Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soininen

28. 1. 2011 19:57
Asi takhle

Evoluce je nejlepší věc kterou Bůh vymyslel. Rozumně uvažující člověk v tomto procesu vidí i logiku. Vždy mě dostává jak to někteří rádoby experti zpochybňují, přičemž proces sám je nevyvratitelný a snadno prokazatelný. Nejlepším výtvorem je ale bezesporu žena, to je dílo které si zaslouží Nobelovu cenu za design.;-D

0 0
možnosti
C

Camino

28. 1. 2011 20:20
Re: Asi takhle...souhlasim se Soinien

8-oCituji Vas: ""Charakteristickým znakem ateistického přesvědčení je ovšem nenávist k Bohu,""jak jste dosel k tomuto nazoru? Buddhiste a Baha i, mnohdy i Sufi cteni mne zajimaji a nemyslim, ze bych nenavidela jejich viru. Ani tu Vasi:-)

0 0
možnosti
M

mojepostovnischranka

28. 1. 2011 18:55
Tak pak tedy jsem věřící ateista, který věří, že

prožijě těch pár okamžiků od spojení dvou buněk po rozpojení všech buněk (= život) tak, aby mě - nikdo nezabil, nezničil mou rodinu, neomezoval, nevnucoval pohádky typu karkulka, bůh, bible, korán, nechal žít podle mého názoru, atd.

A žádný bůh mi nikdy k ničemu nepomohl a nepomůže.

To, že se některé atomy shlukly tak, že vytvořily struktury, které se mohou samy rozmnožovat (což je mimo jiné jedním z hlavních atributů života) a dotáhly to dokonce do takové fáze, že některé z těchto struktur mohou psát články na internetu, je jen čirou shodou okolností.

A některé s těchto struktur si dokonce myslí, že za těch cca 14 mld let trvání vesmíru a v rámci x miliard galaxijí, které obsahují x mld podobných šutrů, jako náš (=Země) jsou nějak vyjímečné.

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

28. 1. 2011 18:58
Re: Tak pak tedy jsem věřící ateista, který věří, že

Jestli vyjímečná je nebo není, to můžeme těžko říct, dokud se tam nepodíváme:-P

0 0
možnosti
MR

iluminat

28. 1. 2011 18:41
vsechno stvoril buh a kdo stvoril boha?

a proc by ten vas buh chtel aby lide byli hodni? Galaxie pozira galaxii, ryba rybu, tak asi je dobre byt takovy.:-P

0 0
možnosti
K

kaktusak

28. 1. 2011 18:11
Věřící mají všechno v těch svých knihách,

takže mohou machrovat. Ateisté teprve pátrají.

0 0
možnosti
MR

iluminat

28. 1. 2011 18:43
Re: Věřící mají všechno v těch svých knihách,

nejvetsi nejblbjejsi nabozenstvi je koumunismus, ze soudruhu? ;-D To je nabozenstvi bez boha, neco jako hospoda bez piva, proto to tak rychle sbalili ;-D ;-D ;-D

0 0
možnosti
W

wakan.

28. 1. 2011 13:21
prvni odstavec

Ten prvni odstavec je fakt drsna snuska demagogie a logickych nesmyslu. Antropicky princip je fyzikalni zakon? Kdyz necham na stole nedojedenej obed a v nem se za par dnu rozlezou plisne, tak to implikuje, ze ten nedojedenej obed byl jeste pred tim, nez se zacal varit, zamerne konstruovan pro ty plisne?

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

28. 1. 2011 11:16
Jinak mimochodem ateismus taktéž není jednolitá...

... záležitost. Když nyní odhlédneme od agnostiků, které věřící často dávají s ateisty do jednoho pytle, tak i ateismus se dělí na dvě velké skupiny: tvrdý a měkký.

Tvrdý ateismus říká, že koncept zvaný Bůh je nemožný per se, čili že Bůh neexistuje, protože NEMUŽE existovat. Zkrátka, že tento koncept má nějakou inherentní vadu činící ho v realitě v jejím nejširším slova smyslu nemožným.

