Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Michal007

25. 3. 2011 15:24
Od pangejtu k pangejtu

To myslíte vážně, dávat odkaz na skupinu Antonína Dohnala, kteří se nejen nechali pasovat na biskupy, ale cítí se být povoláni a kvalifikovaní k exkomunikaci kdekoho, nyní včetě papeže? U nich je to z jiného konce, ale taky hodně jiné evangelium.

0 0
možnosti

Faustino

25. 3. 2011 16:06
Re: Od pangejtu k pangejtu

Dohnal, to je ten, co měl v oknech kaple matrace?

0 0
možnosti

al325

25. 3. 2011 14:14
pohled

díky za ten článek, podle BIBLE JE TO TAK, JAK PÍŠETE. Pak už je jenom na nás, čemu budeme věřit, zdali lidským výmyslům, či tomu, co řekl Ježíš a učedníci kolem něho. Já se přikláním k té Bibli. Je málo takových jako  Wilkerson, jenž porovnáná různá učení s Biblickým pohledem.

0 0
možnosti

katkota

25. 3. 2011 14:20
Re: pohled

Bible se vyklada sama. Nevyklada ji nejaky Wilkerson, diky Bohu, Ja v Bibli ctu, ze Buh chce, aby muj zivot byt pozehnany, a k tomu patri i materialni zabezpeceni. Co vy na to?

0 0
možnosti

myskamiki

25. 3. 2011 14:06
jojo

nabozenstvi je zjednoduseni pro ty, co nejsou schopni videt.

Proc jsou "zamlcovany" apokryfni evangelia a gnostici, ve sve podstate hlasajici obdobu budhismu? Protoze by postupem casu nekdo dosel k tomu, ze je cirkev svata jeden velky podvod? Ze jen zprasila Jezisovo uceni ke svemu prospechu a manipulaci s jednodussimi jedinci?

0 0
možnosti

McCorner

25. 3. 2011 15:01
Re: jojo

Můžete mi prosím napsat ty apokryfní evangelia kde se v podstatě hlásá budhismus (tj, že se člověk může spasit, dosáhnout nirvány apod., sám pomocí meditance či jinak, bez Krista)? Já apokryfní evangelia četl a nic takového jsem na nenašel .. možná jsem ale četl špatně.

A o jakém zamlčování mluvíte? Každý kdo chce si je může přečíst.

0 0
možnosti

Morningstar

25. 3. 2011 13:36
jeden z důvodů

proč církve ztrácejí svou moc a přitažlivost pro inteligentní lidi je i to , že jim zakazují myslet. Jako jste to svým článkem krásně předvedl Vy. Proč by se lidi nemohli naučit pomocí své mysli a duševní síly přetvořit svůj život k lepšímu, dát mu hlubší smysl? Vždyť to by přece byla nejvyšší oslava Stvořitele - bytosti, kterým vdechl život se dokážou nejen postarat samy o sebe, ale i vytvořit něco dalšího! Jenže to se církvím nehodí. Proto křesťané nesmí hovořit se svým Bohem přímo. Pouze zprostředkovaně přes kněží, kteří jim vlastně překládají, co tím Bůh chtěl říct. Tahle celá doktrína je jen o moci, o ničem jiném.

0 0
možnosti

Rilian

25. 3. 2011 13:51
Z vašeho příspěvku je zřejmé...

...že jste nepochopil podstatu věci. Každý znovuzrozený křesťan má dar Ducha svatého, a tedy možnost přímé komunikace s Bohem. Nikdo, kdo věří v Krista tedy není vůbec závislý na nějaké zprosrředkování skrze kněží, jak píšete. Na druhé straně, snaha "udělat ze sebe Boha", o které píšu v článku jako o jiném evangeliu,  je něco, co se zcela příčí zvěsti Bible. Je to znak duchovní pýchy. Ježíš Kristus řekl zcela jednoznačně, že pouze On je cestou k Bohu. K Bohu nás podle Nového zákona přivede pouze následování Krista.

0 0
možnosti

ivobenes

25. 3. 2011 13:08
drobná připomínka

Mistře, viděli jsme jednoho, an ve tvém jménu ďábly vymítá, kterýž nechodí s námi; i bránili jsme mu, protože s námi nechodí. Ježíš pak řekl: Nebraňtež mu. Neboť není žádného, kterýž by divy činil ve jménu mém, aby mohl snadně zle mluviti o mně. Neboť kdož není proti nám, s námiť jest. (Marek 9)

...stromy poznáte (poznáme) podle ovoce... ale není naší věcí posuzovat ostatní.

V

0 0
možnosti

intago

25. 3. 2011 12:39
a proč

křestané nehovoří s Duchem svatým, či Kristem jako např. Sv.Faustyna-viz její mystický Deník?? http://www.tv-mis.cz/titul.php?id=567

Co problémů by zmizelo... Za zesvědštění si církev může sama, Ježíš mockrát varoval...

0 0
možnosti

npr.pavel.blaha

25. 3. 2011 12:25
Už tisíce let před

napsáním Starého zákona existovali texty /jsou dávno nalezené a přeložené/, které popisují vznik života a člověka a jeho role na Zemi;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS