Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

radim36

3. 12. 2010 9:29
Bohužel pro seniory v současné době

se skládá přežívající vliv socialistického systému důchodů a kapitalistického zbožnění mladých a výkonných. . Socialistický systém důchodu je to, že člověk měl po dobu mu vyhrazenou makat naplno a potom odejít do důchodu a už nedělat nic, jen čekat na smrt. Kapitalistické zbožnění mladých a výkonných znamená to, že úplně jakákoliv práce je obsazována těmi mladými a nejvýkonnějšími , každá práce je jim dokonce přizpůsobována, upřednostňuje se akčnost, rychlost a naopak upozaďuje jakékoliv rozvažování, zhodnocování a využívání dřívějších zkušeností.

Pro některé lidi bez zvláštních schopností tak diskriminace seniorů začíná už okolo čtyřicítky, kdy prostě už ani neseženou práci, všechna pracovní místa zaberou ti mladší,akčnější a rychlejší. Zároveň tak vzniká propast mezi těmi mladými, kteří pracují a tak seniory živí a těmi seniory, kteří jsou jen jakoby těmi nejmladšími pracujícícmi živeni.

0 0
možnosti
RP

radim36

3. 12. 2010 9:52
Re: Bohužel pro seniory v současné době

V budoucnu se situace seniorů zřejmě bude zlepšovat, důchodci, co měli ze socialismu vštípeno, že v důchodu se má v první řadě jen pasívně čekat na smrt, vymřou  a na druhé straně firmy, instituce a další subjekty si uvědomí, že senioři jsou obrovská vrstva zákazníků, jenom je pro ně třeba vyvinout odpovídající produkty. Objevují se už telefony s velkými tlačítky pro důchodce, brzo to budou různé jednodušší , snadno pochopitelné a levnější služby.

Ale obecně situaci v Evropě vidím v budoucnu jako potencionálně špatnou. Pokud se prosadí socialistické trendy a vytváření dalších dluhů, mladí schopní lidé a s nimi lepší práce půjde pryč za menším zdaněním a větší volností, zůstanou jen ti horší, ti budou napůl pracovat v montovnách a podobných podřadných fabrikách a napůl se budou živit ve službách pro seniory.

0 0
možnosti
P

Peťulák2

3. 12. 2010 9:29
Uvidíme, jak na tom v 65 a více budeme my...

nicméně mě štve, že jsem celý svůj dosavadní život slýchala, jak se musím přemoct, jak musím chodit na ten kroužek, do té školy, zatnout zuby, vydržet různou práci a jiní jsou na tom podstatně hůř atd. A to od těch, kterým tehdy bylo 50 a dnes je jim 70 třeba. A myslím si, že zatímco já, zvyklá na tenhle nátlak (ohýbej protek, dokud je mladý) buď udělám max. proto, abych se pak nemusela na nic vymlouvat a byla ve svém, nebo naopak zatnu zuby a vydržím to, tak kolem sebe neustále slyším: Když oni mají malý důchod, když oni žili celý život ve státním bytě a teď jim zlý podnikatel zvedá nájemné, když oni se nemůžou přestěhovat, protože jsou staří a trpěli by atp. Ale domnívám se, že tohle je jen o stavu mysli. Buď i ten důchodce chce a včas se zařídí tak, aby to později šlo, nebo se spoléhá na to, že to nějak dopadne a zůstává v tom státním bytě, a pak pláče. A hloupé i děti, které takovému rodiči nepromluví do duše včas. Ale nebaví mě, jak tu pořád všichni pláčou, že jsou chudáci.

0 0
možnosti
P

Peťulák2

3. 12. 2010 9:33
Re: Uvidíme, jak na tom v 65 a více budeme my...

A aby nedošlo k omylu - to se týká všech společenských skupin, které si pořád na něco stěžují - chudinky studenti, že se musejí učit a že je škola i bez školného drahá, chudinky nemakačenka, že jim nechceme dávat pořádné dávky, a ještě bychom jim chtěli nacpat stravenky, aby to neházeli do automatů, chudinky kdokoli další. Spousta lidí je zdravá, má dvě ruce, ale vymlouvá se, že to nejde. Příp. jsou tu další, kteří na tyhle jejich výmluvy doplatí. Už aby se tady začali vychovávat lidé, kteří přijímají zodpovědnost za svůj život.

