Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Varování před světovým ekonomickým kolapsem

Uplynulo už téměř 40 let od chvíle (v roce 1973), kdy kazatel David Wilkerson uveřejnil své proroctví o katastrofální krizi, která zasáhne celý svět. Nebyl však schopen uvést dobu, kdy tento kolaps má nastat a několikrát se ve svém odhadu zmýlil. V poslední době jsem ale stále intenzivněji veden k tomu, abych se k tomuto proroctví vracel. Jsem totiž přesvědčen, že nyní již zažíváme první fázi této krize a pokládám za svou povinnost publikovat toto varování o kolapsu světové ekonomiky před velkým soužením, které zakrátko dolehne na celý svět.

Wilkerson mimo jiné napsal: "Čeká nás celosvětový hospodářský úpadek. Toto jsem viděl ve své vizi nejzřetelněji. Ve velkých problémech bude nejen americký dolar, ale i ostatní světové měny. Viděl jsem, jak Evropa čelí ekonomickým zmatkům, také Japonsko, USA, Kanada a krátce na to všechny národy světa. Není to ani tak hospodářská krize, kterou vidím přicházet - ale recese takových rozměrů, že skrze ní bude zasažena životní úroveň skoro všech lidí. Země, které nyní vlastní obrovské množství západních devizových rezerv, budou také zataženy do obrovských problémů. Postihne to zejména arabské ekonomiky. Bezpochyby se musíme připravit na roky chudoby, všeobecný nedostatek peněz a narůstající zoufalství... Ani ti největší hospodářští experti světa nebudou schopni ekonomické problémy vysvětlit, a všude mezi lidmi na celém světě zavládne strach z budoucnosti...“ Wilkerson předpovídal následující události (některé z nich už nastaly, nebo se dějí):

Kolaps velkých společností:
"Domnívám se, že zažijeme kolaps několika největších a nejznámějších průmyslových koncernů. Některé z nich nebudou schopny splácet své velké provozní úvěry. Tím dojde k finančnímu chaosu. Tisíce malých obchodníků (živnostníků) vyhlásí bankrot... Vláda USA se nechá kvůli nejasnému hospodářskému vývoji dotlačit k přehnaně tvrdým zákonům. Různá vládní místa vyhlásí řadu panických nařízení. Jenže tyto přehnané snahy, jejichž cílem bude dostat ekonomiku pevně pod kontrolu, povedou k pravému opaku. Prezident USA bude v rádiu a televizi vysvětlovat, že všechno je v pořádku a že nejlepší hospodářské roky nás ještě čekají. Ani to však nepomůže. Lidé nebudou tomuto (prohlášení) věřit a její strach se projeví v následujících volbách revolučními změnami. Automobilový průmysl bude těžce zasažen. Neprodané násoby jednotlivých podniků budou stále růst a prodeje budou klesat. Skoro všechny výhledy pro další hospodářský vývoj budou velmi pochmurné. Nejdříve se bude zdát, že krizí jsou zasažena jen určitá odvětví, ale postupně budou zasaženy celé ekonomiky. "

Úprk na venkov:
„Div ne přes noc budou mnozí kupovat statky, pozemky a domy daleko na venkově. Tisíce lidí budou utíkat z měst v naději, že jim návrat na venkov a do přírody poskytne větší bezpečí. Mnoho lidí se bude snažit samozásobit, utratí spoustu peněz, aby pěstovali vlastní potraviny, chovali vlastní dobytek a tím pádem byli soběstační. Cena orné půdy bude stále růst, a orná půda v blízkosti velkých měst bude tak drahá, že si ji budou moci dovolit jen velké společnosti.. "

Ti, co se nepřipraví, zažijí škody:
"Lidí, kteří utrácejí lehkomyslně peníze a kupuji zbytečnosti, budou trpět nejvíce. Na spekulanty přijdou těžké časy a řada stavebních a developerských firem zanikne. Největší stavební boom všech dob však leží ještě v budoucnosti: Jenže předtím, a sice brzy, bude mít stavebnictví značný pokles zakázek. Plány bytových staveb budou oddáleny nebo zrušeny, a celé stavebnictví projde hospodářskou recesí.

Ani vlastnictví zlata nepřinese bezpečí:
Ceny zlata neustále porostou. Jenže všichni ti, kteří kvůli tomu své peníze vloží do zlata a budou doufat, že ve vlastnictví zlata najdou jistotu, zažijí tragické překvapení. Ceny zlata dosáhnou astronomických výšin, ale nezůstanou tak vysoko příliš dlouho. Také stříbro bude cenným kovem a zažije skok do výšky. Jenže ani stříbro ani zlato nedají jistotu. Kolísající hodnota těchto cenných kovů bude součástí celkového obrazu hospodářského zmatku, který zasáhne svět. Věřte tomu nebo ne - ale ani zlato neudrží svou hodnotu. Lidé, kteří budou hromadit zlato, zažijí velké ztráty.

