Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HN

H75

10. 4. 2010 7:29
Tolerance

Milý pane, homosexualita je (stejně jako "postižení" vašeho syna - pokud to tak chápete) také věcí stavby mozku. Chápu vaše problémy, ale zřejmě nemáte dostatek tolerance k jiným odlišnostem, než je odlišnost vašeho syna.....na druhou stranu si uvědomte, že před dvaceti lety by synka šoupli do zvláštní školy a nikdo by se s vámi nebavil (čímž neříkám, že je to správně). Buďte rád za tuhle dobu i se všemi problémy.....a k těm školám. Víte co je zajímavé? Že v Čechách máme 5 milionů odborníků na fotbal a na školství, kteří by to dělali jinak (samozřejmě líp), jen kdyby měli tu možnost. Konkrétně - porucha vašeho syna je zvládnutelná jen za pomoci asistenta. Jenže zřejmě ke svému věku už na něj nemá nárok - a škola na něj nemá peníze. A i kdyby měla, je jich málo, protože za dvanáctku brutto se moc samaritánů s vysokou školou nenajde.....opakuji - buďte rád, že žijeme v roce 2010, jako jsem rád já.

0 0
možnosti
AV

Drago5

10. 4. 2010 7:28
společnost

AS znám snad jen z jednoho seriálu (Kauzy z Bostonu), jinač naše společnost se mění a mám pocit,že jen k horšímu. Otevřeně jsme diskriminováni a i slušný člověk už nemůže říct svůj názor. Je mým základním právem se popsat věci jak je vidím, ale když řeknu že mi vadí homosexuálové (i když je respektuji) tak jsem homofob, když mi vadí cizinci,kteří u nás hledají azyl a přicházejí zde s tím,že se nebudou přizpůsobovat většinové společnosti- tak jsem xenofob a pokud mi vadí nemakačenka - tak jsem rasista. Přitom to je hloupost! Dnešní společnost je vychovávána ve stylu: urvi kde můžeš,buď sobec, starej se jen o sebe..... možná z toho vyrostou úspěšní manageři,ale naši společnost to nijak nepozvedne.

0 0
možnosti
K

Kecaj

10. 4. 2010 10:10
Re: společnost

R^

0 0
možnosti
J

Jazzgame

10. 4. 2010 0:02
Zákaz sdružování pro děti do 21 let

by bylo asi nejlepším řešením. Pokud by se chtělo sdružit 2 a více dětí, muselo by se to konat za přítomnosti dospělé osoby a maximálně 3x za měsíc.

To by znamenalo zrušení škol tak jak je známe - stejně se nejvíc naučí od dospělých. Od sebe navzájem pochytí tak leda sprosťárny a zneužívání legálních i nelegálních substancí. Taky bychom měli pod kontrolou, co z nich vyroste a zajistili bychom, že snad budou chytřejší než my, což je podmínka nezbytná pro přežití velkého českého národa.

0 0
možnosti
S

Semper2.2

9. 4. 2010 23:19
Ano, je to zatahovani nebezpecne ideologie do skol

a kdopak je min. skolstvi ... jakasi pani Kopicova nominantka ''konservativni a pravicove' ODS R^R^R^

0 0
možnosti
JP

Baky

9. 4. 2010 22:50
Názorový veletoč

Shledávám velmi pozoruhodným stanovisko autora, že jedinec stižený Aspergerem je v podstatě normální, zatímco člověk (cit.) "s nepřirozenými sexuálními sklony" nejspíš normální nebude, tudíž si vyhrazuje, aby jedině rodina dohlédla na správný názor dítěte.

Rád bych věřil tomu, že to tak myšleno nebylo a jde jen o neobratné vyjádření. Jinak bych byl nucen prohlásit, že homosexuály, tedy v interpretaci p. Pince osoby s nepřirozenými sklony, považuji za normální a vyhrazuji si právo, aby jedině má rodina dohlédla na správný názor ratolestí ohledně Aspergerova syndromu.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

9. 4. 2010 23:02
Re: Názorový veletoč

R^

0 0
možnosti
FS

greenalien

9. 4. 2010 22:44
Autora příliš nechápu

Co je vlastně "zvráceného" na bisexualitě, potažmo homosexualitě? Ubližuje to někomu? Dělá to někomu zle? Já myslím že je to otázka lidí kteří se takto rozhodnou žít.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

9. 4. 2010 22:51
Re: Autora příliš nechápu

Samozřejmě,že to nikoho nijak nemůže obtěžovat či to dokonce někomu ubližovat.Nicméně musím poupravit poslední větu.Žádný homosexuál ani bisexuál (pokud existuje - osobně na bisexualitu moc nevěřím)  a ani heterosexuál si svojí orientaci nevybrali ani se nerozhodli takto žít .Se svou orientací se každý z nás narodil a tato orientace nejde nijak změnit.

