Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dag15

12. 4. 2010 12:38
asperger

Nechcem, aby to vyznievalo akokoľvek zle i keď asi bude. Ja sám mám vtriede spolužiaka so syndromom ktorým trpí aj váš syn a poviem vám, radšej by som mal v triede desať homosexuálov ako jedného ,,aspergera"

0 0
možnosti

atlanttt

11. 4. 2010 17:36
Šikana na školách...

Milý pane Martine Pinci,

píšete velmi hezky o zvláštnostech vašeho dítěte a jeho těžkostech během školní docházky. Myslím, že jste výborný otec, že jste se takto o vašeho syna staral. Mám však jinou zkušenost k otázkám gay tématu ve škole. U nás ve škole se také otázka sexuální orientace nijak neřešila, ale myslím, že to mělo následky hlavně na lidi, kteří se jako gayové cítili. Já sám jsem gay a hodně by mi tenkrát pomohlo, kdyby jsme se učili o tom, že tato orientace je v podstatě normální. Mnoho předsudků kolem mě totiž způsobilo, že jsem byl v té době nesebevědomý, že jsem se cítil nepřijímaný, zmatený, posměchuhodný atd. Kdyby nás učitelé odmalička od té první třídy učili, že sexuální orientace je vpořádku ať je homo nebo hetero, tyto stavy by se u mě vůbec neobjevili a já se nemusel v té době trápit. Toto trápení mě pravda posílilo do budoucna, ale myslím si, že to situaci ve školství neomlouvá. Dodnes totiž v skrytu duše cítím onen handikep ocejchovaného. Zvažte svůj postoj.

0 0
možnosti

three times banned star

12. 4. 2010 6:40
Re: Šikana na školách...

Proboha, proč by se v první třídě mělo učit něco o sexuálních orientacích? Není tohle spíš věc rodiny než školy?

0 0
možnosti

jamjam

11. 4. 2010 11:22
"papír" není ostuda, ale nástroj vdělávání

Vážený pane,

jsem učitel na pražském gymnáziu a o syndromu, kterým trpí Váš syn jsem shodou okolností prvně slyšel poprvé tento týden v televizním seriálu:-) Nemám lékařské vzdělání, a proto bych ocenil, kdyby student s tak neobvyklou diagnózou měl takový "papír", z něhož bych se o jeho specifických potřebách dověděl co nejvíc. Takovému "papíru" se Vy ovšem bráníte a nesmyslně voláte po metodických příručkách. V těch se ale právě dočtete, že pedagog musí brát takové "papíry" v potaz. Pokud ovšem žádný nedostane, nemůžete chtít, aby šel vystudovat ještě na lékaře, aby dokázal takového studenta diagnostikovat a nastavit podmínky jeho vzdělávání.

Druhá poznámka směřuje k tomu, co zde komentovali i jiní - chcete specifický přístup a toleranci vůči svému synovi, ale o lidech, kteří se liší taktéž vrozenou odlišnou orientací, mluvíte jako o jedincích zvrácených... Přitom homosexualita narozdíl od homofobie, kterou zjevně kvůli traumatickému zážitku z dětství trpíte, není ani nemoc...

0 0
možnosti

BoboHml

11. 4. 2010 14:19
Re: "papír" není ostuda, ale nástroj vdělávání

R^

0 0
možnosti

václav2205

11. 4. 2010 8:26
objektivní křesťan? TĚŽKO!!!

Sám mám dlouholetou zkušenost s náboženstvím a tak vím, jak i inteligetní člověk může mít pokroucený pohled na realitu, pokud se označí za "zapáleného" křesťana. Toho je i případ autora tohoto članku. Protože i 2x studovaný člověk, jak o sobě tvrdí, může pak napsat takové nesmysli.

Z osobní zkušenosti vím, jak lidé vyznávajícího nějakého boha mohou páchat lidské zlo s úsměvem na tváři, neboť jejich mysl bývá naplněna předsudky a myšlenkami jiných.

Kéž by všichni tito lidé začali používat zdravý rozum. A autorovi tohoto članku bych vzkázal ať přestane psát demagogické nesmysly a raději šíří tu lásku a toleranci, která je v těch jejich písmech hlásana. Jo a také ať si doplní k těm vysokým školám, co má, i sexuální vzdělání.