Nový měnový systém:
Bude stále naléhavěji prosazováno, aby se všechny měnové soustavy světa spojily do jednotného systému. Ačkoli to bude krátce před velkou recesí vypadat, že dolar se zotavuje a posiluje, rozvine se nová krize, kterou bude otřesen finanční svět. V znovu vznikající Římské říši (v níž se transformuje Evropská unie a zřejmě i arabské státy kolem Středozemního moře – pozn. MP) bude nastolen nový ekonomický řád. Jeho součástí bude nepochybně zavedení celosvětového kreditního systému. Všem lidem se zavedou neviditelná čísla na čelo a předloktí, jež budou schopny zaznamenat a přečíst jen speciální scanery. Tato čísla budou mít 3 řady po 6 čislech, a bude požadováno, aby je nosil každý člověk. Bez těchto znamení nebude možno něco koupit ani prodat... Zažijeme rozvoj světové obchodní politiky, jež bude řízena "supervizorem", kterému všechny státy budou nuceny odevzdat pravomoci v takovém rozsahu, jenž nebyl dosud znám...

Znevážení ochránců přírody a ekologů:
Nadcházející hospodářský zmatek povede k tomu, že průmysl bude ignorovat požadavky ochránců přírody. Dříve byli ekologové obdivováni, protože se drželi obecných témat. Když se ale začnou jejich požadavky a zásahy týkat peněženek lidí, tak ztratí svou popularitu. Vidím obrovský zvrat v postojích vůči snahám ekologů a ochránců přírody. Jejich teze budou rozcupované experty. Všichni je budou zesměšňovat. Spolky a komise pro ochranu přírody budou vystaveny kritice. Budou obviňováni, že brání hospodářskému růstu a bude jim dáváno za vinu, že způsobili ekonomické zmatky. Stanou se z nich obětní beránci kvůli energetické krizi, nedostatku potravin a ztrátě pracovních míst.

Další a další nepokoje a demonstrace po celém světě:
Přicházející hospodářský zmatek roznítí rozsáhlé demonstrace a nepokoje. Vzhledem k ekonomické krizi budou velmi omezeny sociální podpůrné programy, ba dokonce zastaveny, což zasáhne především menšiny. Tato omezení a krácení mnoha vládních programů vyvolají velkou nezaměstnanost těchto sociálních skupin. Nastanou rozsáhlé nepokoje ve velkých městech Jižní Ameriky. V příštích desetiletích bude Jižní Amerika jako sud střelného prachu, který nakonec exploduje.

USA budou obviňovány ze světové recese:
I když USA nebudou mít bezprostřední vinu na recesi v Evropě, bude na ně většinou států svalována. Francie se stane nejvíce antiamerickým národem na světě. Toto politické klima povede k razatnímu stažení amerických vojsk z Evropy, což zvýší celkový zmatek. Vedoucí představitelé evropského společenství se budou pokoušet z antiamerických nálad vyrazit politický i ekonomický kapitál a podaří se jim převzít nadvládu nad světovým obchodem. Světové hospodářské těžiště se přesune do Evropy.

Ekonomické oživení:
„Bude ještě jedno oživení před přicházejícím hospodářským obratem, a je možné že ještě 1 nebo 2 další kola tučných a chudých let. Ale jen Bůh zná budoucnost. Já sám jsem měl ve své vizi jen mlhavý náhled do dalších desetiletí. Bohužel stav světového hospodářství bude do dob příchodu antikrista zmatený. Před další recesí bude celý svět mít strach ohledně ekonomického vývoje. Až do konce dějin .. už nebude období optimismu a plné důvěry v ekonomiku. Každou periodu menšího hospodářského oživení postihne hrozba nového propadu. Srdce lidí zůstanou naplněna strachem, avšak bude to zároveň doba, kdy budou lidé doslova posedlí nakupováním, prodáváním, zábavou, bude to doba falešné prosperity.“

Pozor! Hromadit peníze nepomůže:
„V této době nepomůže hromadění peněz, protože to nenabízí žádnou skutečnou jistotu. Je možné že zažijeme ztrátu státem jištěných peněžitých vkladů (státních dluhopisů). Jedinou skutečnou jistotou po určitou dobu bude vlastnictví půdy. Nahromaděné peníze zmizí jako písek z děravého pytle.“

„Mám pro ty, kdo věří tomuto poselství, pár rad. A já věřím, že tyto rady jsou od Pána: Nekupujte nic, co opravdu nepotřebujete. Vyhýbejte se, jak jen to je možné, zadlužení. Prodejte všechny rizikové cenné papíry nebo je vyměňte za hodnotné věci. Pokuste se své dluhy co nejvíce umořit, a držte své výdaje na co nejnižší úrovni. Vyhýbejte se nakupování na úvěr a používání kreditních karet. Kreditní karty budou velmi nebezpečné. Nepanikařte, stačí když budete opatrní... Nepokoušejte se podvádět Boha, usilujte o spravedlnost, žijte v bázni před Bohem. Od toho bude záviset vaše bezpečí. Dávejte, a bude Vám dáno.“

Jedinou skutečnou nadějí na záchranu i v této nadcházející době bude však naprosté spolehnutí na Boha a odevzdání celého svého života do rukou Ježíše Krista.

