Diskuse

Milujte se!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Antonín, topič

19. 4. 2011 11:18
Aha

tak už chápu tu fanatickou argumentaci pro home delivery.;-D

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

31. 1. 2011 16:55
Nadpis slibný

...ale absah článku mi připomíná zakoupení velké bonboniéry, v které je pak jen 12 bonbónů;-) ...ale nic ve zlém;-)

0 0
možnosti
BJ

Enin

27. 1. 2011 18:53
pokračování

staví na správném základu a jedná podle Božího vedení, v ten den jeho dílo vydrží a obstojí, protože bude z Boha, bude mít odměnu za to, co vykonal. Člověk, který sice stavěl na dobrém základě, ale nedržel se toho, co Bůh chtěl, sice nepřijde o spasení, ale dojde k němu cestou bez požehnání a jeho odměna bude menší. Je třeba se podívat na celou, jednoduchou, otázku spasení, které je stoprocentním darem od Boha skrze Ježíšovu oběť. Naše skutky, ani nic dalšího, nám ku spasení nepomůže, a to je v Bibli celkem často řečeno. Skutky a naše práce, by měly vycházet z naší víry. Pokud jednáme podle Božího vedení, naše dílo i skutky jsou požehnáné. Ale se spasením nemají nic společného. Očištěni jsme už byli Jeho krví, jednou provždy. Už nebudeme potřebovat nějaké další čištění. Ještě k té Bibli, podle toho co říkáte, si vlastně nemůžete být jistý ničím. Kde si ověřujete své pochybnosti, nebo otázky víry? I kdyby tam něco chybělo,to, co je zde napsáno je napsáno tak, že to nelze ničím pozměnit

0 0
možnosti
JN

log-out

27. 1. 2011 22:35
Re: pokračování

Na to se dá odpovědět jednoduchou otázkou: pokud lidské skutky jsou vzhledem ke spasení irelevantní, proč by se měl člověk chovat dobře?

Pokud jsem tedy podle Vás dostal dar a začnu vraždit a libovat si v násilí, tak budu stejně spasen? Nebo mě ten dar přinutí se chovat dobře? To myslíte, že by Bůh takto nerespektoval lidskou svobodu?

A ten dar dostali všichni? Proč je tedy v Bibli tolik varování, abychom byli spasení? Nebo nedostali všichni? To Bůh si prostě někoho vybral a jinýmu dělá tůdle, ty nemáš šanci? Nebylo by to od Boha nespravedlivé? A vůbec, proč je v Bibli tolik naučení o tom, jak se má člověk chovat, když je to vlastně jedno?

Já nepopírám, že lidské skutky bez Boha by byly k ničemu. Jsem ale přesvědčen, že bez lidské odpovědi na Boží dar (a ta odpověď musí být opravdová, čili skutky) to nejde. 

0 0
možnosti
BJ

Enin

24. 1. 2011 14:53
skvělé

SUPER! R^ Každý den se modlím, aby katolíkům spadly šupiny z očí a všimli si, že jejich víra je úplně mimo to, co píše Bible. Mám mnoho přátel, i příbuzné, mezi katolíky a zjistila jsem, že nemá smysl se s nimi bavit, protože oni mají takových nástaveb na Písmo... S křesťanstvím to má společného už jen málo - říkám to na základě toho, co jsem si o tom nastudovala. Sice mají stejného Boha, ale vidí ho úplně jinak. Je mi líto těch, kteří jsou obelhaní tímto náboženstvím a je jim tím pádem zabráněno pochopit 100% milost, to, že očistec je jen falešná naděje, to, že jediný neomylný svatý Otec je jen ten na nebesích a to, že na modlitby ke svatým a Marii se těší každý démon... A přikládám pro zajímavost něco o Marii:

http://www.chick.com/reading/tracts/1566/1566_01.asp

http://www.prokrestany.cz/zpravy/

0 0
možnosti
AR

Don don

22. 1. 2011 0:42
no 2

v naší zemi máme ovšem také značně trpkou historickou „zkušenost“ - například s působením.... Tolik citát. Doplním si. S působením husitské soldatesky a vytržení českého prostoru z evropského kontextu. Když řeknete A, řekněte i B:-/

0 0
možnosti
AR

Don don

21. 1. 2011 21:09
no

My v naší zemi máme ovšem také značně trpkou historickou „zkušenost“ - například s působením.... Tolik citát. Doplním si. S působením husitské soldatesky a vytržení českého prostoru z evropského kontextu. Když řeknete A, řekněte i B:-/

0 0
možnosti
JN

log-out

21. 1. 2011 17:27
fakta...

Co kdybyste si zkusil něco zjistit, než o tom budete psát? jirásek byl sice dobrý autor, ale jeho pojetí dějin je jaksi mimo. Ona "násilná rekatolizace" jezuity např. znamenala, že se z provinční nevýznamné univerzity, jakou se KU stala po Václavových dekretech se opět stala univerzita evropského významu atd... Jeden z největších českých autorů pobělohorské doby byl Balbín.... kupodivu Jezuita atd...

Další z věcí, které trochu kulhají  je, že katolíci nikdy netvrdí, že jsou dokonalá církev.Vyjímečnost přeci neznamená dokonalost. Takže ten celý odstavec je sice hezký, ale jaksi argumentačně nesprávný.

0 0
možnosti
BR

radobea

21. 1. 2011 16:54
karma

víte, to co popisujete je běžný ale ve  všech náboženských skupinách. Třeba v Islámu, nejdříve muslimové chtějí své "ovečky" hledat,  Jenom jednoduše, aby uznali, že Islámje jediný ten správný, jediná správná cesta k Bohu. Dejme tomu, že tomu někdo uvěří. Už už  je ale zase tahanice, - musíš být sunni - následovat proroka. druhý řekne, nene shia je lepší, musíš následovat jí. Pak třeba řeknete ale, já se ale cítím jako súfista - mám blíže k mystice - už, už se na vás slítnou,aby každý přesvědčil úžasnosti zrovna té dané jejich skupiny. Je to paradoxní - nejdříve chtějí muslimy, pak jim ani to nestačí, a musejí se začlenit úplnbě přesně do jasně vyhrazenýho "stádečka" , který mu zajisštuje tu "nejlepší" cestu k Bohu.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

21. 1. 2011 16:27
Dobrý den

Já jsem asi ta poslední, která by měla křesťanům mluvit do jejich náboženského života, protože stojím mimo ně, ale jsem věřící. Prosím Vás, nemohou už lidé zapomenout na Bílou horu, vzít rozum do hrsti, a jít zase cestou, s novými poznáními a pochopením, která je konečně pro ně jediná možná? Ti lidé, co to způsobili, že se čechové odvrátili od víry, místo, aby se odvrátili jen způsobu, jakým na ně byl činěn politický nátlak? Nešlo by to nějak spravit? Nemůže vytvořit sociální zázemí a obnovit vztahy důvěry ve jménu vysoké etiky, která byla lidstvu dána a kterou nic nemůže nahradit? Podle mně stalo něco, co je vůbec nejhorší, že se s vaničkou vylilo i dítě a obnova bude trvat celé generace. Mezitím budeme stále klesat, protože to, co člověka podporuje, totiž vědomí člověčenství, solidarity, lásky, porozumění,pochopení. lásky, uměřenosti, je téměř ztraceno.

0 0
možnosti
N

nabuk

21. 1. 2011 16:23
Omlouvám se

za překlep: Pokračování. Nepořádná korektura. Ach jo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."