Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vlad IV

10. 5. 2011 19:39
Ecclesia catholica

ecclesia Christii est!

X Extra Ecclesia nulla salus X

0 0
možnosti

KJV

10. 5. 2011 16:35
Členství v Kristově církvi schvaluje Bůh

Pane Pinc, myslím, že Kristova církev ve smyslu tak jak jste ji ve svém blogu popsal existuje již od počátku. Členství v této církvy nespočívá jen na volbě člověka, ale především na schválení od samotného Boha. A Bůh vybírá z lidí všech národů, ras, jazyků, ale i politických či církevních organizací. A tato okolnost je zdrojem velké radosti a síly pro každého křesťana, který miluje spravedlnost, pravdu, Boha, J.Krista a bližního. Jaká ještě bude budoucnost skutečných následovníků J.Krista zde na zemi je jistě zajímavý námět pro přemýšlení, a studium Bible.

0 0
možnosti

pgjed

10. 5. 2011 14:26
JHá z vás rostu pane Pinci!

A to stále více!

Jednak nevím nic o nějaké nadcírkvi a duchu Assisi. Nikde jsem se s tím nesetkal. Zato vím, že vedle věcí, které nás zatím rozdělují a které musíme nechat na teolozích a Duchu svatém, jsou věci na kterých v praktické každodennosti můžeme s rozptýlenými bratry od "něcistů" až po ... docela dobře spolupracovat. Stačí jenom dobrá vůle.

Nevím o mších, které by člověka odkudsi vytrhovaly a kamsi zasazovaly. Jsem ale pravidelně účasten mší, které jsou živé a mají co dát ke každodennímu životu. Vím i o spoustě dalších činností, kterých je tolik , že se nedají všechny stihnout a jsou tak dobré, že to jednomu musí být líto, že nestíhá. A značný počet těchto činností je veřejně prospěšné povahy a naprosto otevřená ven!

Ano, počty věřících a hloubka víry v Evropě upadá. Je to ale především z lenosti pohodlí a ignorace! Proč by lidé, kteří jsou tak zasaženi a zničeni konzumem, že nejsou ochotni, natož schopni dělat něco pro své zdraví v ohrožení života, dělali něco duchovního?

0 0
možnosti

pgjed

10. 5. 2011 14:30
Re: JHá z vás rostu pane Pinci!

Proč by lidé, kteří se nechají vláčet reklamou, sdělovacími prostředky a hloupými politiky, měli zapojovat do čehokoliv služebného a veřejně prospěšného a trápit svůj plytký vyprahlý rozum něčím tak složitým, jako duchovní věci? Přesto křesťanů neubývá, ale celosvětově přibývá. A není se čeho bát. Je-li v církvi Kristus, žije. A budou-li o Bohu lidé mlčet, bude křičet kamení...

Takže pane Pinci, neplýtvejte "hlubokomyslnými" ůvahami. Jsou k ničemu. Je lépe něco pořádného dělat!

0 0
možnosti

Falešná demokracie

10. 5. 2011 14:22
Náboženství je především politika

Pro mě jsou tyto otázky zcela nepodstatné. Náboženství a Boha si lidé vymysleli pro manipulaci s "poddanými". Proto také při vzniku nového náb. samozřejmě opisovali ze starých osvědčených směrů. Příklad: To je vážně jen náhoda, že se Ježíš narodil na Nový rok a byl ukřižován na Svátky jara?

Všechna náboženství mají jediný cíl: Přesvědčit "dolní lid",že vše je v pořádku, vrchnost je od Boha, každý si může za své potíže sám. Bůh odpouštějící je jen inovací boha trestajícího.

Jediná rozumná diskuse o náboženství je o jeho spojení s politikou a manipulací. Vše ostatní slouží jen k odvádění pozornosti případně k boji o vliv a je nezajímavé. 

Je to podobné,jako bychom měli rozhodovat nad partou mladíků usilujících o krásnou dívku, kdo z nich je lepší a kdo používá lepší argumenty pro její "namluvení". Všichni jsou v podstatě stejní,všichni mají stejný zájem,samozřejmě používají podobné argumenty a vzájemně od sebe opisují. Nemá smysl diskutovat o jejich účelových tvrzeních, ale o podstatě

0 0
možnosti

pgjed

10. 5. 2011 14:37
Re: Náboženství je především politika

Když vy jste tak povrchní a pohodlný seznámit se s fakty a tak se proti Bohu opevňujete jenom vlastní hloupostí. Ježíš se nenarodil na Nový rok. Dokonce ani na zimní slunovrat nejspíš. Kdy se narodil, nevíme, Dohady se míjí podle doprovodných jevů až o několik let. Zato ale bezpečně víme, že byl ukřižován na židovský svátek Pesah a tak se křesťanské Vdelikonoce slavírovněž na Pesah. No a to ostatní to je již jenom na vás. Ale odmítat něco, co neznám je docela hloupé!

0 0
možnosti

PájaZítra

10. 5. 2011 13:34
Nepřeju si nic jinýho, než zánik

Celý to číst nehodlám, tak jen reakci na perex:

ano, celý svůj život si nepřeju nic jinýho, než aby zanikly veškerý náboženský organizace a hnutí, co na Zemi jsou. Tedy v každým případě určitě ty militantní, násilnické, majetkuchtivé a penězolačné. A vlastně i ty ostatní, zdánlivě mírumilovné, beztak jsou založeny na bludech a to včetně hinduistických a budhistických...

Lidi by už konečně měli začít řešit svý životy a svý problémy vlastníma silama a ne ztrácet čas v všelijakých modlidbách za to, aby jim "cosi shůry" pomohlo a záležitosti vyřešilo za ně. To vidím jen jako ubohou berličku pro hlupáky a slabochy, co si neviděj dál než na špičku nosu a nechají se akorát balamutit a slepě ovládat okolím.

Budoucnost je v odproštění se od všelijakých "božstev", to jsou beztak jen pohádky pro hlupáky, kteří nemají dost vlastního rozumu a nechají se jima uchlácholit...

0 0
možnosti

lesicatko

10. 5. 2011 12:12
Celkom zaujímavý článok

Skôr sa mi páčila ale analýza toho čo je ako načrt možných východísk. Predpokladám infantilizaciu , t.j poznanie, že ani tradičná opora v cirkvách ani hľadanie odpovedí cez vedu nepomáha vyriešiť otazky sučasnosti a už vonkoncom nie budúcnosti povedie  k rezignacii na transcentedné ale aj ateistické zmýšľanie. Prevladne kult pohodlnosti.

Spoločnosť bude vysoko vzdelaná ale detinská.Ak už nie je ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."