Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jendazmoravy

29. 5. 2011 20:58
Autore, slabé

Tolik jednostrannosti a překrucování historie, to aby člověk pohledal! Balfourova deklarace z právního hlediska má stejný smysl, jako kdyby dnes Obama slíbil třeba východní Čechy třeba  Skotsku, protože Skoti jsou Kelti. Prostě Balfourova deklarace je blábol. Důležitější je jiná věc. Židé se dokázali zorganizovat a území si vybojovali. A to platí.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

30. 5. 2011 6:53
Re: Autore, slabé

Neplatí, neboť Charta OSN i usnesení RB nepřipouští získání nějakého území silou.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

29. 5. 2011 18:11
Za prvé

Izrael měl na to vyřešení toho problému 40 let, které probendil, stavění osad a blokování návratu Palestinců nesvědčí o jeho snaze ten proces vyřešit, za třetí neexistují nějaké uhajitelné hranice, Pokud bude Stát Palestina požadovat stejně bezpečné hranice, tak to aby se Izrael (s jeho atomovými bombami) zmenšil na rozlohu Vatíkánu. Jedině možné jsou mezinárodně uznatelné hranice, které právě ta rezoluce 242 vymezuje tím požadavkem  na stažení izraelských ozbrojených sil z o k u p o v  a n ý ch územi. A pokud pane autore neuznáváte pojem Palestinci a navrhujete hovořit toliko o palestinských Arabech, tak to si tak asi zcela dobře pomůžete, jako kdybyste hovořil o slovenských Češích. Chytré, moc chytré.  Nebo o chorvatských Srbech. Zazdil jste to.

0 0
možnosti
K

kelev2.0

31. 5. 2011 12:44
Re: Za prvé

zejo..40 let..porad je Israel obvinovany z genocidy a problem nevyreseny...a pritom se to dalo :-)

0 0
možnosti
P

parquin

29. 5. 2011 16:49
zase žvásty

izraelci tam prostě nemají co dělat - žádná náboženská společnost si nemůže nárokovat cizí území pro založení svého státu, natž pyskovat po nějakých uhájitelných hranicích - takhle by se mohli domáhat mormoni samostatného státu Utah nebo křesťané chtít jesličky v betlémě

0 0
možnosti
MP

martin pinc

29. 5. 2011 17:17
Re: zase žvásty

Ano píšete pěkné žvásty a ukazujete absolutní neznalost historických souvislostí. Před vznikem izraelského státu tu nebylo nějaké "cizí území", ale Britský mandát Palestina. Britové, skuteční vládci nad tímto územím, již v době 1. světové války (1917) Balfourovou deklarací slíbili vytvoření domoviny pro Židy na celém území tohoto mandátu (který zahrnoval jak dnešní Izrael a Palestinskou autonomii, tak dnešní Jordánsko). Zdejší Arabové  obsadili a nárokovali jen pro sebe většinu tohoto území - 70 proc. - ještě před vznikem izraelského státu. Ve skutečnosti je tedy z uvedeného patrné, že tzv. palestinští uprchlíci, kteří většinou žijí v dnešním Jordánsku, ve skutečnosti žádnými uprchlíky nejsou, protože stále žijí na území Britského mandátu Palestina. Izrael si pak své právo na existenci dokázal uhájit proti svým arabským sousedům, kteří se jej prakticky okamžitě po vyhlášení státu napadly a poté se ještě několikrát marně snažily vojensky zničit.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

29. 5. 2011 16:44
pravda

je ta že Izrael teď nemůže ani tam ani sem, jak z tohohle ven?

0 0
možnosti
ZH

Zani

29. 5. 2011 13:47
Ať se třeba pobijou

Na blízkém východě nikdy klid nebude, náboženští a nacionalističtí  fanatici na obou stranách to nedopustí. Na obou stranách je sice hodně lidí, kteří už chtějí klid, ale pokuď sami nepodřežou vrhače raket na jedné straně a obyvatele sídlišť na okupovaných územích, na straně druhé , tak se nic nezmění. Jedni střílej rakety a druzí zabíraj území , které jim nepatří. Dřív jsem si myslel, že veškerá pravda je na straně Izraele, jejich jednání v posledních letech mne však přesvědčilo, že Izraelská vláda chce jen zabírat území, chtěj věčně válčit a navenek se tvářot jako holubičky. Tak ať se vražděj dál a neotravujou s tím zbytek světa. Doufám že ten magor v Iránu brzo hodí na všechny svoje atomovky, amíci pak hoděj pár na Irán a pak bude možná chvíli klid.

0 0
možnosti
BU

barjazid užaslý

29. 5. 2011 13:04
mírový proces uspět nemůže

protože k uzavření míru je potřeba, aby mír chtěly všechny zúčastněné strany. Zatím ho chce pouze Izrael.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

29. 5. 2011 12:48
mírový proces uspět nemůže

protože izrael je uměle vytvořený stát na arabském území. opravdu nebylo moudré ho umístit zrovna tam.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."