Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

katkota

23. 3. 2011 16:32
vaclava lamra znam

Osobne mi je uplne fuk, jestli jsou v kalendari krestanske nebo muslimske svatky. At jsou svatky tech, kterych je nejvic. To jsou porad krestane. A kdyz i ne, je mi to fuk, protoze kalendar je to posledni, co muze ovlivnit muj svetonazor. Z toho vyroku pana Lamra zni zast  a pritom bojujeme ne proti telu ... krestane na tom byli v historii uz mnohokrat mnohem hur nez v Evropske unii, a pokazde to cirkvi jenom prospelo. Ta dnesni zaspala na vavrinech, tak at se nedivi.

0 0
možnosti
N

npr.pavel.blaha

23. 3. 2011 15:41
A ještě něco pro "znalce" Starého zákona:-)

Slovo "elohim" je množném čísle, tzn. ne Bůh, nýbrž bohové;-)

0 0
možnosti
LV

lubanek

23. 3. 2011 17:36
Re: A ještě něco pro "znalce" Starého zákona:-)

Before Sodom and Gomorrah burned.

See the nature of the Angel? Who was that Angel? It was God. Remember, Abraham called Him, "Lord." And the translation there is Elohim, the great mighty Jehovah. It was Jesus Christ reincarnated. Elohim jeden Bůh.R^

0 0
možnosti
N

npr.pavel.blaha

23. 3. 2011 15:31
Jste baviči, ale trošku laciní:-)

Starý zákon je sbírka sumerských, mezopotámských, akkádských, babylonských a chetitských příběhů, které sepsali hebrejští kněží;-)

0 0
možnosti
R

Rilian

23. 3. 2011 16:17
Re: Jste baviči, ale trošku laciní:-)

Sokrates je prý autor výroku "Vím, že nic nevím". Jiný řecký filosof přiznal, že "neví ani, že nic neví" - vy bohužel máte daleko k tomuto i konstatování. Zkuste nahlédnout např. do některých knih prof. Jana Hellera - např. do knihy "Hlubinné vrty", kterou pravidelně doporučuji. Pak byste poznal, jak se hluboce mýlíte... MP

0 0
možnosti
VP

Sípomat

23. 3. 2011 15:30
Náboženství netřeba

A organizované už tuplem ne. A ano,křesťanství je náboženství,říkejte mu jak chcete,ale je to nábožesntví a od jiných se nijak neliší.

0 0
možnosti
BJ

Enin

23. 3. 2011 15:28
máte pravdu

Naprosto, pane autore, souhlasím s tvrzením, že nepotřebujeme žádné náboženství. Myslím, že jsem to sem někam už někdy psala. Ale napíšu to znova - jak jednou řekla zpěvačka Sineád O'' Connor: "Zachraňte Boha před náboženstvím!" Má velkou pravdu. Náboženství akorát způsobilo naprosto zkreslený obraz Boha a toho, jaký s námi Bůh chce mít vztah. A k té předpovědi, že se staneme prvním státem bez náboženství - mě je to jedno. Já kolem sebe vidím stále nové spasené a bude nás víc a víc, tomu věřím a nenechám se ničím zastrašit. Náboženství ať si klidně zmizí. Ale my tu budem pořád :) I když velikonoce možná zmizí z kalendářů, hlavně nesmí zmizet z našich srdcí. Není důležité dodržovat nějaké svátky a tak. Ale nezapomenout na to a být za to Bohu vděčný - ať už jsou zrovna Velikonoce, nebo začátek školního roku :) A připomínat si je stejně vždycky budeme. Ale nepopírám, že je to smutné, pokud z kalendáře opravdu vymizí....

0 0
možnosti
N

npr.pavel.blaha

23. 3. 2011 15:07
Nový

zákon je paskvil, který vznikl ve čtvrtém století PO Kristu;-) Ve Starém zákonu není o Ježíši ani zmíňka....

0 0
možnosti
TS

Trnitý Sirup

23. 3. 2011 14:58
Ach můj bože ....

Panenko Marie Podsrpenská, Ty to vidíš! To jsou zase kecy ....

0 0
možnosti
MK

al325

23. 3. 2011 14:49
můj hlas

Jasně, přidávám svůj hlas - pokud lidstvo přestane věřit tomu, co skutečně bylo a co se stalo, je to počátek jeho konce. Ježíš Kristus chodil po Zemi a vstal z hrobu, je o tom dostatek svědectví. Když se člověk přesto všechno rozhodne tomu nevěřit, je to jeho zartutilost spojená s odporem proti realitě, a za to se těžko platí. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."