Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kion333

8. 10. 2011 15:16
Karma

R^

0 0
možnosti
VV

vladik31

3. 10. 2011 9:23
Dobře napsané..II.

vůle měnit musí mít i přirozenou ochranu. Doporučuji si přečíst, Zjevení Janovo 11:3-11 Ti Boží služebníci musí mít nadpřirozenou Boží ochranu jinak, by je lidi napojeni na satana okamžitě sundali, a stejně poté budou bojovat. Takže je potřeba rozeznávat časy a tihle služebníci posláni od Boha určitě nebudou nastavovat tvář...

0 0
možnosti
VV

vladik31

3. 10. 2011 9:22
Dobře napsané..I.

Pokoj tobě Martine,

pěkně napsané, jen se plní níže uvedené..

Deuteronomium 29:17 Ať není mezi vámi muž ani žena, čeleď ani kmen, jejichž srdce by se dnes odvrátilo od Hospodina, našeho Boha, takže by šli sloužit bohům těch pronárodů. Jediná naděje pro Evropu je v pokání a k navrácení se ke kořenům, které jsou křesťansko-židovské.

Jozue 24:15 Jestliže se vám zdá, že sloužit Hospodinu je zlé, vyvolte si dnes, komu chcete sloužit: zda božstvům, kterým sloužili vaši otcové, když byli za řekou Eufratem, nebo božstvům Emorejců, v jejichž zemi sídlíte. Já a můj dům budeme sloužit Hospodinu."

jen v jedné věci to vidím trochu jinak a to je to co se týče boje,bible říká, že lidé jsou ovládáni démony a mocnostmi, ano modlitbami se dá určitě lecos změnit a zastavit, ale berme jako fakt že né všechny lidi. Proto je tu také policie a armáda. Musíme rozeznávat, kde se svět nachází, zlo v lidech graduje a lidé čím dále více budou používat zbraně. Takže ti co by chtěli radikálně něco byť i z Boží...

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 10. 2011 9:20
bylo by domýšlivé tvrdit

Že snad v 16. století byla  Evropa

z něčeho obnovena, ať už zásluhou kohokoliv a čehokoliv. Křesťanská Evropa zůstala právě taková a v takovém stavu, v jakém jí islám ponechal, když ukončil své úspěšné výboje.Dříve křesťanská Byzanc už nebyla nikdy osvobozena, do područí islámu padla celá jihovýchodní Asie. Turecko postavené na výbojích islámu  na obsazeném kestřanském území, se stalo uznávanou evropskou velmocí. Jestli dnes žehráme že Turci přecházejí z Turecka do křesťanské Evropy , tak tento mírový přesun trvá už staletí. Pravda - dřív jsme nebyli tak hloupí aby jsme jim tu ještě platili sociální podpory ...:-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

2. 10. 2011 22:48
Evropu před Islámem nechránila víra...

Tisíc let ji chránili zbraně, napřed templářské meče (ti lidé byli věřící to ano... ovšem věděli že nepřítele je třeba zabít dřív než zabije vás.) Pak to byly muškety, děla, kanóny.

Nakonec technologicky výkonější zbraně muslimy převálcovali. Zbraně máme, jenom musí být vůle je použít. A to u současných křesťanů nesmyslně nastavujících "druhou tvář" není reálné. Prozatím se prostá snaha zbohatnout a ovládnout zdroje jeví jako úspěšnější... díky ní se alespoň totiž začalo střílet.

1 0
možnosti
PH

petrph

3. 10. 2011 9:29
Re: Evropu před Islámem nechránila víra...

Není to tak přesné - Evropa muslimy "nepřeválcovala", jak píšu vedle, muslimům se podařilo ukousnout a ponechat si podstatnou část křesťanské (jihovýchodní) Evropy. A tato území už z části nebyla osvobozená nikdy (třeba Byzanc, na které leží dnešní Turecko), ty další až za několik set let kdy Turecko skutečně ztratilo svou vojenskou i politickou sílu.

