Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Enin

2. 2. 2011 20:25
"křesťani"

dělají ostudu opravdovým křesťanům... Pokud je to pravda. Třeba takový Bonnke nic z toho nedělá a jeho evangelizace v Africe, to je fakt něco :) Sice není katolík, ale křesťan je a nikoho nenutí. Letos v září přijede do Brna :)

http://www.youtube.com/watch?v=XAEgKWunMT4&feature=related

Jen upřesňuji, lidé říkají ANO na základě svého rozhodnutí a Bonnke je poté vede k modlitbě, ve které zvou Ježíše do svého života. Evangelista Bonnke pouze předává jednoduché evangelium, na jeho evangelizacích se děje mnoho zázraků - uzdravování, vymýtání démonů, což je pro africké lidi, kteří mají díky svým náboženstvím mnohem více otevřené oči do duchovního světa, než my evropané, velmi silné. Pro ně je možná snadnější uvěřit. Kéž by taková masa lidí, která se právě rozhodla žít s Bohem úžasný život, byla často vidět i u nás..

0 0
možnosti

Tuubeen

3. 2. 2011 11:42
Re: "křesťani"

Ano, vymýtání démonů mezi africkými křesťany s otevřenýma duchovníma očima, to je fakt něco. Ty děti, co v rámci vymýtání pily kyselinu nebo jim pastor natloukal hřebíky do hlavy, by mohly vyprávět... http://www.lidovky.cz/v-nigerii-muci-a-zabijeji-deti-kvuli-kontaktu-s-dablem-pdj-/ln_zahranici.asp?c=A091020_182351_ln_zahranici_mev . O doslovném upalování čarodějnic nemluvě...

0 0
možnosti

hanah7

28. 1. 2011 12:14
Díky za info

i Taubeen za skvělé doplnění R^. Mě na tom mj. zaujalo , že muslimští muži byli sterilizováni....:-P

0 0
možnosti

Lobo - obchodník s mozky

28. 1. 2011 12:25
Re: Díky za info

Ale ne všichni... :-P

0 0
možnosti

myskamiki

28. 1. 2011 11:13
hmm

veskere vnucovani viry je svinstvo nejvetsiho kalibru!!!

Jak rika pan Zikmund (ten od Hanzelky) - misie je nejvetsi zlocin v dejinach lidstva

0 0
možnosti

Rilian

28. 1. 2011 11:57
Re: hmm

Předpokládám správně, že do tohoto vnucování víry jste zařadil anarchismus, marxismus-leninismus, "vědecký" ateismus a všechny formy nacismu? MP

0 0
možnosti

Tuubeen

28. 1. 2011 11:07
Ještě několik připomínek...

Naprostý nesmysl je, že by království Tekrúr (nikoli Takror) bylo kdy situováno do Nigérie. Tekrúr se rozkládal v povodí řeky Senegal a býval vazalským státem staré Ghany (která není geograficky totožná s Ghanou dnešní). Al Suyuti byl, pokud vím, ve styku s askiou Muhammadem, vládcem songhajské(!) říše.

Populaci Nigérie nikdo přesně nespočítal, ale muslimskou populaci jako 70%ní neodhadují ani ty nejsmělejší prognózy - muslimové v Nigérii nepřesahují 50% obyvatel. Sever Nigérie nebyl christianizován nikdy, za kolonizace tam koloniální správa stála na muslimských kořenech. O nějakém Ahmadu Banulovi jsem sice v životě neslyšela, ale jsem si naprosto jista tím, že LAGOS NENÍ HLAVNÍ MĚSTO NIGÉRIE!!!  a muslimská samospráva v Hausalandu (sev. Nigérii) nebyla nikdy "eliminována". 

0 0
možnosti

sampis

28. 1. 2011 10:59
Vždyť za stejné kupování

byla chválena Matka Tereza, tak co se chlapec diví. Prostě křesťané se snaží roztáhnot po celém světě díky svým agresivním misiím.

0 0
možnosti

Saša

28. 1. 2011 10:47
Když muslim přijme křest,

nebesa se radují, neboť je další duše zachráněna.

0 0
možnosti

Tuubeen

28. 1. 2011 10:36
Lybijský teolog

Vidím, že Lybijský teolog v tom také nemá zrovna jasno (nebo jde z vaší strany o nějaký test znalostí učiva ZŠ, které podrobujete své čtenáře?).

Počet muslimů v Africe je aktuálně odhadován na nějakých 430 milionů, ne na 316. Zatímco křesťané (podobně jako lybijský teolog) s obliboou tvrdí, že počet muslimských konvertitů ke křesťanství roste, muslimové (najmě konvertité od křesťanství) jsou přesvědčeni o opaku - ve Rwandě například stoupl od genocidy počet muslimů víc než dvojnásobně, především kvůli konverzím.

Neexistuje nic jako "třetí", pohanské náboženství vedle islámu a křesťanství. Vedle abrahamovských náboženství žije celá řada vzájemně nesouvisejících, nepříbuzných a velmi se odlišujících náboženských systémů, se zmíněnými dvěma se různě prolínajících.

V Etiopii nežije "arabský národ" - Etiopané mají vlastní, byť semitské, jazyky, a antropologicky patří mezi přechodové typy. Arabové to nejsou, i když nějakých 30% z nich jsou muslimové. 

0 0
možnosti

persona-non-grata 2

28. 1. 2011 9:58
Žil jsem v mylném přesvědčení, že z islámu nelze

beztrestně konvertovat :-P

0 0
možnosti

PPetr

28. 1. 2011 9:57
Karma

Ale opravte si to "byčování" :-)

0 0
možnosti

zzzdenek13

28. 1. 2011 9:44
Podřezat je, špatné misionáře

To rozdělení na tzv. christianizaci a envangelizaci má za cíl jen mít možnost každou konverzi na křesťanství označit za nespravedlivou a špatnou. Ostatně každá taková konverze z islámu na křesťanství je podle Koránu zradou, vedoucí konvertitu do pekla. Proč? Protože islám je podle Koránu tím nejlepším a posledním náboženstvím - jeho opuštění je proto nevýslovná zrada na Alláhovi a jeho neskonalé dobrotě, kterou projevil tím, že nám poselství o islámu vyjevil.  Ostatně toto je i důvodem, proč se msulimové nechtějí integrovat do naší - křesťanské kultury. Tím by své nejlepší náboženství zradili. Využívají tedy našich naivních multikulturních zákonů a připravují se díky své natalitě na postupné přebrání všeho toho, co jsem dosud vybudovali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."