Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Enin

24. 1. 2011 16:46
Nick Vujicic

http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/bez-rukou-bez-nohou-bez-starosti

Už jsem to sem jednou vložila, ale takhle je to lépe vidět ;-)

0 0
možnosti

wiki5.5

21. 3. 2010 23:32
je

0 0
možnosti

lopucho

21. 3. 2010 23:33
Re: je

podle zákona určitě ne ;-D;-D

0 0
možnosti

Forrrest

25. 1. 2010 2:06
Nebezpečí plynoucí z nemorální křesťanské víry

Je odsouzeníhodné, když se někdo rozhodne "hodit kostkou" o život svého potencionálního dítěte (a snad dokonce i vlastní ženy) kvůli svým hloupým fantaziím. Primitivní náboženské dogma vs celoživotní utrpení postiženého člověka. A pak vy křesťané divíte, proč jste většinovou společností zavrhováni, proč vás lidé nezřídka považují za nebezpečné blázny, kteří patří tak akorát do ústavu!Rv

0 0
možnosti

-Dee-

21. 3. 2010 23:27
Re: Nebezpečí plynoucí z nemorální křesťanské víry

člověče, víte že xenofobie se dá léčit? Zkuste to...

0 0
možnosti

xurek

23. 1. 2010 18:33
Jinak

A co kdyby to dopadlo jinak? treba kdyby vase manzelka kvuli tomu umrela? taky byste opevoval tohle? Buch si ji zavolal k sobe radujme se? Cely vas clanek je jen hrani na citi, par bunek neni clovek. Ano ted si neumite predstavit zivot bez svych deti, ale ten byste si nedovedl predstavit ,ani bez Kamila ktery by se narodiul kdybyste v mladi nepouzili kondom, a co Hynek ,ktery bys se narodil,kdybyste mel sex dejme tomu s sekretarkou. Potom v kazde chvili co nepicham s nekym zabijim deti co by se mohly narodit. Ale chapu ,ze s vaseho pohledu je to bozi milost ze mate dite, a proto tohle co jsem napsal nepochopite.

0 0
možnosti

Rilian

23. 1. 2010 19:22
Re: Jinak

Správně jste pochopil, že tento článek je především o odpovědnosti, kterou neseme za své činy. Život ale není hra na to "co by se stalo, kdyby" - kterou navozujete tím, že jsem mohl splodit jiné potomky s jinými ženami. Člověk čelí v životě různým situacím, aby se ukázalo, jak v nich obstojí. Jinak, ať so o tom myslíte cokoli, asi nemůžete popřít, že většina interrupcí je spíše záležitostí těhotenství nechtěného, než rizikového. Nevím, odkud jste vzal (z mého článku rozhodně ne) myšlenku, že pokud člověk nesouloží, zabíjí děti, které by mohl mít. Byl bych rád, kdybyste mi nepodsouval takové závěry. Myslím, že můj text byl tolerantní a záměrně neútočný. Pokud máte problém, že jste vy sám v této oblasti selhal, je tady pro Vás dobrá zpráva: máte možnost z každého zlého činu činit pokání... Bůh poslal svého Syna, Ježíše Krista, aby zemřel za všechny naše hříchy a viny, tedy i za interrupci. M.Pinc

0 0
možnosti

udor

23. 1. 2010 17:23
Ach

Známému se narodilo dítě bez ručičky. Také je třeba milovat o to více. Ale on jen pláče nebo neříká vůbec nic ... Co s tím ..;-(

0 0
možnosti

medvědice

23. 1. 2010 17:31
Re: Ach

A věděl to dopředu? já bych u dítěte bez ruky asi šla na potrat. pokud by se ale už narodilo tak bych se s tím snažila srovnat. Pokud by se ale jednalo o nějaké horší postižení, tak bych ho dala do ústavu.

0 0
možnosti

Elev

23. 1. 2010 3:02
Kazda zena

ktera zabije  plod, tak trpi. Jen ateisti se snazi  ji presvedcit, ze netrpi.

0 0
možnosti

Msahul

23. 1. 2010 10:26
Re: Kazda zena

no to nemáte pravdu u Apolináře jsem byla svědkem,jak se 3 ženy po interupci domlouvaly,že jdou na kafe a že jsou rády,že to mají za sebou

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

22. 1. 2010 18:47
jiný pohled

Interupce je vždy usmrcením. Vědomí "nenaskočí" do těla při porodu. Nicméně pokud chce někdo zabít své dítě, nechápu proč bych mu v tom měl bránit. Je-li toho schopen, zabitím zabrání šíření svých "pochybných genů". Pokud tedy někdo brání potratům, způsobuje rozmnožování lidí schopných zabíjet své potomky. Je to forma genetického inženýrsví s negativními důsledky. 