Měkký ateismus soudí, že koncept zvaný Bůh takovou vadou netrpí, tedy že nic nepřekonatelného nebrání tomu, aby existoval - ale že zkrátka neexistuje. Konceptu existence hejkala taktéž nic nebrání (ostatně kdyby se dnešní orangutané vyvinuli směrem k rozvoji inteligence, ale zachovali by si některé současné atributy jako hlasové projevy např., tak by to byl hejkal jak vyšitý), ale přesto neexistuje. Něco prostě dokáže stvořit jen lidská mysl, aniž to má odraz v realitě - typicky Platónovy ideje, nikde v realitě jako takové neexistuje dokonalý trojúhelník, jehož by byly všechny reálné trojúhelníky

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

28. 1. 2011 11:17
Re: Jinak mimochodem ateismus taktéž není jednolitá...

součástí a odrazem, ale jeho koncept se vyvinul v lidském mozku, a na základě tohoto konceptu poznáváme věechny reálné trojuhelníky.

0 0
možnosti
PK

dolch

28. 1. 2011 10:26
Skvělý článek

R^

0 0
možnosti
KS

karels

28. 1. 2011 10:32
Re: Skvělý článek

Zdravím a taktéž se připojuju..

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

28. 1. 2011 10:20
Velmi mě pobavil diskutér Saša charakteristikou...

... implikující, že když ateisté nemají pochybnosti a nehledají a nenalézají, tak že VÍRA je vždy provázena pochybnostmi a hledáním. Z toho je krásně vidět, jak křesťané dobromyslně předpokládají, že jejich fundament vztahu s Bohem a k přístup k víře je všeobecně rozšířeným aspektem všech věr.

Jenže už takový islám je absolutně a totálně odlišný a plně vyhovuje atributům, které Saša pokládá za výlučně ateistické (i když z formulací je možné, že pod to zahrnuje i agnostiky). Islám je totiž čistě ritualistické mechanické náboženství založené na zjevené pravdě úplné, nezkreslené, všeobjímající, dokonalé a KONEČNÉ. V islámu není na žádné pochyby a hledání místo, pravda byla vyjevena a nyní je třeba jen podle ní konat a naplňovat ji a jediné kreativní myšlenky jsou, jak nejlépe sloužit a kořit se Alláhovi (neboť vztah Alláh - člověk je vztahem absolutní poddanosti a ničeho jiného).

0 0
možnosti
D

Dita_1

28. 1. 2011 9:48
Ideální vesmír

Pokud hovoříme o tom, že náš vesmír má konstanty vhodné pro např. vznik atomů atd., nijak to neimplikuje, neexistenci vesmírů, které vhodné parametry nemají. Vznik oněch "dokonalých podmínek" je zkrátk záležitostí nikoli zázraku, ale pravděpodobnosti.

Nemyslím, že by všichni ateisté nutně "nenáviěli boha" - mnozí mají spíš averzi k tomu, co se mnohy  mnohde v jeho jménu páchá. Obecně "nevěřícím" leží v žaludku především expanzivní náboženství.

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

28. 1. 2011 9:42
Nenávist k bohu?

Absurdní myšlenka.

0 0
možnosti
L

Luborka

28. 1. 2011 12:18
Re: Nenávist k bohu?

Neshledávám žádnou absurditu, stejně jako dokáže člověk nenávidět jiného člověka, nebo cokoliv kolem sebe, tak může nenávidět boha. Jenom by mne zajímalo, pokud(dle bible) je člověk syn boží, stvořen  ke svému obrazu, proč je člověk tak neochoten si připustit, že by mohl nést atributy božství.To co dělá člověka člověkem jsou emoce a strach, avšak, to jsou veličiny, které žádná věda nějak pořád neshledává jako součást tvoření, jsou slabostí a představa, že bůh je slaboch , ta je absurdní........

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."