0 0
možnosti
MD

midou

3. 12. 2010 9:20
ano

super postřeh, jsou to banditi..... a to ještě pominu že pro důchodce platit 400/měsíčně za internet je dost velká suma. Ale to je bohužel realita. Banky nejsou od toho, aby někomu pomáhaly,  ale aby generovali zisky svým akcionářům. A šlo by to jednoduše zařídit, je ti na 65, máš na přepážce stejné poplatky jako  na internetu.

0 0
možnosti
EK

fitzie

3. 12. 2010 10:09
Re: ano

u nás místní podnikatel dává důchodcům 50% slevu. pořídí to za 100 Kč/měsíc.

a to nemluvím o inetu v rámci kabelu (UPC a pod.) žádná trága.

0 0
možnosti
MB

Azereth

3. 12. 2010 7:25
Dobré!!!

Jsem silně proti tomu, jak se k seniorům chovají oficiální insitituce. Moje matka zemřela zbytečně předčasně jen proto, že jí bylo  73 let a zdravotní personál na ni kašlal. Vidím, jak se chovají úřady, pošty, banky atd. k seniorům. Bohužel i pan ministr sociálních věcí plácl nedávno něco pejorativního o seniorech. Hanba.

0 0
možnosti
Z

zeleny.ropak

3. 12. 2010 6:53
Zavedl bych regulační poplatky.

Poradil se s Julínkem a zavedl regulační poplatky . A to by jste viděli, jak by se banky vylidnily;-D. No , přece ve zdravotnictví to funguje. Nebo ne??Co, když se senioři do těch bank chodí jen ohřívat a na kus řeči. Víte kolik těm bankám utíká peněz?

Ale jinak , beze srandy. Elektronické bankovnictví je dobrá věc, ale mluvíme, li o seniorech nad 70 roků, jedná se o výjimky. Do 69, je to lenost. O opaku mně nikdo nepřesvědčí. Osobně jsem zažil nástup této techniky do běžné praxe a měl jsem na výběr. Naučit se to nebo odejít. A pokud toho někdo není schopen, potom se musí uvažovat o zbavení svéprávnosti a to už je o něčem jiném. Ale co když se jedná o diskriminaci:-/.

0 0
možnosti
LJ

Boshinken

3. 12. 2010 7:35
Re: Zavedl bych regulační poplatky.

Naprosty souhlas.  Stat by mel zajisti, aby jeho urady byly nezbarier (at fyzickych ci mentalnich). Ale at uz vyuziva sluzeb soukromych spolecnosti kdokoliv, musi byt stejna pravidla pro mlade i stare. Pokud tedy nejaky senior ma problem napriklad s bankou, je moralni povinnosti JEHO POTOMKU mu pomoci. Obecne se prave role rodiny velmi opomiji.

0 0
možnosti
W

Wolf778

3. 12. 2010 0:45
Tyhle články o zlých bankách

už mě vyloženě nudí. Nebylo by snad mnohem jednodušší, kdyby si senioři (a nejen oni), kterým ty bankovní poplatky tak ukrutně vadí, udělali jednou v životě půl dne čas a přesunuli svůj účet do banky, která (téměř) žádné poplatky nevybírá? Minimálně jedna taková možnost tu existuje už řadu let, ale nespokojené masy raději držkují, píší rozhořčené blogy a v diskusích nevalné úrovně vymýšlejí, jak by se měly změnit zákony. A přitom by stačilo zvednout zadek a takzvaně "hlasovat nohama".

