci aby dávala komukoli slevu???

Nedávejme neustále vinu státu, vládě, firmám. My děti se máme o svoje rodiče, prarodiče postarat. Pomoct jim s orientací v dnešním světě.

0 0
možnosti

janacz

8. 12. 2010 11:20
Senior.

Senioři mají výhody, v Praze mohou jezdit zadarmo tramvají i ve vlaku jsou dobré slevy. Asi jsou i další výhody třeba v lázních nebo na cestách, ale nejsem o tom dobře informovaná.

0 0
možnosti

ja sem jim to řikal

7. 12. 2010 23:29
Nesouhlasím s autorem

Tohle ale není diskriminace. Nájemné se zvýší všem, banky účtují všem stejně.

0 0
možnosti

klarifik

8. 12. 2010 8:50
Re: Nesouhlasím s autorem

no jistě. autor v rámci boje proti diskriminaci navrhuje onu diskriminaci zavést. To je nekonečně zcestné...

0 0
možnosti

Gaspard

7. 12. 2010 14:38
Souhlasím s autorem,

ale líbit se mu to nebude. Diskriminace je jak negativní tak pozitivní. A já jsem proti jakékoliv diskriminaci seniorů (minorit, žen, homosexuálů atd. atd.). Takže, až zase budu sedět v tramvaji a nastoupí nějaká seniorka a bude chtít pustit sednout, budu se řídit oním úderným letáčkem. Babku nechám na pokoji tím, že ji sednout nepustím. To abych ji náhodou nediskriminoval!

0 0
možnosti

Lavet

8. 12. 2010 17:02
Re: Souhlasím s autorem,

takovy aparatciky mam nejradsi a moc bych nedal za to, ze az budes starej, tak budes prave Ty ten nerudnej dedek, co se bude dozadovat a mavat prukazkou aby si sedl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."