Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Michal007

17. 4. 2011 11:22
Rozbor pro NERV

Systém mafiánských praktik u silničních staveb je popsán v materiálu vypracovaném pro NERV

http://www.vlada.cz/assets/ppov/ekonomicka-rada/aktualne/8NERV_PavelKohout_RozborozvaZpravaMottMacD_2.pdf

0 0
možnosti
FV

fouly

17. 4. 2011 0:13
Nedávno

se přiznala jedna vysokoškolská pedagožka,že svým studentům radí, aby po absolutoriu nezůstávali v Česku, ale odešli! Má naprostou pravdu!

0 0
možnosti
K

Kozel_

17. 4. 2011 11:37
Re: Nedávno

Když by mi bylo 40, tak bych do ciziny odešel, tehdy jsem věřil, že se to tu zvedne, ekonomicky i celkově. Když vám je přes 50, tak to už tak snadné není. I když občas zauvažuji jít pracovat do ciziny aspoň na pár let.

0 0
možnosti
FV

fouly

17. 4. 2011 0:06
Výstavba.

Nevím co si mám o tom myslet, ale jedu vlakem a vidím uprostřed lánu zasetého obilí nebo čeho, řadu rodinných domků ve stavbě?

0 0
možnosti
R

Rilian

17. 4. 2011 0:16
Re: Výstavba.

To je přesně ono - územní plány si obec nechá buď udělat za dumpingovou cenu (a projektant se dohodne s nějakým developerem a ten mu "poradí" jaké plochy má určit např. pro bydlení - totiž takové, kde chce realizovat svou výstavbu), nebo si nějaký "šikula starosta" či vedoucí stavebního úřadu koupí kus pole, a pak z něj v územním plánu nechá udělat stavební parcely... MP

0 0
možnosti
R

raks

16. 4. 2011 23:33
jenom za posledních dvacet let

byli politici asi dvěstekrát do roka vyzýváni aby   ODPOVĚDNĚ ZACHÁZELI S VEŘEJNÝMI PROSTŘEDKY!  Výsledkem je zadlužení státu ve výši 1,4 bilionu. Co si od Vaší výzvy slibujete? Že  tentokrát už ano, jistě? Senátor Novák, co prodal akcie za čtyřicet milionů dostal pět milionů pokutu. No řekněte, to se přece vyplatí, no ne?:-)

0 0
možnosti
K

Kozel_

16. 4. 2011 23:27
Myslím, že toto se netýká jen architektury a stavitelství

Analogická situace je i v dalších odvětvích, buď se zakázka přiklepne za nestydatou cenu firmě - vlastní (nevlastní přímo politik, ale jeho příbuzní), nebo kamarádovi za protislužbu. I předražená zakázka může znamenat mizernou kvalitu, to nedokazuje jen Open Card, takových "projektů" je víc. Nebo někde jde o skutečné výběrové řízení a zde se rozhoduje skutečně dle nejnižší nabídky. Jelikož odborně bývají politici trotlové, co nic neumí, tak rozhodnu naprosto nekompetentně. Jak odborně (stavitelství, doprava, zdravotnictví atd.), tak i manažersko-ekonomicky.

Dnes nemáme už dělnické kádry, dnešní kádry si pořizují vysokoškolské "vzdělání", hodnota jak u paní Řápkové, nebo přímo ze soukromých vš. Jde o stejné hlupáky, stejně arogantní, co tu byli za bolševika. Po revoluci šlo mnohdy o tytéž lidi, jen se ze soudruha vedoucího stal pan podnikatel nebo manažer. Místo odborářských a stranických akcí přišly team buildingy, nápadně připomínající staré svazácké akce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."