Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

habit-.!..

21. 4. 2011 0:38
... vadí zejména z estetického hlediska...

... hyzdí poušť kvetoucími zahradami - to by palestinci ani arabové nikdy nedopustili, aby v poušti něco rostlo...

0 0
možnosti

kaktusak

20. 4. 2011 23:01
Izrael nevadí nikomu,

ale měl by konečně uznat hranice z roku 1967 a vyklidit okupovaná území. To je od Arabů obrovský ústupek, že jsou ochotni se s tím spokojit. To té doby mají Palestinci právo bojovat proti okupantům těmi zbraněmi, jaké mají k dispozici.

Tzv. prosperita Izraele je výsledkem dotací od Židů celého světa i od americké vlády.

0 0
možnosti

Rilian

20. 4. 2011 23:16
Re: Izrael nevadí nikomu,

Jestli Izrael nevadí nikomu, proč tedy proti němu tolikrát Arabové bojovali? Čili nesmysl. Pokud jde o hranice, Izrael musí mít hranice, které jsou vojensky uhajitelné. Palestinci ovšem nyní požadují území z roku 1948, v němž se Jeruzalém ocitá v úplném obklíčení Arabů - a to je nemyslitelné. A sypáním peněz do písku by Židé stěží něco vybudovali. K tomu bylo třeba tvrdé práce. (O tom se taky píše v té knize P. Kohna, kterou jste zřejmě nečetl - většina z imigrantů tvrdě pracovala v zemědělství, většinou v komunách kibuc - to byl komunizmus jak vyšitý, kaktusáku, tam byly i týdenní jesle, takže matky viděly své děti jen jednou týdně).  Mimochodem, miliardové dotace od EU dostávají i Palestinci, kteří je jednak rozkradou (jejich tzv. vůdcové), dále použijí na nákup zbraní a výcvik teroristů, a zbytek projí (je mezi nimi největší procento tlustých lidí). MP

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

20. 4. 2011 17:59
a co organizace lechi

neboli štěrnův gang neboli izraelští teroristé. Zabili např. vyslance OSN Folke Bernadotteho a nejen jeho.

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

20. 4. 2011 23:19
Re: a co organizace lechi

hm, no vidím, že se Vám otázka nehodí do krámu.

0 0
možnosti

Niktor

20. 4. 2011 12:27
Nepravdy

Tak předně - uznání palestinského státu není žádným zpochybněním existence Izraele (pokud tedy uvažujete o Izraeli v hranicích z roku 1967 a ne o biblickém Izraeli od Nilu po Eufrat). Druhak, Palestinská samospráva vznikla na základě vzájemných dohod Organizace na osvobození Palestiny a (tramtadadá!) Izraele, Fatah se zřekl terorismu na základě smluv z Oslo a Hamás má kontrolu pouze nad Gazou. Arrigoni nebyl apologetem Hamásu a je sprosté, že ho z toho obviňujete. Nevím, co jsou "vražedná komanda", jestli myslíte vrahy z Ítamaru, tak ty nikdo nevyslal a jednali na vlastní pěst. Palestinská samospráva může být těžko pátou kolonou v Izraeli, když ovládá je kousíčky palestinských území a do toho jí zasahuje izraelská armáda. Pátou kolonou jsou spíš židovští osadníci na palestinských území, jejichž populační růst může znemožnit vznik palestinského státu. Nekriticky kopírujete demagogický Eretz nebo vědomě lžete?

0 0
možnosti

Rilian

20. 4. 2011 12:29
Vám také vadí Izrael?

0 0
možnosti

velky bratr

20. 4. 2011 12:04
S teroristy se nevyjednava.

Proto bychom meli Izrael proste ignorovat jako ignorujeme kosovo ci cecnu. Nebo bombardovat jako afghanistan a irak. Rozhodne bychom se nemeli tvarit, ze verime oficialni pohadce o hodny sionistech a zlych palestincich.

Ze bude s Palestinci problem ze vedelo celou dobu a Ben Gurion jen maval rukou ci navrdo rikal, ze se o ne postara - postaral. Soucasna vlada se tvari, ze nei kde se bere terorismus, pritom to byli primo jejich rodice, kdo se prevlekal do arabskych odevu a vyhazoval do povetri kdeco (nejslavnejsi je hotel David), kdo pechoval tela britskych vojaku minami tak, aby pri jejich ohledani zemreli dalsi, kdo potopil lod Patri plnou zidu a nechal jich pulku utopit jako kotata. Nikdo jiny nikdy neplanoval tak velky teroristicky utok a novinari na to v roce 2001 zapomneli a vsem rekli, ze tech par tisic bylo nejvic - par milionu nemcu otravenych z rozvodu pitne vody ma asi mensi cenu ci tak neco.

Ja proti nim v zasade nic nemam, ale mam dost proti tomu jak zneuzili postaveni.

0 0
možnosti

Jan Ruzicka

20. 4. 2011 12:14
Re: S teroristy se nevyjednava.

Očadlíku?

0 0
možnosti

habit-.!..

20. 4. 2011 11:48
... Izrael je pro palestince hlavně špatný příklad...

... že se lze i v poušti uživit vlastníma rukama a bez cizí pomoci - jak potom oni před světem vypadají?

0 0
možnosti

fontana

20. 4. 2011 11:57
Re: ... Izrael je pro palestince hlavně špatný příklad...

Jojo, bez cizí pomoci, až na ty miliardy marek vydřený z Němců a potom miliardy dolarů z Ameriky.

http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_reparations

The reparations would become a decisive part of Israel''s income, comprising as high as 87.5% of the state income in 1956...

0 0
možnosti

kelev2.0

20. 4. 2011 11:48
posledni dobou..

..vidim podobne clanky nerad. Israel ma stabilni zakladnu svych priznivcu i odpurcu. Podobne texty jsou vzdycky jako cerveny hadr pro vsechny ty pseudohumanisty, levicove radoby intelektualy, neonacisty, muslimomily a podobne. Myslim, ze je celkem zbytecny temhle kreaturam poskytovat prostor se takhle pod necim vyjadrovat.

0 0
možnosti

habit-.!..

20. 4. 2011 11:49
Re: posledni dobou..

... ať se vyblinkají, uleví se jim...

0 0
možnosti

xena123

20. 4. 2011 11:43
stát izrael vadí více než polovině světa

i některým židům

0 0
možnosti

Dr No

20. 4. 2011 11:38
Oprava

S tím podílem "svědomím národů Evropy" na vzniku státu Izrael se poněkud mýlíte. To "svědomí" se ve skutečnosti projevilo tak, že ještě v roce 1948 žila většina evropských Židů, kterým se podařilo přežít nacistické běsnění, v táborech bez jakékoliv budoucnosti. Nikomu se totiž nechtělo vracet původně židovský majetek zabavený Němcům a Židé se ho těžko mohli sami domáhat, protože soudruh Hitler jim při arifikaci jejich majetku jaksi zapomněl vystavit patřičné dokumenty. Ve skutečnosti si Židé svůj stát vybojovali sami proti všem překážkám, které jim "civilizovaný svět" kladl. Ostatně dodnes je postoj tohoto světa vůči Izraeli obecně nepřátelský. Nejenže je Izrael pokrytecky odsuzován, kdykoliv podnikne něco na svou obranu, ale ještě navíc tento svět štědře sponzoruje jeho nepřátele.

0 0
možnosti

Jan Ruzicka

20. 4. 2011 11:32
Vypadá to,

že Izrael vadí především EU - proč by jinak vyhazovala miliardy na podporu teroristů z Hamasu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."