Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Klausova zarputila brigada dela prescasy;-D:-P

2 1
možnosti

Opravdu netuším, kde se u Vás a dalších bere ten pohled prismatem nenávisti vůči VK. Dle mého jde o to konečně nějak vyložit tu ústavu, což může učinit jen ÚS. Hůře či lépe, ale jediný na o má mandát. Je tedy nutno dát mu to na stůl. Kecy pseudopolitiků, jimž argumentujete na tom nic nemění. Tím více skutečně nenávistně blbé výroky Nečase (jako naprostého neználka ústavy ohledně své odpovědnosti kontrasignace u amnestie - slušelo by mu držet hubu)ši Kubery. To jsou ti, co do věcného problému vnášejí tu nenávist.

4 6
možnosti
Foto

Jestli nejste schopen rozpoznat, o co se jedná, zde je autentická poznámka senátora  J. Štětiny z Facebooku, který V. Klause vskutku "nemusí": Z náčrtu jeho projevu, který měl mít v pondělí v senátu:

"Ve Španělském sále jsem před pěti lety jako senátor hlasoval proti zvolení Václava Klause prezidentem, veřejně ho léta kritizuju, jako člověka ho nemám rád, považuju ho dokonce v mezinárodní politice za jisté bezpečnostní riziko, byl jsem nedávno mezi signatáři ústavní stížnosti na nemravný bod II. prezidentovy amnestie, ale k žalobě z velezrady se nepřipojím, protože bych měl pocit, že se připojuju k něčemu pomstychtivému."... "Nesdílím názor, že je třeba hledat obětního beránka. S každým dopisem, který dostávám se ve mně střetává pocit zodpovědnosti a pochopení pro frustraci s obrazy které mi naskakují v hlavě. Vidím před sebou slavnou závěrečnou Formanovu scénu popravy v Goyových přízracích. Dav tančí kolem popraviště. Cítím tu jasně prvky uměle vyvolávané davové psychózy. Rozumím jí i navzdory tomu, že je částečně uměle vyvolaná; mám na mysli organizované výzvy občanům k hromadnému oslovovaní senátorů. Znám její kořeny.

Vnímám argumenty, že je tato „velezrádní žaloba“ upozorněním pro prezidenty další. Taková upozornění jsou na místě, protože moc chutná sladce. Ale ve společnosti která desetiletí nedokázala nazvat pravou zradu zradou vidím dnešní rychlenou obžalobu prezidenta z velezrady jako trapnou."

3 2
možnosti
Foto

možná počátku smíru chybí zrovna to, aby už odebral pryč....bylo ho prostě už moc

3 6
možnosti
Foto

Ta žaloba mi jde proti srsti.

Ale jinak bych to hodnotil tak, že sel vítr a sklízí bouři.

3 8
možnosti

Malej českej bahnitej rybníček. Malý prezident, malí senátoři, kteří na něj podali žalobu. Ale těší mě, že jsem se nezmýlil v Dienstbierovi - potvrdil mi, co si o něm dlouhodobě myslím.

5 5
možnosti
MC

Máte pravdu.R^ Ovšem nedovedu si představit uklidnění atmosféry ve společnosti s převahou morálně láskychtivých démonů zla, kterým je závist úspěchu každodenním stresem.

7 2
možnosti

Bohužel, tak to prostě je - dnešní mediální prostor je vysoce konkurenční. Média musejí vytvářet "aféry" a "senzace", aby zvýšila svůj prodej. A když něco takového opravdu vytvoří, je to třeba dále rozmazávat: "zítra si exkluzivně přečtěte rozbor celé kauzy". Jenom nevím, jak tomu chcete zabránit. Morální apel je chvályhodný, ale minul se s dobou. Dneska nikdo nechce přijít o kšeft, což by hrozilo, pokud by "nešel s proudem". Doba podnikatelů, kteří svůj velký majetek považovali za závazek vůči společnosti, je dávno pryč, bohužel. Jinak, akci sociálnědemokratických senátorů považuji za populismus toho nejhrubšího zrna, byť s Klausovou amnestií také nesouhlasím. A coby bývalý skalní klausovec, který pod jeho vlivem vstoupil do ODS, musím říct, že mně opravdu vadí, co v posledním roce vyvádí. A tím, jak kope do Havlovy mrtvoly, si to u mě zazdil definitivně. Asi ho zdeformovala funkce a odtržení od reality umocněné jeho bizarními podržtaškami.

3 6
možnosti
JR

J48a94n 11R28á64ž

5. 3. 2013 19:22

Trefně jste označil "žalobu" Senátu jako show nul. Nic jiného to totiž není!

9 3
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."