Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pecen

20. 9. 2011 14:00
zpřesnění zdroje

Hezký den, ten citát apoštola Pavla, myslím, najdu o kapitolku dál...

0 0
možnosti

martin pinc

20. 9. 2011 16:54
Re: zpřesnění zdroje

Dík za upřesnění, právě jsem to opravil. MPR^

0 0
možnosti

Cynyc_

20. 9. 2011 12:47
A pak že křesťanství

nemá na rozdíl od islámu sklon k fundamentalismu. Další, kdo podle jeho názoru na darwinismus soudě nepochází z opice. Vzpoura proti rozumu, který díky své fantastické gnozeologické efektivitě od osvícenství nemilosrdně dominuje evropskému myšlení, je trvalou tendencí, která se však dnes už jen zřídka manifestuje způsobem, který předvádí pan Pinc. Populárnější jsou různé populistické ideologie (v širším slova smyslu, protože klasická ideologie předpokládá vnitřní logickou konzistenci, která chybí jak populismu, tak páně Pincovu křeťanskému fundamentalismu).

1 0
možnosti

svedek casu

20. 9. 2011 12:00
Hodnota je asi taková

jako kolik andělů se vejde na špičku jehly to je celý V.K.

1 0
možnosti

rodd

20. 9. 2011 10:58
Problém je především v naší

perspektivě která maximálně umí vidět věci v kontextu tady a teď, chybí jí perspektiva nadčasovosti, kontinuality a nakonec vazeb ekosystémů. V tom to světla je nynější stav naprosto legitimní a normální, naopak nenormální je pořád apelovat a udržovat část již vyspělé populace v mezích které brání jejímu dalšímu růstu, jen proto že my to vidíme jinak a krátkozrace. Křesťanství vlastně všechna náboženství, státnost, nacionálnost, ideologie jsou vlastně o epoše dětství lidstva části lidské populace, kdy je potřeba aby se především společnost udržela v kontextu tvrdosti naší planety a obstála. Dnes již to není potřeba a stejně jako dětství končí pubertou, což je tah k osamostatnění a i vzpoura proti rodičovskému domu a poznání slabosti rodičů, tedy autorit, tak to se děje dnes i když leckomu to nevoní, ostatně pro většinu rodičů je puberta velkou zátěží, ale bez ní by nebyl samostatný jedinec a dospělost. Puberta ve společnosti lidí je trošku jiná, je sobecká a materiální, je to vlastně

0 0
možnosti

rodd

20. 9. 2011 11:05
dodatek

o vzniku své osobnosti a prvnímu kroku k cestě konečnému osvícení. Bez Ega a materiálna, nemá opravdová cesta k osvícení a vnitřnímu tahu, jež je o mnohem vyšší duchovnosti než dnešní, která je spíše nucením ke stagnaci těch jež rostou ... . Navíc lidská společnost a populace je velký ekosystém mnoha ekosystémů, zde jak různých mentalit, etnik, přirozeností a potřeb, tedy není jedinec jako jedinec, umožňuje v této genialitě pojmout tyto vývoje. Jinak řečeno má zde své místo jak náboženství, tak materiální projev ... . Navíc se interakcí učí a transformují .... . Odkaz je spíše než se vracet k tmářství a volání o úpadku, je vzdělání jež směřuje k rovnovážnému rozvoji lidské osobnosti, samostatnosti a tahu hlubšího vnímání dějů kolem nás v delších konstantách ... .

0 0
možnosti

lesicatko

20. 9. 2011 10:55
zbožné prianie

Ale nie, kde mate v biblii zrušenie otroctva ?

Václav Klaus je bezpochyby jasne konzervatívne vyhranený ale vidieť v jeho nazoroch obhajobu toho, čo kaže biblia je konfirmačný bias.

.

Už minule keď ste tu adoroval Prekopovú, som sa Vám snažil naznačiť, že napriek tomu, že Vám konvenuje jej videnie sveta to nie je žiadny svätý gral  aj ona má svoje vážne chyby, napr tú terapiu pevným objatím uplatnila ad absurdum aj tam, kde je škodliva, napr dostať takto z autizmu deti.Takže menej oslích mostíkov  :)

0 0
možnosti

martin pinc

20. 9. 2011 11:16
Re: zbožné prianie

Nikde netvrdím, že Klause "žeru i s chlupama" - je to chybující člověk jako všichni. Ale vnímám pozitivně jeho myšlenkou konzistenci - a naopak si všímám nenávist k němu ze strany mnoha placených pisálků.

A pokud nevíte, kde se v Bibli mluví o zrušení otroctví, tak byste mohl vědět, že např. Židé byli povinni po 7 letech propustit své otroky na svobodu ("milostivé léto"), že apoštol Pavel jasně definoval, že v Kristu jsou si všichni lidé rovni (což vedlo k tomu, že v oblastech Evropy, kde v antické době převládlo křestanství, vymizelo poměrně záhy otroctví), rovněž hlavními strůjci zrušení otroctví v novověku v 18. a 19. století byli křestané. Ze zprávy o stvoření, z toho, že všichni lidé mají společné předky, také celkem zřejmě plyne jejich rovnost před Bohem. Vznik otroctví nesvědčí o ničem jiném, než o porušenosti lidského stvoření - o tom, jak k sobě dokážou být ldé zlí.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

20. 9. 2011 10:45
Ideologie se často staví proti sobě

a tak by nikoho nemělo překvapovat, že se nové ideologie staví i proti křesťanské ideologii.

-

Problém spočívá v ideologizaci obecně. A je to stejný problém, jaký mělo křesťanství. Ideologie zabraňují lidem myslet. A pod vlivem ideologií lidé často ubližují jiným lidem, aniž by měli pocit něčeho špatného..

1 0
možnosti

Camino.

21. 9. 2011 8:58
Re: Ideologie se často staví proti sobě

Edmunde, zaslouzite si karmu!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."