Diskuse

Karma a milost

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

luiwer

7. 1. 2011 16:41
dobré a špatné

Věřím, že hinduistické vnímaní karmy můžeme být takové, jak je naznačeno v článku. Ovšem moje chápaní je takové, že i když neexistují dobré a špatné činy, ještě neznamená neznamená, že některé činy nevedou ke štěstí a některé nevedou k utrpení. Proto je logické se chovat smysluplně a pomáhat ostatním.

0 0
možnosti

stařec bez moře

7. 1. 2011 8:38
Mravenci neví nic o existenci člověka.

Občas se jen podiví, proč se jim zřítí část mraveniště. Nemohou pochopit, že to jeden roztržitý  filosof právě přemýšlel o posmrtném životě a nevěděl kam šlape. Podobně to může být i s námi. Sice spoustu věcí známe, nové poznáváme, vymýšlíme, ale naše vědomí je omezeno podobně jako to mravenčí, jen s většími obzory.

0 0
možnosti

Gašpo

7. 1. 2011 8:26
Priznám sa že som ten blog nedočítal celý

Na takéto veci si prichádzam sám, pretože zastávam názor že učenie sa a podliehanie hoc len filozofii ( nemusí to byť náboženstvo ) už človeku uberá na naplnení zmyslu života, pretože ho vedie niekam kam by mal dospieť sám.

Ale mám dilema. Som človek, ktorý dospel k dosť pokročilej nezávislosti na materiálne, v podstate neexistuje vec na ktorej by som lpel. Nekradnem a snažím sa neubližovať. Rád by som mal v hlave len samé pozitívne myšlienky, ale aspoň u mňa to jednoducho nejde. Bohate stačí napríklad tá politika aby bol človek občas poriadne naštvaný. Musel by som žiť ako pustovník, odrezaný od informácií. Keď tak o tom premýšľam asi ma čakajú poriadne hnusné ďaľšie životy. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."