Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AZB

Asocial z Berouna

6. 12. 2010 1:21
Nesouhlas

1. senior nerovna se senilni konzervativec, je jasne, ze s vekem ubyva sil a ochoty riskovat a ucit se, bohuzel, od toho tu mame pribuzne a pro osamele charitu a stat.

2. neplette si sporitelnu ci banku se zaopatrovacim ustavem,neni tu od toho, aby hledala jak pomoci seniorum, ale aby generovala zisk.

3. Prejete-li si, aby seniori nebyli takto diskriminovani, zruste ucet u takove banky a uvedte to jako duvod, kdyz to udela milion lidi, banka se nad tim zamysli. Nebo zalozte fond pro bankovni socialni pracovniky nebo napiste blog na tema Lide,pomozte starym nebudte tak sobecti.

0 0
možnosti
B

BWooley

7. 12. 2010 14:50
Re: Nesouhlas

Vy si to trošku pletete. Jestli banky zalobují u zákonodárců tak, že výsledkem je povinný "bezhotovostní platební styk", nesou banky svojí zodpovědnost. Je logické, že "stát" na to uslyší, přece nemohou peníze uvnitř státu téct jen tak bez zdanění. Na druhé straně si spotřebitel x-krát rozmyslí, než pustí papírové peníze př nákupu. Kdežto kreditka je vždy připravena k platbě. Kom to vyhovuje? Jenom a jenom bankám, které zadlužením všeho, co se hejbá,ovládají obyvatelstvo státu - států nebo hyperstátů. Každý morálně způsobilý člověk s pozitivním vztahem ke konzervativním hodnotám - odpovědnost za rodinu - se musí vůči postupu bank a zkorumpovaným politikům ohradit. Jste snad člověkem, kterému nejsou známy standardní konzervativní hodnoty: úcta k rodině, nezadlužování a pořizování toho, na co mám? Věřím, že ne. Banky lžou a je nutné to říkat nahlas. Postup bank je bolševismus a fašismus a nikoliv úcta k zákazníkům a k tradičním demokratickým hodnotám. Co VY na to?

0 0
možnosti
JN

sat037

5. 12. 2010 13:37
alternativa

no když není alternativa telefonické (senior neumí telefonovat) ani internetové (senior neumí klikat) bankovnictví, pak mají senioři ještě jednu alternativu - a to nechat si posílat důchod poštovní složenkou, tím dostanou cash a můžou cvakat všechno hotově. Dokonce volba zasílání na účet je nedefaultní, senior o ní musí sám aktivně požádat, jinak mu to chodí složenkou.

Uvědomuju si, že jsem zaměnil seniora za důchodce, ale protože jsem nikde nezjistil, od kolika let je člověk senior, tak myslím, že to není zas tak velké zjednodušení.

Takže kde že je ten problém o kterém se hovoří v článku pane Pinci ?

0 0
možnosti
JS

sCZECH

5. 12. 2010 22:15
Re: alternativa

takze maji mit vsechny penize doma pod perinou a cekat, az jim to nejaky grazl ukradne? vyborne reseni Rv

0 0
možnosti
A

anncz

5. 12. 2010 10:01
Duchodci

Duchodci tu 50 budovali socialismus, tak si ho muzou uzit. Nebo odjet na Kubu ci do Severni Koree.

Platili cely zivot 100Kc na duchod a ted chteji mit 15 tisicove duchody. Ze je strana podvedla... holt, spatna rozhodnuti maji nasledky. Svycarsky nebo americky duchodce si nestezuje, proc asi...

0 0
možnosti
EK

Deleter

5. 12. 2010 11:19
Re: Duchodci

Američtí důchodci, kteří měli úspory v akciových fondech, si už nemají ani jak stěžovat.

0 0
možnosti
MM

maryfox

4. 12. 2010 8:22
Nemá smysl nic paušalizovat.

Být seniorem neznamená automaticky být hlupákem. Banky jsou bezplatné a kdo se jen trochu zajímá, takto ví. Také možnost provádět všechny platby složenek z domova, objednat si zboží přes internet a hlavně, nekonečné možnosti zábavy a poučení. Jenom se nebát ! Když si uvědomím jakou technikou jsem obklopena, žasnu a nevěřícně zavzpomínám, jak jsme doma v dětství měli telefon jenom dva ve třídě.A dnes? Prakticky zadarmo navážu kontakt s kýmkoliv, kdekoliv na světě. Takže nefňukat, nebát se a požádat   o pomoc děti, nebo vnuky. Tyto možnosti by žádný člověk neměl promarnit, je to nová dimenze života a pro seniory přímo poklad. Kdo jednou zkusí......R^

0 0
možnosti
PZHSO

Pepa z Hongkongu, sponzor ODS

4. 12. 2010 8:44
Re: Nemá smysl nic paušalizovat.

njn, když oni jsou senioři často celí vystrašení, protože z médií neslyší nic jiného, než jak jsou přítěží a zátěží, jak na ně společnost doplácí, zkrátka se v nich vyvolává soustavný pocit viny :-/

0 0
možnosti

jrc

3. 12. 2010 18:10
Karma !

