Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vlad IV

8. 6. 2010 18:05
Jen malá otázka pane Pinc.

Co to je prosím ,,plné Evangelium,,? 8-o

0 0
možnosti

Rilian

9. 6. 2010 8:13
Re: Jen malá otázka pane Pinc.

On se špatně do češtiny překládá název Full Gospel Businessmen''s Fellowship

Internationall. V zásadě se tím chce říci, že se z evangelia nic nevynechává (je samozřejmě míněna služba evangelia, v níž jsou zapojena charismata - dary Ducha svatého) Jinými slovy, Demos vyšel z prostředí arménské letniční církve. Tato církev byla na konci 19. století prostřednictvím proroka varována, že Arméni budou brutálním způsobem vyhlazeni a včas utekla před tureckou genocidou do USA. Bylo by se jich zachránilo více, pokud by Arméni, kteří byli většinou příslušníci jiných církví, tomuto proroctví věřili. Píšu o tom jinde. Mimochodem, mohlo by zvláště Vás, Vlade, zajímat, že to byla skupina FGBMFI v Notre Dame na počátku 60. let 20. stol., která do značné míry inspirovala katolickou charismatickou obnovu. D. Shakarian byl za tuto roli FGBMFI v duchovní obnově katolické církve poctěn papežem Pavlem VI.

0 0
možnosti

RadekStencl

8. 6. 2010 13:58
ďefinice vlastního národa

Zajímavý článek, leč zakončení typické. Dokud budeme sami sebe jako národ definovat jako, cituji "národ „vyčůránků“, podvodníků, zlodějů, „tunelářů“ a lhářů", potom tací asi budeme. A přitom náprava zdá se býti jednoduchá. Stačí se podívat na poslední větu citovaného 26. zpěvu od J.Nerudy: "bude-li každý z nás z křemene,

je celý národ z kvádrů!".

Ať každý začne sám u sebe, ze svého nitra a ne slepým přejímáním myšlenek z okolního světa a Česká republika může být kulturní a duchovní velmoc.

0 0
možnosti

Jarcho

8. 6. 2010 14:11
Velmi správně.

Kdyby si ten hloupý závěr odpustil, mohl to být pěkný , přímo přeskvělý článek.

0 0
možnosti

myskamiki

8. 6. 2010 13:47
opet

My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku!!

Clanek pekny, ale na to, ze tam uvadite spoustu historickych udalosti, Vam nejak chybi treti cast CR a jeji obyvatele. Je to velmi smutne, ze, z pro me nepochopitelnych duvodu, se u nas stalo modou, ze Morava a Slezsko, hlavne Slezsko, proste neexistuje a kdo se ozyva, tak je oznacen za uchylneho nacionalistu, protoze jsme prece vsichni Cesi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."