0 0
možnosti

m. l.

22. 1. 2010 21:38
Re: jiný pohled

;-D

0 0
možnosti

Satyriana

22. 1. 2010 18:07
Možností je fůra.

Článek je napsán velmi tolerantně, to oceňuji. Stejně jako podporu Vaší ženě v těžké chvíl rozhodování. Nejde ani tak o zázrak, jaký se stal, ale spíš o to, že si nemusela zoufat a prožít šílenou ztrátu.

Dítě má být chtěné nebo brzy po početí přijaté. Právě u nás se sledovaly děti, které interrupční komise vnutila ženám. Nejlépe dopadly ty, které měly řadu starších sourozenců. Byly tam i děti odložené a podobně, srovnávané se stejně starými. V % kriminality, problémů s partnery a rozvody. Dopadaly katastrofálně.

Drsné je také to, že (osobně jsem  mohla vnímat v okolí) prostě muž nebo rodina ženě zakázala další dítě mít. Vztahy se potom rozpadaly. Žena dostane v prvních týdnech takovou bombu hormonů, že potom zažije deprese, i když se snaží dělat ramena. I když ještě dvanáctý týden je dobou, kdy příroda spontánně graviditu ukončí. Plod se totiž hormonálně "přechytává" na výživu z placenty a občas to nevyjde.

0 0
možnosti

Satyriana

22. 1. 2010 18:17
Re: Možností je fůra.

Nezaměňujme miniinterrupci do 8. týdne, která ještě odpovídá "opožděné menstruaci", a interrupci s kyretou, tedy seškrabáním sliznice s plodem do 12. týdne.  Ta je dost nebezpečná kvůli infekci a % neplodnosti bez zřejmých příčin. Ta "mini" ještě jde, ale já bych spíš hlasovala pro včasnou prevenci, formou pilulky "po" nebo ještě lépe, ochranou PŘED nechtěným početím. Jakoukoliv, ovšem s tím, že každá metoda může selhat a sexuální styk opravdu, ač to vypadá nemoderně, není roven podání ruky při seznámení.

Dokud si tohle lidi neuvědomí, případně dokud využijí velmi ochotných a frekvěntovaných vagín, nemůžou se doivit ničemu z toho, co je může potkat.

Naopak jakékoliv násilí, spojené s početím, může mezi ženu a vetřelce v jejím břiše postavit zeď, která jednou poznamená víc, než "jen" tyhle dva životy. Narážíme tu (i v debatě pode mnou) na mnoho aspektů a otázek, na které těch pár set znaků stačit nemůže. Prostě to chce nejdřív použít rozum a potom ještě hodně citu.

0 0
možnosti

tacet

22. 1. 2010 16:57
A kdo je vlastně vrah ?

 A nyní otázka , kterou řeší každý  gynekolog . Je vražedkyní  žena , která o osudu  těhotenství  rozhodla, nebo operatér, který  vlastní rukou  ukončí  život  plodu ? 

0 0
možnosti

IoannesBaptist

23. 1. 2010 23:17
Re: A kdo je vlastně vrah ?

Oba. Soudcem bude Bůh, ne lidé.

0 0
možnosti

medvědice

22. 1. 2010 16:13
Já osobně jsem proti interrupcím

až na vyjímky. jednou z nich je , pokud je významné riziko postižení dítěte. postižené dítě je přítěž nejen pro společnost, ale hlavně pro rodinu. Odnesou to i případní sourozenci. Rodiče pak pečují o chudáčka postiženého a na zdravé děti nemají čas. kdyby tento čas investovali do zdravého dítěte, mělo by to mnohem lepší efekt. A pokud sourozenci nejsou, zabírá postižené dítě místo jinému - zdravému dítěti.

Samozřejmě záleží na druhu postižení, s některým se dá žít celkem dobře.

ale upřímě, pokud by se mi narodilo těžce postižené dítě bez naděje na změnu, dám ho raději do ústavu. Dítě si člověk pořizuje s představou jak bude dělat pokroky, jak spolu budou jezdit na dovolenou a prožívat hezké chvíle, jak bude chodit do školy, jak se jednou člověk dočká vnoučat. A ne kvůli tomu aby ho musel 24 hodin denně opečovávat, lidi na něho blbě čuměli na ulici a stejně pak z toho dítěte nic nebylo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."