Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

KJV

1. 6. 2011 7:51
Památníky se udržují, podmínky pro zlo však také

Pane Pinc, možná by to chtělo vidět věci z většího odstupu a v souvislostech. Chápu, že pod dojmem jáchymovského pekla, zapomíná člověk na souvislosti. Komunistická idea byla a je reakce na sociální, ekonomické a morální poměry společností, ve kterých se uchytil. Nelze ho posuzovat jen podle Jáchymova. Také přece není možné posuzovat křesťanství a církve podle inkvizičních mučíren a počtu umučených a upálených. I Hitlerovo Německo vzniklo v nějakých souvislostech s demokratickými státy v Evropě. Myslím, že hlavní smysl poučení je v tom, aby se neopakovaly podmínky a prostředí, kde tyto odpudivé jevy mohou vznikat. Je to vždy důsledkem selhání lidí, kteří odmítají skutečné křesťanské duchovní hodnoty a jsou ovládáni pýchou, chamtivostí, ctižádostí, pokrytectvím a.t.d.

0 0
možnosti
MP

martin pinc

1. 6. 2011 17:12
Re: Památníky se udržují, podmínky pro zlo však také

V proncipu máte pravdu (totiž, že komunnizmus se mohl tak prosadit proto, že evropská civilizace, která měla křesťanský kabát, zcela selhala z hlediska sociální spravedlnosti a milosrdenství). Přesto tento fakt nikoho neopravňoval k nastolení tak brutálního režimu, zvláště, když uvážíme, že se tak stalo po zničující 2. světové válce. Komunisté pokračovali v uplatňování principu kolektivní viny, čímž se zcela zařadili po bok nacistů. K tomu přidali plošnou likvidaci všech vrstev společnosti, které byť jen potenciálně mohly pro komuunisty představovat opozici. K tomu přidali zločinný podvod za živnostnících a zemědělcích, kterým před volbami naslibovali, že u nás rozhodně nebudou postupovat jako bolševici v Rusku a nebudou jejich živnosti znárodňovat či združstevňovat, aby krátce po Únoru udělali pravý opak s důsledností, která v okolních lid.dem. zemích východního bloku neměla obdoby (ani v Polsku, ani v NDR, ani v Maďarsku k tak plošné likvidaci živností a selského stavu nedošlo).

0 0
možnosti
PB

Barkynson

1. 6. 2011 1:07
Jistě tam

byla páchána hrozná zvěrstva, ale promiňte mou smělost, myslíte, že to skutečně ještě může současné lidi natolik zajímat jak se Vy rozepisujete?Každá doba má své, pročpak se dnes už nevěnuje nikdo, nebo skoro nikdo válečným obětem?Kdypak jste si Vy osobně připoměl fašistické zločiny na lidech z naší země a uctil je minutou ticha?Ono to bude totiž jinak, on Vám spíše ten článek může opětně posloužit, abyste nějak mohl veřejně zmrskat komunisty..Každý normální člověk musí události ke kterým docházelo za komunistů odsoudit a zavrhnout, ale proč se v tom pořád šťourat??A pokud je mi známo a poslouchal jsem nářky účastníků oné akce, myslím, že stejně jako na komunisty jsou nazlobení na ty šašky, co nedokázali komunisty absolutně zlikvidovat a uznat třetí odboj, takže ono to má jako vše dvě strany..

0 0
možnosti
MP

martin pinc

1. 6. 2011 1:26
Re: Jistě tam

Jestli vás to nezajímá, tak vůbec nereagujte. Píšu to kvůli mladé generaci, aby se na to nezapomnělo.

0 0
možnosti
MF

falm

31. 5. 2011 22:39
Načasování?

"si vedení lázní nebylo schopno uvědomit, jak je toto načasování hrubě urážlivé ke všem obětem komunistického pronásledování, jejichž památka se zároveň připomíná o několik set metrů dále?"

Otázkou je, kdo si "začal", víme? Pokud vedení lázní mělo svoji akci připravenou mnohem dřív, měli si to uvědomit organizátoři výročního setkání vězňů...

Ono je to totiž o kultuře jednání, ne o vymahatelnosti moci na základě toho, že někdo "nespravedlivě trpěl"...!!

A redaktorům se nedivte. Vždycky se chodí spíš tam, kde se rozdávají chlebíčky a ne srdcervoucí nářky. :-P

0 0
možnosti
MP

martin pinc

1. 6. 2011 0:50
Re: Načasování?

Jak takovou neuvěřitelnou hloupost reagovat? Nebo to má být vtip? Pokud ne, pak to může napsat jen naprostý ignorant, který neví, že setkání Konfederace politických vězňů v Jáchymově se koná pravidelně poslední víkend v květnu - nyní už po dvaadvacáté - a tohoto pietního aktu se zúčastňuje stejně pravidelně i nejvyšší politická reprezentace včetně členů vlády, poslanců a senátorů (je to taky jediná příležitost v roce, kdy do Jáchymova zajedou). Čili jde o velmi významnou událost, která by měla být náležitě zpravodajsky "ošetřena".

0 0
možnosti
K

kaktusak

31. 5. 2011 18:19
V Německu je zakázaná NSDAP,

ovšem komunisté tam působí legálně. Mezi oběma hnutími je totiž velký rozdíl.

Je otázka, jaká část vězňů byla zavřena neoprávněně. Špióni a diverzanti byli političtí, ale patřilo jim to. Šmelina bývala taky často hodnocena jako politický zločin. Opravdu poškozovala socialistický systém. Mají tedy teď být nějací zloději ještě odměňováni?

0 0
možnosti
MP

martin pinc

31. 5. 2011 19:04
Re: V Německu je zakázaná NSDAP,

Kaktusáku, vy máte ale drzost (proto se taky skrýváte za svůj nick, že?)! Ve skutečnosti neznamenal koministický převrat nic jiného, než nastolení krutovlády skupiny zločinců, která si říkala ÚV KSČ. Tato krutovláda byla řízena přes "sovětské poradce" nejodpornějším diktátorem lidských dějin, "krvavým psem" Stalinem. Tato krutovláda systematicky likvidovala výkvět českého národa - podobně jako ve všech jiných zemích, kde ae komunisté dostali k moci. Komunistická krutovláda má na světě na svědomí přes 130 milionů lidských obětí. To jsou ověřitelná fakta! A vy máte tu drzost tvrdit, že si lidé, kterým nesaháte ani po paty, zasloužili Jáchymovské peklo!

0 0
možnosti
MF

FenyAMG

31. 5. 2011 16:45
V té Rudé věži smrti

jsem byl, když byla otevřená spolu s nějakou výstavou a šel mi mráz po zádech. A když se potom bavím s někým, kdo tyhle komunistický zvěrstva obhajuje, otevírá se mi kudla v kapse Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."