Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

1. 10. 2011 18:11
Určitě

Ale ke smrti protivníka, ne k mojí vlastní.

0 0
možnosti
D

Dunja

30. 9. 2011 19:51
článek

Informace z článku nezní, že odpadl od islámu, on sám tvrdí, že muslimem před tím nebyl. A praví se, že soudy hledají důkazy. Jak asi hledají totalitní soudy důkazy proti svým odpůrcům.

Podstatné uniká - protestoval hlavně proti zavedení islámu na všech školách.

Např. na BV je pro každou skupinu povinná maturita podle náboženství - musl. maturují z islámu, křesťané z křesťanství. Jste-li na křesťanské škole jako muslim a takových je dost, nemáte náboženství a s tím spojené povinnosti povinné, ale musíte si k maturitě doplnit to své. Mimochodem maturita z islámu je mnohem těžší než z křesťanství ačkoliv za ní má tato menšina mnohdy více bodů.

No a o těch přestupech. Každý vám bude vždy vychvalovat to, k čemu právě konvertoval. Takže to co zmiňujete o křesť. kovertitech bude platit pro musl. konvertity, budhisty a Bůhví ještě pro koho všeho. A jejich vystoupení na veřejnosti je vždy forma propagandy, ke které by se neměl opravdový věřící snížit.

1 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

1. 10. 2011 18:17
Re: článek

No to je teda hnus. A z čeho maturují ateisti?

0 0
možnosti
H

habit-.!..

30. 9. 2011 17:06
... není to ani tak islám vs. křesťanství...

... jako spíš totalita vs. svoboda... za svobodu byli lidé ochotní zemřít i proti křesťanské totalitě ve středověku... to, že je dnes křesťanská víra útočištěm před islámskou totalitou, je vedlejší - i když mu dá mravní sílu stát za svým přesvědčením, je to především otázka jeho lidské vůle...

0 0
možnosti
F

Faustino

30. 9. 2011 16:25
A ta pravda je co?

ThDr. Otakar A. Funda: "Člověk, který není svou vírou zcela obezděn před příbojem pochybností, si položí i velmi sžíravé a bytostné otázky. Není křesťanská víra vlastně "vylhaná pravda", jak se odvážil zeptat již F. M. Dostojevskij, a je vůbec taková "pravda" přes všechna její i případná etická pozitiva, pravdou?"

1 0
možnosti
VS

apoc9

30. 9. 2011 16:58
Re: A ta pravda je co?

Pro někoho, kdo se zabírá prázdným filozofováním, možná ano. Člověk Pravdy věří této Pravdě na základě zkušeností a to jak subjektivní tak empirické povahy.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

30. 9. 2011 15:40
bylo

by se mylné domnívat že něco takového dokáže vyvrátit tak silně zažraný islámský systém jako v Íránu. Mnohem lepší by byl postoj Mahatmá Gándhího, proti tomu budou všichni tihle ideologové bezmocní

0 0
možnosti
KD

SecondWisdom

30. 9. 2011 15:38
Chránit pravdu možná

Umřít kvůli náboženství je ale hloupost. Sice se tu dojemně snažíte vydávat víru za cnost a ateismus za otupělost, ale ve skutečnosti je to obráceně. Věřící si žijí ve své malé uzavřené bublině jedné knihy, ale nechápou krásu a komplexnost reality kolem nich. Vše vidí zkreslenou optikou, nic nedokáží vysvětlit, jejich argumenty se vždy zcvrknou na citování z knihy (máte tři pokusy uhodnout z které), srdceryvné příběhy lhářů či v lepším případě labilních jedinců, každý s prominutím prd považují za velikost toho boha, kterého zrovna vyznávají. Žijí ve virtuální realitě bludů a kvůli těmto bludům umírají. Kvůli bludům jedné strany je chtějí zabít a oni kvůli víře v bludy jiné neustoupí. Je to jako hádka dvou pubescentů, jestli je lepší superman nebo spiderman. Akorát při těchto hádkách umírají nevinní lidé, jiní trpí a dalším je "jenom" vymýván mozek. Toto není ctnost, je to absurdita.

1 0
možnosti
MP

martin pinc

30. 9. 2011 15:57
Re: Chránit pravdu možná

Kdyby ti lidé umírali kvůli náboženství, byli by skutečně hlupáci. Tou pravdou, pro kterou jsou ochotni umřít, je Kristus. K vašim dalším argumentům - pravděpodobně neznáte historii, když něco takového můžete tvrdit. Řekněte mi alespoň jednu lež, kterou pronesl Ježíš Kristus. Jak se projevovala psychická labilita apoštola Pavla? Čím to je, že nejstatečnější a nejhlouběji uvažující lidé i v naší historii jsou lidé, kteří se rozhodně hlásili ke křesťanství? A nakonec, nejbrutálnější toalita je bezpochyby dílem fanatických ateistů, kteří se oháněli "vědeckým světovým názorem". V jakém bludu tedy žili ateističtí komunisté? Vaše neznalosti jsou neomluvitelné!

0 0
možnosti
BK

baki

30. 9. 2011 15:30
trochu mimo

Já jsem byla v Íránu. Lidé tam islámem žijí, víra je součástí jejich života. Tohle, co popisujete - deprese apod, je spíš způsobeno totalitním režimem jako takovým, životem v policejním státě, nulovými vyhlídkami na lepší budoucnost... Klidně bychom mohli v článku přehodit slova islám a křesťanství a lidé by na tom byli stejně. A to, že se hodlá obětovat pro víru, není v Íránu nic neobvyklého. Mučednictví je součáství jejich kultury a historie. Íránci jsou posedlí mučednictvím. Prosím, nepište o věcech, o kterých nic nevíte.

2 0
možnosti
MP

martin pinc

30. 9. 2011 15:46
Vy jste byla v Íránu v podzemní církvi?

Pochybuji - zvláště, pokud jste muslimka, nebo s nimi sympatizujete, jak se zdá. Ostatně hodně lidí ze Západu, kteří navštěvovali socialistické Československo, by jistě řekli, že tady také žádné pronásledování křesťanů neexistovalo. O podzemní církvi u nás neměli turisté ponětí. Já jsem v takové poloilegální církvi byl, takže vím, co to obnášelo.  A pokud se týká obsahu pojmu mučednictví - znamená naprosto něco jiného v islámu a křesťanství. To byste měla vědět. Křesťanský mučedník rozhodně není islámský sebevražedný atentátník, který ve svatém džihádu zabíjí druhé, aby se sám dostal do islámského (velmi materialistického) nebe. Informace o podzemní církvi v Íránu jsem posbíral z mnoha informací na různých serverech, které se touto problematikou zabývají.

0 0
možnosti
L

lesicatko

30. 9. 2011 14:59
Super

" různých částí Íránu přichází též zprávy o zázračných uzdraveních. Po modlitbách křesťanů mizí rakovinové nádory, neplodné ženy mají děti a chromí začínají chodit."

.

No vidíte, stačí sa modliť.Alebo nie ?

http://nazory.pravda.sk/sk_kresba.asp?idt=110916

0 0
možnosti
MP

martin pinc

30. 9. 2011 15:22
Ono nic není "zadarmo"

Tito lidé něco Bohu obětují (totiž své životy) a něco dostávají nazpět - totiž Boží moc. Doporučuji si k tomuto tématu přečíst např. svědectví Erlo Stegena "Probuzení mezi Zuly", nebo životní příběh misionáře J.G. Lake "Dobrodružství v Bohu". Pod tímto názvem lze knihy najít a zdarma stáhnout v pdf formátu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."