 

Jedna banka si kdysi dělala průzkum spokojenosti. Zjistila, že téměř polovina klientů je nespokojena s poplatky, které jim účtuje. Nicméně když to vyhodnocovali po půl roce, tak přišli na to, že pouze asi 3 % těch nespokojenců od nich odešli. No řekněte sami - zlevnili byste, mít takhle zarputile loajální klienty? :-/

0 0
možnosti
BN

Benzin Petrolejovič Naftěnko

3. 12. 2010 6:19
Re: Tyhle články o zlých bankách

Ááááá další plešatej kreativec.

A ta tvoje geniální banka má pobočku v každém městečku aby tam děda s babkou mohli? Nebo musí volat 800........ a pak chceteli zmáčkněte 2, pak 7, následně 1.............. Na tom je spravedlivý to, že i ty jednou budeš senior vyděšenej ze všech novot.

0 0
možnosti
HM

hany1

3. 12. 2010 0:26
Maminka(67)

byla chycena , že nemá jízdenku MHD. Dostala pokutu 700 Kč. jako kterýkoliv pracující. Jelikož hned na druhý den šla do nemocnice, zaplatila pokutu s jednodenním zpožděním.Po propuštění z nemocnice šla bydlet ke mně. Když se po dvou měsících vrátila domů, zjistila, že tím, že zaplatila pokutu o jeden den později má zaplatit další pokutu ve výší 300 Kč. Jelikož o tom nevěděla, nic neplatila , tak se hned se ohlásili exekutoři a požaduji již 1300 Kč a to do sedmi dnů?. Důchod 8800.-Źije sama. Má přestat platit byt? Má přestat platit el. nebo plyn? Má si vzít půjčku, kterou ji nedají, jedině nějakou lichvu? T

0 0
možnosti
HM

hany1

3. 12. 2010 0:35
Re: Maminka(67)

tady se vůbec nerozlišuje důchodce a pracující . Někdo tady psal, že důchodci mají MHD za polovinu. Ano , měsíční jízdenku ano, ale kolikrát ji ten důchodce použije? Když se to spočítá, tak jízda vyjde dráž než jednotlivé jízdné. A tady je ta skrytá diskriminace. To se stalo v MHD Ostrava. revizoři by měli si počínat trochu citlivěji. Ale oni jsou placení podle toho kolik vyberou . Kdyby byla bezdomovec, tak ji na další zastávce nechají vystoupit. Tak po ní požaduji již 2000 tisíce.

0 0
možnosti
JM

jmitas

2. 12. 2010 23:02
Nesouhlasím s autorem...

Jsem senior kategorie 65 let. Zajímám se o ekonomiku a umím se zorientovat v peněžních produktech. Mám internetové bankovnictví a je to super. Nedělejte z nás ovce systému. Je to o duševní pohodě. Pokud si někdo neumí koupit byt za nabízenou cenu(obvykle nízkou), zadělává si na budoucí problém. A to není diskriminace, to je hloupost.R^Děkuji za pochopeníV

0 0
možnosti
S

sn63

2. 12. 2010 23:11
Re: Nesouhlasím s autorem...

Ja si dovolím nesouhlasit s vama . V 65 letech nejste stařec který by to nemohl zvládnout . Počítače a tím i internetové bankovnictví zvládá i můj otec a je o 15 let starší než vy, Ale maminku to nezajíma nemá ani svůj účet vše dělá tata . Do mamky hučíme všichni a ona nechce o technice ani slyšet. Mobil začala používat až na nátlak a ted ho používa celkem rada.

0 0
možnosti
D

dampfer

2. 12. 2010 22:19
Prosím

mám větší obavy---jak se zmiňujete-- o humanitární katastrofě a rozpadu kdysi slavného města, kde žijete. A NIKDO TO NEŘEŠÍ !!! V tom rozpadu je všechno ostatní obsaženo, i ten vztah dědek--banka.

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

2. 12. 2010 22:09
Jednoho dne bude kazdy stary

 Na svete existuje velka spravedlnost - vsichni

jednou budeme stari!   Kazdy z nas je jiny, nekomu selze zdravi brzy a nekomu pozdeji,A nikdo z nas nemuze vedet ke

ktere te casti stariku patri nebo bude jednou patrit!    Nedelej nikomu to, co nechces aby on udelal tobe

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!V

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."