Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Chytry.Levicak

1. 5. 2012 14:36
pane pinci

i papaláši měli opravdu saka z prvořídního zahraničního materiálu?

0 0
možnosti
MP

martin pinc

1. 5. 2012 20:54
Re: pane pinci

Proč by ne? Oni přece na to měli...

1 0
možnosti
K

KJV

1. 5. 2012 12:19
Také pohled křesťana

Pane Pinc, stačilo 22 roků a nové panstvo, stejně arogantní, stejně mocichtivé, ještě chamtivější a ještě bezohlednější ve zlodějském sebeobohacování ukázalo, že pro normálního, obyčejného člověka byl minulý režim v mnoha ohledech příznivější, ohleduplnější a snesitelnější než současná bezohledná, tvrdá vláda peněz a majetku. Nebylo tolik strachu, strach o práci, strach zda bude na důchod, strach onemocnět, strach z exekutorů, strach zda budou peníze na bydlení, na zdravotní péči, na živobytí, na advokáta a dosáhnutí spravedlnosti vůbec, na vzdělání, strach ze zločinnosti a j. Společnost se kastuje mnohem více než dříve, potraviny jsou nebezpečnější a nekvalitnější než dříve, protekce a korupce mnohem větší než dříve.

     Jistě je řada věcí, které jsou lepší než dříve, možnost cestování, výběr a množství zboží, politická svoboda, možnost zbohatnutí, jakou tehdy neměli ani papaláši. Avšak, to nejdůležitější, morálka, mravnost a vztahy mezi lidmi jsou dnes devastovány více než dříve.

1 0
možnosti
LV

baloun

1. 5. 2012 12:39
Re: Také pohled křesťana

Pane, žil jste vůbec v té době?

Ano, v 70. a 80. letech už se nevraždilo, nemučilo a nezavíralo do uranových dolů. To už se "jen" neudělovaly devizové přísliby, "jen" děti "prostořekých" nedostaly doporučení na školu, "jen" nepohodlní dostali do papírů poznámku "není nomenklaturní kádr", kterážto tři slova jim navždy uzavřela cestu ke kvalifikovanější a odbornější práci...

Můj táta pracoval celý život na letišti. Když se po osmašedesátém roce neomluvil za postoj k "bratrské pomoci", nejen, že ho nepustili k normální práci. Několik měsíců třeba musel každý den pracovat u jiného ponku, aby náhodou nemohl chystat nějakou sabotáž...

Paranoidní režim, ve kterém nám pod okny brouzdal "šedý mor" a hlásil, kdo odchází a kdo přichází.

Ano, ti co drželi hubu a krok, poslušně chodili k volbám, na subotniky a do průvodu či přivítat Brežněva, ti se bát nemuseli. Tedy pokud neměli víc, než soused, to pak přišly dvě dámy v šedém kostýmku... Ostatní se báli. A ne málo,pane KJV. Zažil jsem to.

2 0
možnosti
LV

baloun

1. 5. 2012 12:10
Pozdravujte pana profesora, pane Pinci!

Neskonale vděčný student Lumír Vitha :-)

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

1. 5. 2012 10:16
Chtělo by to popis, jak na narvaném výstavišti

se sešla necelá tisícovka lidí, už v bezcenném věku a bývalí exponenti režimu před rokem 1989. Jak je "chrání" dohledem 2.000 policajtů.

0 0
možnosti
D

DAVIDIANUS

1. 5. 2012 9:55
Jsem zvědav, jak bude vypadat Váš

popis 1. máje 2012 - ideál s kastou nezaměstnaných a kastou bezdomovců....;-)

0 0
možnosti
MP

martin pinc

1. 5. 2012 10:08
My, kdo jsme tu dobu zažili...

...se do ní opravdu nechceme vrátit. Člověk si totiž umí skutečně vážit svobody až tehdy, když ji ztratí. A mimochodem - je smutnou skutečností, že tehdejší partajní funkcionáři opravdu svým potomkům zajistili místa mezi dnešní "elitou společnosti". Jak psal už kdysi Cibulka, v době, kdy se rozjela privatizace, měli zájemci o různé privatizované podniky naprosto odlišné startovací pozice - někteří přijeli v mercedesech (bývalá stranická nomenklatura) a jiní (my ostatní) na koloběžkách. Ale to by byl námět na jiný článek....

2 0
možnosti
JS

kelner

1. 5. 2012 9:29
Je to pravda

Je skutečností, že do roku 1989 každý musel držet hubu a krok. Dnes každý v podstatě může říkat co chce a je mu to stejně pendrek platné.

1 0
možnosti
JL

uumaa

1. 5. 2012 9:54
Re: Je to pravda

To zavání fatalismem. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."