Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kozel_

11. 2. 2011 20:17
Revoluce? Určitě ne sametová.

Nechám stranou, že sametovost fakticky znamenala bezpečí pro estébáky a stranické činitele. Kromě té problematické stránky za ní byla i dobrá myšlenka.

V Egyptě ale bylo co - utěk tisíců vězňů, rabování, zabíjení davem a jiné násilí. A hlavně, všude bylo slyšet islámské bratrstvo. Takže se obávám, aby se Egypt nevydal cestou "íránské revoluce" a nevznikl tam fundamentalistický islámský režim. Než totož je určitě lepší režim, kde má silné slovo prezident a armáda, zároveň byly v Egyptě svobodné volby, které Mubarak řádně vyhrával.

Nespokojenců na náměstí bylo hodně, ale co je hodně v zemi s 80 miliony obyvatel. Moc se mi nelíbí, že prezident odstoupil, protože si nemyslím, že to byl hlas většiny národa, jak u nás při pádu komunismu.

U nás získali křesťané svobodu, ale v Iránu po pádu Šáha ji nezískal ani náhodou, v nesvobodě tam jsou fakticky všichni. Dokonce myslím, že Mubarakův režim představoval svobodu pro koptské křesťany, nakolik to v zemi s islámským obyvatelstvem jen bylo možné

0 0
možnosti
K

Kozel_

11. 2. 2011 20:20
Re: Revoluce? Určitě ne sametová.

Mubarak byl pokračovatelem Sadata a jeho mužem. Sadat zavraždili právě islámští fundamentalisté, tj. islámské bratrstvo. S těmi uměl zatočit i předchozí prezident Násir, který měl jinak vřelý vztah k spolupráci se Sovětským svazem a budoval megalomanská díla v tom stylu (Asuán - následek ztráta vody v Nilu ...)

Mubarak tam držel demokracii a zároveň se nenechal zavraždit jako Sadat. Co bude teď to nevím. Vojenského režimu bych se neobával, svobodných voleb taky ne. Řádění davu ovšem ano, stejně jako islamistického režimu.

0 0
možnosti
LV

lubanek

11. 2. 2011 19:27
Proroctví se naplňují.

Zdravím karma. Můžete mě dát svůj email ? Mám zde něco, co jsem právě dostal z Izraele. Šokující pravda. Přeji příjemný večer.:-)

0 0
možnosti
MR

iluminat

11. 2. 2011 18:55
Spis bych to prirovnal k prevratu u nas v 1948

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."