Proroctví D. Wilkersona s dalšími, především duchovními aspekty je česky uveřejněno zde:

http://www.tscpulpitseries.org/czech/ts73visi.html

Autor: Martin Pinc | sobota 8.10.2011 11:11 | karma článku: 24,28 | přečteno: 3205x
  • Další články autora

Martin Pinc

Na hrabalovské téma

Níže uvedený text, který zde zřejmě poprvé a velmi opožděně publikuji u příležitosti stého výročí narození Bohumila Hrabala, je dílem mého slovutného tchána, středoškolského profesora českého jazyka a literatury, pana Miloše Hoznauera. Ve zkratce ukazuje klikatou cestu, po které putovala naše literatura v poválečné době.

27.3.2014 v 22:10 | Karma: 11,39 | Přečteno: 725x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Česká vláda a juvenilní justice

Naše masmédia se tak jako vždy i v nedávných dnech široce zajímala o mnohotvárný život v naší zemi - všechna významná média (televize, noviny, internetové portály) například výborně zpravodajsky pokryla masovou demonstraci (3 osob) proti presidentu Zemanovi v Ostrově v Karlovarském kraji. Proto není divu, že jim občas unikají tak nepodstatné otázky, jako je reálná hrozba likvidace rodin prostřednictvím všemocné "juvenilní justice". Naproti tomu na nedávném zasedání naší vlády byl s velkou pozorností projednáván dopis, zaslaný sdružením "Slovanská kulturní tradice" (podpořený dalšími organizacemi a jednotlivci) a z reakce vlády je zřejmé, že jí tato otázka a její dopady na naši společnost není lhostejná - viz přiložená odpověď.

16.1.2014 v 15:00 | Karma: 22,99 | Přečteno: 2123x | Diskuse| Ostatní

Martin Pinc

Otcové na odstřel?

Chování dětí a mladých lidí se v dnešní době vymyká tomu, co se dříve pokládalo za normální. Berou drogy, mají sklony k násilí, nedokážou navázat trvalé vztahy a v životě jim chybí perpektiva. Mezi odborníky se stále více prosazuje názor, že příčinou tohoto problému je do značné míry nepřítomnost otce v rodinách – ať už fyzická, nebo emocionální. Výchova dětí není jen úloha ženy, jak se to dnes často předkládá, a otec má v rodině mnohem vyšší poslání, než jen zabezpečovat příjmy a řešit technické problémy v domácnosti. Tak dlouho byla moderními „vychovateli“ propagována „bezkonfliktní výchova“, tak dlouho vykřikovali, že máme děti nechat, ať si dělají, co chtějí, že jejich neposlušnost je „žádoucí způsob, jak mohou nalézt sebe sama“, až jsou dnešní rodiče, a zvláště otcové bezmocní: Autorita se stala něčím zakázaným – otec má být kamarádem svých dětí, tím, který jim se podbízí, stal se „měkkým“ a beztvárným.

16.8.2013 v 14:30 | Karma: 36,78 | Přečteno: 5087x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Stereotypy, které se nezakládají na pravdě?

Podle sociologa Zdeňka Slobody ze společnosti Proud biologické rozdíly mezi mužem a ženou jsou irelevantní. Mužství a ženství jsou jen společenské konstrukty. Jinak si jeho výrok neumím vysvětlit. Muž a žena ovšem nejsou nějaké role, které dotyční „hrají“, jak se nám snaží vnutit lidé typu pana Slobody. Mají prý vědecký podklad: Ohánějí se totiž výzkumy sociologů, které prý ukázaly, že děti dvou matek či otců nemají s určením role svých rodičů problém. Otázka stejného pohlaví prý neexistuje, vše je jen věc dohody kdo nakoupí, vypere, uvaří, vyzvedne dítě ze školy či ho dovede do kroužku.

20.6.2013 v 20:20 | Karma: 36,55 | Přečteno: 3678x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Demonstrace v Paříži proti homo-sňatkům

Za okázalého nezájmu našich mainstreamových médií probíhají už několik měsíců ve Francii protestní demonstrace proti homo-sňatkům a adopci dětí homosexuály. Pokud se nějaká informace vypíchne, pak je to sdělení, že prý „tvrdé jádro demonstrantů“ tvoří ultrakonzervativní „homofóbové“, kteří prý měli hodinu po skončení demonstrace zaútočit na sídlo socialistické strany a skandovali výzvy za odstoupení prezidenta Hollanda.

28.5.2013 v 13:00 | Karma: 41,16 | Přečteno: 4247x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."