Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

rohatey

9. 4. 2010 20:49
Tož to jsme c

0 0
možnosti
M

masculine

9. 4. 2010 20:26
Polemika.

V prvé části si stěžujete na nedostatečné zkušenosti učitelů a vytváříte jakousi srovnávací paralelu se školstvím minulého režimu. Šikana existovala vždy, jen její způsoby se mění. Také se o ní více mluví. Mám obavu, že by váš syn v komunistickém školství neměl zdaleka takové šance, jako dnes. Pominu-li omezenou možnost (pokud vůbec nějaká byla) využít speciálních škol pro "rozjezd" dítěte a jeho adaptaci na cizí lidi, pak kdo ví, jestli by mohl navštěvovat se svým chováním běžnou ZŠ. A co se týče vašeho rozboru sexuální orientace, je tato dle mého názoru chybná. Úchylkou bysme měli označovat vše lišící se od normálu a normálem je vždy převládající část posuzovaného chování. Je to jistě pro mnoho homosexuálů nepřekousnutelné, protože v takových hodnotících kritériích spadnou na úroveň pedofilů a podobných a pojem úchylka už sám o sobě nabádá k segregaci. Jenže toto by nemělo být stěžejní kritérium. 

0 0
možnosti
M

masculine

9. 4. 2010 20:26
Re: Polemika.

To se liší podle společností, někde je jím třeba použití náboženských dogmat, jinde konzervativní lpění na modelu rodiny či hodnocení společenské nebezpečnosti, apod. Právě poslední uvedené kritérium je dle mého názoru tím stěžejním, protože z hlediska nebezpečnosti jsou si heterosexuálové, homosexuálové a vámi uvádění bisexuálové rovni. Nemají potřebu obtěžovat děti, neprzní zvěř, neznesvěcují nebožtíky. Co na tom, že ten má rád holky, ten kluky a ten si může vybrat? Čím je ten třetí zvrácenější, než ten druhý? Tak jako je dána sexuální orientace tomu prvnímu, je dána i zbylým dvěma. Na návody o převýchově reaguji s podrážděním, protože já jsem hetero a žádný tmářský primitiv ze mne homo převychovávat nebude. Stejně tak nechci po homosexuálech, aby se převychovali na heterosexuály. A ani po bisexuálech nebudu chtít, aby si pevně vybrali jednu variantu. Jejich volnost výběru jim mohu třeba závidět, ale nemám žádný ROZUMOVĚ opodstatněný důvod jim v ní bránit. Vy ano?

0 0
možnosti
JN

Jostik

9. 4. 2010 19:43
Sice souhlasím jen částečně, ale i tak dávám karmu

Jinak mi to trochu přípomíná takový vtip jak matka chce zahovořit se 14ti letou dcerou o sexu a dcera na to: A co bys chtěla vědět, mami? Myslím že jakákoliv sexuální výchova ve školách je zcela zbytečná, maximálně ve 13-14 letech dát pár přednášek o "bezpečnosti", jinak vše ostatní se děti rychle naučí samostudiem. Domnívám se že většina homosexuálů co čelí diskriminaci má problém proto, že se nedokáží přizpůsobit společnosti. Když někdo má perfektně nagelované vlasy a barevné upnuté oblečení a hovoří na okolí se sladkým hláskem tak se přece nemůže divit že si z něj lidé utahují (a když to bude heterosexuál tak si z něj budou dělat o to větší legraci). A co jsem tak slyšel tak většina homosexuálů vypadá vcelku normálně, a dokud něco neřeknou nebo nejdou s "partnerem" tak se to nepozná.

0 0
možnosti

Mablung

9. 4. 2010 19:53
Re: Sice souhlasím jen částečně, ale i tak dávám karmu

Sexuální výchova zbytečná není. Samozřejmě že děti informované jsou, ale fámy zde mají živnou půdu také. Je lepší je poučit že přerušovaná soulož či plodné/neplodné dny jsou blbost, než řešit následky. A je lepší když se toho ujme pedagogický pracovnk, než aby to nechával na rodiči. Zejména v některých problémových či prudérních  rodinách by se to nemuselo vyplatit

Homosexuálové jsou v absolutní většině "postiženi" jen u sexu, takže je nepoznáte. Ostatně, podívejte se na známé umělce kteří to přiznali. Na první pohled to nepoznáte