0 0
možnosti
+

+Granit+

9. 4. 2010 22:16
nějak to tu žije

:-)

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

9. 4. 2010 22:21
Re: nějak to tu žije

Se nediv,když je sem odkaz z úvodní stránky Idnes;-D

0 0
možnosti
PV

Pavel57

9. 4. 2010 21:24
Aspergerův syndrom

Dal jsem si práci a našel jsem si, co to vlastně je. Tady je odkaz (snad cenzor promine): http://www.dobromysl.cz/scripts/detail.php?id=1875

Cituju z článku:

U dětí s AS je problém, že nerespektují autority. A to i tehdy, kdyz dospělou, celodenně pečující osobu milují z celého srdce. A věřte, že láska Aspergera je neskutečně intenzivní. Pokud miluje, chce ale vlastnit, omezovat a diktovat…

Ať chcete po dítěti cokoliv, vetšinou uslyšíte od dítěte: "ne". Už jen z principu. Tyto děti mají tendence neustále s něčím nesouhlasit a obecně neposlouchat. A to i přesto, že jsou z tohoto neustálého odporu samy unavené (ale to přiznají až v pozdějším věku).

***** Snad jsem to našel a citoval dobře. Je mi líto autora, že jeho dítě trpí tímto syndromem. Ale v kolektivu dětí vedených učitelem takovéhle dítě určitě vytváří pořádný výchovný oříšek. Takže bych začal tím, že bych si přiznal, že to dítě také není normální.....

0 0
možnosti
R

rohatey

9. 4. 2010 21:28
Re: Aspergerův syndrom

A on snad autor tvrdí že ten syn je normální, to tam nikde nečtu tam otevřeně píše o téhle nemoci.

0 0
možnosti
R

rohatey

9. 4. 2010 20:59
No tož to jsme my zcela hnusní

homoromoislamofobové, zajímavé že takto nás nálepkují ti co nejvíc ječí proti jakémukoliv nálepkování.

No zkrátka kdo nevěři že homové, Romové, islámové jsou neprosto normální, hodní, pracovití,  mírumilovní atd.  jen tak trošku modroocí spoluobčané a jinak zcela a naprosto totožní a normální tak to je ten jasný homoromoislamofob, jen ti vyvolení  věřící v tahle nová dogmata to jsou prý ti správní, normální a slušní.

Soudruzi z humanitních věd opravdu by to chtělo pro nás všechny homoromoislamofoby vymyslet nějakou komplexní a jednodušší nálepku a nadávku.   

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

9. 4. 2010 21:33
Re: No tož to jsme my zcela hnusní

Ty a tobě podobní jste jen obyčejní xenofobové.Možná vás částečně omlouvá vaše neznalost a možná i nízká inteligence.

Pokud je někdo schopen šmahem odsoudit celou skupinu osob, kterou pojí např. náboženství pak je to hlupák. Osobně často a rád cestuju po světě a poznal jsem i ty "strašné" muslimy a došel jsem k " zázračnému " objevu. Není islám jako islám. Například muslimští obavytelé malajských vesnic mají do muslimských radikálů ze středního východu asi tak daleko jako já k heterosexualitě;-)Nepředpokládám,že byste to kdy pochopili a už vůbec nepředpokládám, že byste to někdy byli schopni přijmout. Nicméně pokud se vám někdy poštěstí nastřádat nějaké peníze ,pak vám doporučuji návštěvu toho pro vás natolik strašného muslimského " pekla " jakým je např. muslimský ostrov Langkawi nebo část ostrova  Borneo v Malajsii.Ti " krvelační " muslimové nás tam málem sežrali........láskou :-)

0 0
možnosti
RS

leonet

9. 4. 2010 20:56
Jestli můžu radu pro příště.

Rozdělte text častěji, takhle je velmi nepřehledný a špatně se čte. Jinak dobrý. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."