Pokud se technologické výzbroje-musíme doufat, že tehdy bylo jednodušší aby si u muslimové nakoupili nejmodernější kanóny (což taky učinili, takže jim dobýt Konstantinopol nedělalo problémy, a ostřelovali i Vídeň), než aby si dneska koupili rakety středního doletu s jadernou náloží...Ale skutečně jenom doufat - mám dojem že jim je tam Američané dodali a nainstalovali sami a zadarmo...

0 0
možnosti
R

raks

2. 10. 2011 22:38
stačí se podívat do dějin

co přinesla rekatolizace Andalusie pro tuto část Španělska. Pouze církev katolická si urvala půdu, která předtím patřila Židům a Arabům. A díky svému tmářství, pohřbila znalosti, které byly v mnohých oborech (lékařství, stavitelství, astronomie, atd.) do té doby dosaženy. Zato uměla nastolit Inkvizici. Díky za takový pokrok. O mravních odkazech kněží, zneužívající děti, toho už víme dost. Vaše varianta je pro normální lidi návratem do středověku.Rv

1 0
možnosti
JH

Jiří Heincl

2. 10. 2011 22:50
Re: stačí se podívat do dějin

Nebylo by rozumnější porovnat současné postoje křesťanství a islámu. Argumenty vycházející z toho, co se stalo před stovkami let, pro dnešek celkem nemají význam.

0 0
možnosti
MS

Michal007

2. 10. 2011 22:10
Multikulti nabývá občas

úplně absurdní polohy. V západoevropských zemích jsou poměrně časté místní zákazy připomínky náboženského obsahu vánoc. Firmy běžně již neposílají vánoční přání, ale sezónní přání. V britském obchodě jsem dokonce viděl sezónní puding (pod ním zatím ještě i vánoční puding). Toto autodestruktivní blbnutí často kritizují i muslimové (např. http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/5470-britsky-cerveny-kriz-zakazal-vanoce.aspx ).

Mnoho muslimů mimo Evropu si nedovede představit lidi bez víry v Boha, protože v jejich prostředí to tak je. Potom i ty úpadkové jevy v euroatlantické civilizaci, jež jsou spojeny především s ateizmem, přisuzují křesťanství. Mají svým způsobem zjednodušené černobílé vidění, které mohou změnit zkušenosti, jež popisujete.

0 0
možnosti
F

Faustino

2. 10. 2011 22:00
Lumen Gentium, §16:

„Plán spásy se však vztahuje i na ty, kteří uznávají Stvořitele, a mezi nimi především na muslimy, již prohlašují, že se drží víry Abrahámovy, a klaní se jako my Bohu jedinému, milosrdnému, který bude v poslední den lidi soudit."

Nostra Aetate, §3:

„Církev se dívá s úctou také na muslimy, kteří se klanějí jedinému Bohu, živému a svrchovanému, milosrdnému a všemohoucímu, stvořiteli nebe a země, který promluvil k lidem. Jeho rozhodnutím, i tajemným, se snaží podrobit celou duší, jako se Bohu podrobil Abrahám, na něhož se islámská víra ráda odvolává. Ježíše sice neuznávají jako Boha, ale uctívají jej jako proroka, ctí jeho panenskou matku Marii a někdy ji i zbožně vzývají. Kromě toho očekávají den soudu, kdy Bůh vzkřísí všechny lidi a odplatí jim. Proto si váží mravního života a Boha uctívají zejména modlitbou, almužnami a postem."

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

2. 10. 2011 21:45
A co teda

konkrétně hodlají křesťani dělat? Budete nastavovat druhou tvář? Zahájíte mezináboženský dialog? Nebo snad agresivní letákovou kampaň?

1 0
možnosti
LL

lukaslhotan

2. 10. 2011 21:24
Islamizace ČR je dále než si myslíte

Mily autore, islamizaci projevy a slova nezastaví, stačí se podívat jak reagovali samotní křesťané na hnutí Cordobských mučedníku: http://lukaslhotan.blog.idnes.cz/c/212869/Mucednici-veku-tolerance-v-Andalusii.html A islamizace ČR je dále než si myslíte: http://www.kosmas.cz/knihy/164740/islam-islamismus-v-ceske-republice/

1 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."