0 0
možnosti
+

+Granit+

9. 4. 2010 19:35
se tu bavím

když jedu tramvají nebo vlakem, tak poslouchám heterosexuály, jaké sexuální praktiky provádějí,  taky na internetu toho jistě bude taky hodně, opravdu jde mnoho z těchto praktik označit za zvrácené a vy tu řešíte homosexuály, o třeba análni styk mezi partnerem a partnerkou? neí to zvrácenost a nebo heterosexuální orální sex, neí snad taky zvrácený? kdybch šel jeden po druhém, tak na každém z vás bych našel nějakou úchylku, ale o nich nikdo blog nenapíše  ;-)

0 0
možnosti

Mablung

9. 4. 2010 19:55
Re: se tu bavím

JJ, svět se dělí na ty co si svou úchylku užívají, na ty kteří ji nesnáší a na ten zbytek který tu svou ještě nenašel :-)

0 0
možnosti
K

Kozlík_

9. 4. 2010 19:25
Pamatuju dobu hluboké totality, stejně jako autor

Lidé tehdy homosexualitu nepovažovali za normální, byla to ovšem tolerovaná úchylka, trestnost byla v socialistckém Československu zrušena o téměř 20 dříve než v Německu. Ale ani v době trestnosti, pokud homosexuál nedával okázale najevo svoji "orientaci", nebo se "nezajímal" o děti, tak ho policie nechávala být.

Byly tu možná narážky mezi kluky, ovšem po situacích jako homosexuální obtěžování ve sprchách plovárny nebo nabídce: "Pojdte, kluci, já vám koupím svačinu" od pána přes 50 ... Jinak homosexuály nikdo neřešil. O šikaně vůči nim nemůže být řeči, ani v době, kdy byli povolení, ale ne podporovaní.

Nepřátelství naproti tomu bylo vůči církvi, jak od bolševických pedagogů, tak i u některých spolužáků (více na zš, na sš méně). V mnohých rodinách byla nenávist k církvi vštěpovaná odmala. Nikdo nemluvil o christianofobii, ta skutečně existuje. Homofobie je naproti tomu lživý propagandistický koncept, neodvozený z reality, vymyšlený homoaktivisty.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

9. 4. 2010 19:32
Re: Pamatuju dobu hluboké totality, stejně jako autor

Přitom právě homosexuálové zpravidla vynikají ve své nenávisti vůči církvi a křesťanským hodnotám. Přitom od křesťanů je vůči nim postoj nejslušnější, označení buz...t je lidové a lidi z církve se mu zpravidla vyhýbají.

Takže budeme mít paragraf na homofobii. Řekně někdo, např. že homosexualita je špatná - protože tak to píše Bible a učí církev. Lidi jako Hromada ho nařknou z homofobie.

Pokud je v naší zemi dovole točit či foti porno, tisknout takové materiály, provozovat bordely a masážní salony, tak to neznamená, že církev nemá právo proti tomu mluvit. Jde o sdělení postoje, jak se mají křesťané chovat, nikdo tím ještě nezakazuje tyto pochybné živnosti.

Homosexuálům jde o uznání, takže normální (to slovo brzy zakážou) sňatky jsou čím dál méně, kdežto oni usilují o svoje "manželství" (de iure, fakticky to manželství nikdy nebude. Ale právně ano, jako když nějaký latinskoamerický prezident jmenoval svého koně plukovníkem). Urazit homo, neuznávat je jako plnohodnotný vztah, to je

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

9. 4. 2010 18:45
Homosexualove

si vymysleli ucinne slovo, homofobie, kterym umlci kazdy odlisny nazor. Od prvniho kroku, kdy jsme podporovali toleranci jejich uchylky,  postupne vyzaduji stale vetsi ustupky - "snatky", adopci deti, vyuku malych skolaku o krasach homosexuality, pense pro "partnery", uvolneni z prace pro nemocneho "partnera a nejvyznamneji, zmenu veskerych zakonu ve smyslu zprednostneni jejich zamereni. Pokuste se namitat a budete predvolani pred "tribunal lidskych prav", kde vas potrestaji a odsoudi za rozsirovani nenavisti proti poznatelne mensine.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

9. 4. 2010 19:36
Re: Homosexualove

Ano, homofob je ten, kdo není homosexuál nebo kdo nepodboru a neuznává homosexualitu jako něco hodnotnějšího než normální vztah mezi mužem a ženou. Kdo řekne, že jde o anomálii či úchylku, to je homofob.

