Diskuse

O andělech

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

leo5

28. 3. 2010 8:57
Ježíš přišel pro naše hříchy,

tj. kvůli našim hříchům, protože jsme se do nich tak zamotali, že už jsme sami nenalézali cestu ven. Ježíš přišel nám dát své Slovo, tj. vysvětlení Boží vůle tak, aby jsme ji správně pochopili, tím mohli podle ní správně žít a tím samočinně došli k nápravě, která má za následek odpuštění hříchů - očištění se od zla, tím možnost vstoupit do Království nebeského, což je souznačné s pojmem spásy. Ježíš nepřišel se nechat zabít, tím se přece nic neřeší. To provedli lidé sami ze svobodné vůle, protože jim byla pravda nepříjemná a protože díky svým špatným vlastnostem mohli být průplavem pro útoky pána zla. Žádnému člověku nemůže být odňata svob.vůle a vždy má schopnost rozlišit své pohnutky.Ježíš byl okolnostmi dotlačen do situace,nikoli ale plánovaně, kdy se musel rozhodnout mezi zachováním života s podmínkou odvolání Pravdy(následným zapomenutím) a smrtí, kterou zpečetil pravdivost svých slov. Tato smrt, jakkoli je velká není hlavním bodem spásy. Tím jsou slova Ježíšova a život podle nich

0 0
možnosti

leo5

28. 3. 2010 9:07
Re: Ježíš přišel pro naše hříchy,

Kdo Jeho slova správně nechápe a nežije podle nich, může věřit v Jeho krev jak chce a není mu to nic platné. Nějaká automatická zástupná oběť a automatické odpuštění je s prominutím nesmysl v nejopravdovější smyslu slova. Odpuštění předpokládá vnitřní změnu. Kdo se nezměnil bude hřešit dál. Druhému můžu odpustit pouze tu vinu, kterou spáchal osobně na mě samotném. Jinak by byla spravedlnost prázdným zvukem. Kdy už konečně zavane do těchto názorů čerstvý vzduch přirozenosti?

0 0
možnosti

ufonek007

27. 3. 2010 22:50
Dávám karmu!

A díky za link.

http://www.knihy.own.cz/

Cokoli co je v PDF a zadara se hodí. ;-D

0 0
možnosti

kytt

27. 3. 2010 12:24
hmmm

No to je hezké, že Bible zakazuje lidem uctívat anděly - tak proč je po světě tolik kostelů věnovaných právě andělům? Zrovna minulý týden jsem v Olomouci na jeden takový narazila, je zasvěcený sv. Michalovi - to je ten hezký panáček s mečem a křídly, jestli se nepletu. Kdepak, ani církev nemá v otázce andělů jasno. Bylo období, kdy je lidé uctívali mnohem víc než jiné konvenční svaté, obraceli se na ně ve svých modlitbách, na které dostávali odpovědi - i vznikl text, který takovéto počínání zakazuje.

0 0
možnosti

ufonek007

27. 3. 2010 22:47
Re: hmmm

Jaká církev? Katolická? Zkuste si přečíst něco na těchle stránkách.

http://www.freewebs.com/paprsek/desatero.htm

Případně pokud se chcete naštvat ;-D tak něco militantnějšího zde:

http://www.odkrytepravdy.cz/

Nechci tu tvrdit že tomu rozumím, případně že dovedu rozsoudit kdo má pravdu a kdo se staví ke křesťanství poctivěji, ale alespoň pochopíte proč někteří ohledně reiki reagovali tak jak reagovali.

0 0
možnosti

viveka77

27. 3. 2010 8:42
Andělé přijdou na zavolání člověka

protože sice poslouchají jen Boha, ale od Něj mají za úkol pomáhat lidským duším. Proto kdekoliv se kdokoliv obrací s voláním o pomoc v úpřimné touze po Pravdě, andělé přijdou a pomohou.

Samozřejmě jejich pomoc nemusí být taková, jakou si v dané chvíli volající představuje, ale je taková, aby mu pomohla k Pravdě co nejefektivněji.

0 0
možnosti

leo5

28. 3. 2010 8:23
Re: Andělé přijdou na zavolání člověka

Berete mi slova z úst Viveko sedmasedmdesátá. A nemusí to být přímo jen andělé, tj. poslové boží. Výkonných bytostí různých druhů mající nejrozličnější úkoly jsou ve Stvoření nespočitatelné zástupy. Vidoucí lidé ponejvíce komunikují se zemřelými, kteří nás mají na starosti a kteří tím, že překonali nějaké špatnosti, které my sami máme, nám s nimi pomáhají vkládáním inspirující myšlenky nebo tlakem na svědomí. Leč to si většina těchto vidoucích lidí nepřizná, neboť si myslí, že jsou Bohem zvlášť omilostněni.

0 0
možnosti

asako

27. 3. 2010 8:09
Humanitární katastrofa

Zajímalo By mě v jakém našem městě. kde žijete, dochází k "doslova humanitární katastrofě a rozkladu kdysi slavného města" - jak píšete ve sloupku o sobě?

0 0
možnosti

Kru.El

27. 3. 2010 0:21
O angažovaných křesťanech

Jak víte, že archanděl Gabriel navštívil pouze Rollanda Bucka a ne tu mladou herečku nebo toho, kdo přišel s produkcí CO2? Protože má teologické vzdělání a napsal o tom knížku?

V tom odkazu je špatná pomlčka, takže nefunguje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."