Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že vám to vaše zásadní poučení dlouho nevydrží. Ona se brzy naskytne jiná situace a společenské klima se zase pohne a přízeň se přikloní na jinou stranu.

Nesouhlasím, že linie volební přízně probíhala mezi bohatstvím a chudobou. Promítněte si, jak a kdy se přízeň měnila. Zásadní zlom nastal v debatě, kterou KS naprosto neustál, nedokázal oponovat a MZ mu to tzv. "NATŘEL". Volební štáb KS vsadil na slušnost a přichýlení voličů ke slabšímu. Naprostá neznalost prostředí a mentality tohoto období.

Nejsem příznivec nikoho a tak mohu v klidu prohlásit, že KS si to prohrál sám, rersp. prohrál mu to jeho tým. A MZ jako starý (a to i doslova) matador okamžitě zavětřil možnost a začal tlačit - to snad viděli všichni, ne?

Jenže - blíží se další volby a volič se nedá předem odhadnout. A ačkoliv má levice krásně našlápnuto, dokážu si představit, že ve volbách prohraje. Ačkoliv levice a pravice jsou spíše floskule, bezobsažné verbální schránky.

Sám uvidíte.

6 2
možnosti
Foto

Nesouhlasím. Hodně jsem o průběhu a výsledcích voleb přemýšlel a jsem přesvědčen, že je zásadně ovlivnila angažovanost K. Schwarzenberga ve vládě a tím i jeho podíl na její značně asociální politice. Nezapomeňte, že volební štáb KS vlastně tvořila většina médií, která dělala vše pro jeho vítězství.

6 2
možnosti
JA

J27i57ř59í 16A14l37e82x77a

1. 2. 2013 18:13

Ani já s Vámi nesouhlasím. Znám mnoho lidí, kteří volili KS a je mezi nimi více těch "chudých", než bohatých.....:-)

2 4
možnosti
Foto

Neberte to zase tak ideologicky. "Volební štáb  KS vlastně tvořila většina médií...". Uvědomujete si vůbec, jaké zcestnosti (abych byl zdvořilý) vůbec píšete? Média pracovala podle toho, jak jim kdo zaplatil.  Štáb KS vytvořil strategii, jenže:

1/ špatnou

2/ rigidní - nedokázali reagovat na  vývoj situace.

Účast KS ve vládě měla samozřejmě svůj vliv. Vy říkáte zásadní, já tvrdím, že nebyl zásadní. Své důvody jsem vysvětlil. Vaše přesvědčení, hodláte-li se ho držet, vám vyvracet nebudu.

1 2
možnosti
MM

naprostý souhlas R^

0 0
možnosti
Foto

Jsem stále přesvědčený, že zásadním problémem pro KS bylo, že si většina veřejnosti nemohla "odmyslet", že je místopředsedou Nečasovy vlády. Souhlasím ale s vaším výše uvedeným názorem, že se ke své porážce přispěl sám svými velkými chybami během kampaně. Problém s ním zřejmě je, že to asi bude dost neřízená střela. Přeci jen už to je starý pán. MZ uměl jeho chyby chladnokrevně a nemilosrdně využít.

2 0
možnosti