Karel Janeček konečně našel 27 Jidášů...

Ať už si myslí o odstupujícím prezidentovi kdo chce co chce, počastovat ho při odchodu z jeho funkce obžalováním z velezrady, to je absurdní divadlo, které si nevymyslel ve svém Odcházení ani Václav Havel. Dvacet sedm našich zákonodárců jen potvrdilo, že politiku definitivně proměnilo v kabaret. Jako zpitomělé stádo se zapojili do nekončící dehonestace Václava Klause, přičemž si vůbec neuvědomují, že slouží jen jako stafáž, jako užiteční pitomci pro zviditelnění guru Janečka.

Podle Václava Pavlíčka z katedry ústavního práva Univerzity Karlovy nemá žaloba na prezidenta Václava Klause vůbec smysl, referují dnešní média: „Prezident může být souzen před Ústavním soudem jedině, pokud je ve funkci. K tomu, aby mohla být žaloba před Ústavní soud předložena, musí o tom rozhodnout Senát jako celek a až poté by mohl Ústavní soud o tom jednat. 7. března už prezident Klaus ve funkci nebude,“ vysvětlil. Upozornil zároveň, že jediným trestem, který prezidentovi za velezradu hrozí, je ztráta prezidentské funkce a způsobilost ji v budoucnu nabýt. „Proto se to také může vztahovat jen na prezidenta. Není to trestný čin, je to ústavní delikt,“ uvedl.

Přitom to jsou právě převážně levicoví poslanci a senátoři, kteří by měli mít největší máslo na hlavě, když iniciovali a prohlasovali jeden z největších tunelů v dějinách České republiky – zákon o obnovitelných zdrojích energie. Návrh zákona o obnovitelných zdrojích předložila vláda Vladimíra Špidly (ČSSD) v listopadu 2003. Sněmovna zákon schválila v únoru 2005, přičemž jej částečně pozměnila (ku prospěchu „solárních baronů“). Pro zákon tehdy hlasovala většina poslanců tehdejší vládní koalice (ČSSD, KDU-ČSL a US-DEU) a komunistů, proti byli v menšině jen zákonodárci za ODS.

Především v důsledku nesmyslně vysokých dotací fotovoltaiky, které byly – zřejmě záměrně – tehdy odhlasovány a také kvůli nečinnosti pozdějších vlád – jsme zaplatili (a ještě zaplatíme) až o bilion korun více, než kdyby tehdy tak nevýhodný zákon nebyl přijat. Za tento dokonaný zločin, který dlouhodobě ochudil celý náš národ, by přitom měli právě tito Jidášové (nebo jejich tehdejší spřeženci) nést trestní zodpovědnost. Možná se spoléhají na to, že mediálním cirkusem kolem Václava Klause se na jejich zásadní podíl na okradení českého státu zapomene.

Autor: Martin Pinc | úterý 26.2.2013 21:20 | karma článku: 35,80 | přečteno: 1730x
  • Další články autora

Martin Pinc

Na hrabalovské téma

27.3.2014 v 22:10 | Karma: 11,39

Martin Pinc

Česká vláda a juvenilní justice

16.1.2014 v 15:00 | Karma: 22,99

Martin Pinc

Otcové na odstřel?

16.8.2013 v 14:30 | Karma: 36,78