0 0
možnosti
V

Vikina

9. 4. 2010 17:18
Říkám si,

jestli nejde o koordinovaný postup zastánců NWO na diskreditaci a rozvrat naší euroatlantické civilizace. Tohleto genderový bláznění je jen částí celku. Stačí se podívat na soustavné útoky na církev, na zmanipulované a zkreslené podávání informací třeba o papežovi. Církev, jejíž zásluhou jsme se dopracovali tam, kde jsme dnes, je najednou prezentována slovy jako inkvizice, upalování čarodějnic (všechno záležitost pravěku) nebo spolek pedofilů.To se nejen smí, to je dokonce povinnost ji takto prezentovat. A k tomu připočítejte to multikulti bláznění. Ušlechtilci prosazují příjem lidí z Afiky, kteří nepřekročili ani kmenovou společnost, aniž by měli v záloze jakékoliv řešení spolužití dvou absolutně rozdílných společenství (z nichž jedno nemá pro slovo tolerance či přizpůsobení se dokonce ani slova). Linie je stejná, my musíme mít pochopení pro nomády, my musíme mít pochopení pro sexuální odlišnost. My, většina. Místo kontroly těch, co nám vládnou, se musíme potýkat s vnucenými problémy.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

9. 4. 2010 17:24
Re: Říkám si,

Ano zásluhou církve jsme bohužel tam kde jsme. Kdyby nebylo církve tak bachom byli dnes již mnohem dál. Církev byla je a vždy bude jen brzdou vývoje. Btw. co ti říká věta " a přece se točí " ?;-)

0 0
možnosti
R

rohatey

9. 4. 2010 15:54
Jsem si to také tak zhruba pročetl

a přesně tenhle dojem jsem z toho měl, zase někdo chce zasahovat do toho co je záležitost rodin a sypat dětem do hlaviček nějaké ideologické žvásty o tom že deviantní sexuální chování je prý nějaká obyčejná sexuální orientace jako každá jiná. Tohle je ovšem jen mezistupeň k tomu aby  se takovýmhle malým dětem sypalo do hlaviček že je řada naprosto normálních rodin, mezi kterými je žena, muž a děti jen malé smítečko, protože jsou tady i jiné naprosti "normální rodiny", jedna žena, jeden muž, dva muži, dvě ženy, dva muži a jedna žena, několik mužů a několik žen  atd. atd. a ve všech těchle rodinách žijí spokojené a šťastné dětičky.

Ale tohle nevkusné pokrytectví už jsme tady zažili za totality, tedy se něco říkalo ve škole a doma se říkalo zase něco jiného s tím že o tomhle se ve škole mluvit nesmí.

  

0 0
možnosti
LU

pidla

9. 4. 2010 14:29
Velice rozumný úsudek,

hezky jste to napsal, děkuji. Také si myslím, že rodiče jsou nezastupitelní v oblasti výchovy a škola by měla učit.Co se výchovy a školy týče, mám velký problém s nedůsledností učitelů ve vztahu k výchově dětí. Co není na půdě školy se jich netýká, takže když na 2.stupni ZŠ vyjde žák před školu a zapálí si, nikdo si ho ani nevšimne. Má osobní zkušenost ze ZŠ ve Staré Boleslavi z letošního února, 4 žáci před školou o velké přestávce kouřili, ani se nesnažili schovat.

0 0
možnosti
VP

Sípomat

9. 4. 2010 14:48
Re: Velice rozumný úsudek,

Škola nemá žádné právo jakkoliv zasahovat mimo své pozemky a ani by neměla. Dokážete si představit,kdyby se školní řád vztahoval i na váš dům?

0 0
možnosti
JC

Jarcho

9. 4. 2010 13:38
Napsal jste to pěkně.

Souhlas a karma.

R^

Škola má učit matematiku a biologii a chemii a fyziku... ale nemá se plést do výchovy, do hodnotové orientace dětí a už vůbec ne do jejich sexuálního života.

0 0
možnosti
TTBS

three times banned star

9. 4. 2010 13:39
Re: Napsal jste to pěkně.

Zlatá slova.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."