Jo, my se máme ještě hej. Ale až ti pravicoví pitomci nahoře, rosekají to zdravotnictví a spustěj tu svoji zlodějskou důchodovou reformu, tak ti chudáci , co po nás přijdou dostanou úplnou almužnu, dobrou tak na žebrotu !

Čtěte: http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/164787/Duchodova-reforma-komu-bude-slouzit.html

Co se týká okrádání a napadání důchodců, tak stačí zdojnásobit trestní sazbu a bude téměř klid. Co se týká hřbitovů, tak bych ty těm ničitelům a zlodějům tu sazbu ztrojnásobil! Ti hovada nemají úctu k ničemu!

0 0
možnosti
FH

Bouše

3. 12. 2010 14:38
Řekl bych, že to, že senioři mají své peníze v bance,

je ještě ta lepší varianta. Nejsou přece jenom tak snadným cílem pro různé "šíbry". Daleko hůř jsou na tom ti, kteří mají své peníze doma ve strožoku a jsou schopni o ně během pár minut přijít jen proto, že popřejí sluchu nějakým podvodníkům, kteří se jim pod různými záminkami vloudí do bytu. Jinak ještě poznámka na okraj - platební karty neslouží jen k výběru peněz z bankomatu, dá se s nimi platit dnes už v kdejakém kvelbu a za asistence pokladní by to měl zvládnout každý senior.  

0 0
možnosti
JN

DahliaPinata

3. 12. 2010 15:14
Re: Řekl bych, že to, že senioři mají své peníze v bance,

Pro opravdu staré lidi, dejme tomu kolem 80 let, je velký problém už jen zapamatovat si PIN. Byl zvyklí platit penězi a nové věci se už nenaučí. Starý člověk je snadnou obětí všude a nejde tak o diskriminaci, ani o pozitivní diskriminaci, jako spíš o obyčejnou slušnost... ale ta se dnes celospolečensky moc nenosí.

0 0
možnosti
OG

Cder

3. 12. 2010 11:48
Diskriminace seniory

Mluví se tu o diskriminaci důchodců. A řeší někdo diskriminaci důchodci a jejich hnusné chování? MHD: "Uhni, tady vždycky sedávám já! Že tu už sedíš několik zastávek, že já jsem teď přišel a že si můžu sednou jinam, protože je poloprázdnej autobus a že ty jsi těhotná? Nezájem, vypadni!" A pak to důchodcovské předbíhání a chování, jak si myslí, že oni jsou již za zenitem a že ostatní lidi (včetně dospělých) se z nich mají po**at...!!

0 0
možnosti
H

Host8

3. 12. 2010 12:01
Re: Diskriminace seniory

To nemá nic společného se seniory, ale s charakterem člověka a stejně tak se dá uvést řada příkladů nevhodného chování všech věkových kategorií. Váš příspěvek je dokladem právě té diskriminace.

0 0
možnosti
JV

omalovánka

3. 12. 2010 11:18
nechci domyslet

V jednom blogu jsem se dočetla,že člověk čověku se stává vlkem.Pokud by se toto tvrzení stalo pravdou,tak,jak to chodí v takové smečce (a v přírodě vůbec)? Slabí,nemocní a staří jedinci jsou v lepším případě ponecháni svému smutnému osudu,v tom snad horším případě jsou zabiti.Je to zrůdné uvažování?Dnes ještě ano,ale zítra...?

0 0
možnosti
H

Host8

3. 12. 2010 12:01
Re: nechci domyslet

R^

0 0
možnosti
MR

ricit

3. 12. 2010 11:09
Jedno řešení tu je, milý pane.

Jmenuje se Era osobní účet od Poštovní spořitelny, kde senioři platí pouhých 8 Kč za vedení a mají jeden výběr na obchodním místě zdarma (je jedno zda se jedná o pobočku banky či poštovní přepážku). Poštovní spořitelna je jediná v ČR, kdo seniorům nabízí v tomto ohledu slevu. Tímto bylo učiněno objektivitě zadost.

0 0
možnosti
ZR

729

3. 12. 2010 10:42
Mladí, vzdělaní a výkonní?

Chyba lávky, mladí přátelé. Pominu- li akrobatické klepání esemesek, či obratné hraní počítačových her, máte pouze pouze jednu přednost na pracovním trhu. Jste levní. A taky lehce manipulovatelní, navzájem soutěživí a notně nekolegiální. A to je voda na mlýn jakéhokoliv zaměstnavatele. On po vás v drtivé většině nechce abyste mysleli, požadavek zní- poslouchat příkazy a bezhlavě je plnit. Jiný žebříček hodnot, jné zájmy. Bavit se s mladým, vzdělaným o čemkoli, co vyžaduje využít  jistý stupeň abstrakce či vcítění je útrpné. Používat v rozhovoru metafory nebo uvádět příklady z literatury je bezpředmětné, je toéstejně jako učit slepici létat. Marná sláva, chci zůstat seniorem. 

0 0
možnosti
EK

fitzie

3. 12. 2010 10:49
Re: Mladí, vzdělaní a výkonní?

když už jsme u těch metafor a citací: "kyselé hrozny".

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."