0 0
možnosti

Semper2.2

11. 4. 2010 13:52
Re: objektivní křesťan? TĚŽKO!!!

jste hloupy nevzdelany  a - sam - netolerantn, a navic i tupec, plny christianofobnich predsudku.

Sexualni ´´vzdelani´´ je politicky nastroj levice na rozvraceni tradicni rodiny , vy hlupaku. Ale to vam asi nedochazi.

Doufam ze to ODS s necaserm a lidovci po volbach zarazi, pokud ne,  je to na rodicich.

0 0
možnosti

Reg

10. 4. 2010 21:05
:)

Člověk je tvor až úsměvně nedokonalý. Někoho v dětství zneužíval kněz, a tak si vytvořil obrázek o celé katolické církvi. Někoho obtěžoval homosexuál, a tak si vytvořil obrázek o homosexuálech. A to ho drží a nepustí se toho a bude o tom po zbytek života psát blogy. :)

0 0
možnosti

Reg

10. 4. 2010 20:44
dotaz

Píšete, že jste se v době svého mládí nikdy nesetkal ve škole se šikanou kvůli sexuální orientaci. Prosím doplňte, kolik vašich spolužáků se tehdy ve škole v kolektivu přiznalo k homosexuální orientaci. Ať z toho můžeme udělat nějakou smysluplnou statistiku. Děkuji.

0 0
možnosti

three times banned star

10. 4. 2010 21:34
Re: dotaz

Proč by školáci měli mluvit o své sexuální orientaci? Co je komu po tom a koho to zajímá?

0 0
možnosti

whosaysyoucant

10. 4. 2010 16:19
Pro autora..

Zvláštní článek, doufáme, že Váš syn  bude gay. :-) Možná pak pochopíte, co znamená homosexualita.

0 0
možnosti

Camino

10. 4. 2010 21:51
Re: Pro autora..

Hezky prispevek, diky whosaysyoucant, bude to tady pekne nechutne, slezou se sem vsichni, kteri zrejme fandi Ugandske vlade, ze chteji popravovat homosexualy.

0 0
možnosti

Quetzalcoatl

10. 4. 2010 13:21
odlišnosti

V článku píšete o svém synovi toto: ˇ"(...) kdo se s tímto narodil, za odlišný způsob svého myšlení,

chování a komunikace nemůže (má odlišnou stavbu mozku) a jeho okolí

(rodina, spolužáci, přátelé) se musí naučit tyto odlišnosti respektovat."

Já jsem homosexuál, také jsem se s tím narodil, a chci přesně to, co Vy chcete pro Vašeho syna. Tedy aby byla moje odlišnost respektována.

A mimochodem, když mluví křesťan o "hodnotách" - nepřijde Vám to jako dobrá přetvářka? Viz pedofilní kněží v celé Evropě...

0 0
možnosti

Reg

10. 4. 2010 21:02
Re: odlišnosti

Článek je sice hloupý, ale váš argument v poslední větě - s prominutím - také. Ne každý křesťan je pedofilní prase, i když se to dnes někomu může zdát. Stejně tak ne každý homosexuál je pedofilní prase, jak se může zase zdát někomu jinému, koho třeba někdo takový v dětství obtěžoval na pískovišti. Takže nepaušalizujme... nejsme jako oni.

0 0
možnosti

Quick

10. 4. 2010 12:21
poslední poznámka

je ta že porávě největší homofobové jsou nejčastěji...doplňte si sami !

0 0
možnosti

Quick

10. 4. 2010 12:20
další rady křesťanů

které vedou nepochybně do pekla jsou:

množte se!

zvlášť když planety je dávno přeplněná tak radit tohle zvlášť křesťanům někde v zemích 3.světa je rada která zajistí jak chudobu,tak neklid a nepokoje kteréí z nich budou následovat při katastrofálním množení.

církev je mocenská instituce kterou houb zajímá nějaké blaho člověka,jim jde o moc,peníze,statky atd.

a většinou kdo se k nim jednou dá ten je s charakterem také na štíru a halí to do roucha "křesťana"

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."