Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

fitzie

2. 12. 2010 20:32
je diskriminace

a pozitivní diskriminace.

Vy, pane autore, nepláčete kvůli diskriminaci seniorů, ale kvůli - dle Vašeho názoru - nedostatečné diskriminaci pozitivní.

ovšem diskriminace, jak se všichni shodneme, je špatná, ať je černá nebo bílá.

0 0
možnosti
PK

repanak

2. 12. 2010 21:57
Re: Při Vašem uvažování je nevhodná

pozitivní diskriminace třeba to, že senioři nad 70 let jezdí v MHD zadarmo a po šedesátce za polovic.Možná by se ani nemuselo tolerovat třeba pomalejší nastupování do tramvaje či autobusu. Jak tento národ zblbnul "teorií" o úžasném působení trhu, který vyřeší všechny naše problémy.

0 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

2. 12. 2010 20:28
nesouhlasím

za sebe musím říct, že nevidím důvod dělat rozdíl v poplatcích mezi seniory a ostatními. Fin. situace seniorů je věcí jich samých a současně důchodového (ne)systému. řešit to na úkor soukromého subjektu je falešná úvaha.

0 0
možnosti
PK

repanak

2. 12. 2010 22:07
Re: Kdyby třeba banka vybírala od seniorů

(toto se těžko nechá zneužívat) poloviční poplatky za výběr apod. tak by se jí hrnuli noví klienti a možná by vydělala více. V USA, které by měly být pro pravicově smýšlející vzorem, dostávají senioři v 65 letech četné výhody např. v oblasti zdravotnictví, také pozitivní diskriminace?

0 0
možnosti
IM

motiva

2. 12. 2010 19:52
Banky jsou výdělečné instituce

takže se chovají sice vůči starým lidem dejme tomu  neeticky, ale konec konců jsou to finanční instituce, které jsou založené za účelem vytváření zisku. Ale mnohem horší je, že se takovýmto vyděračským způsobem dnes chovají příspěvkové organizace jako např. tzv. seniory - domy s malometrážními byty pro seniory, ve kterých jsou obyvatelům poskytovány i různé služby.  Od okamžiku, kdy novelizace zákona umožnila vyplácet lidem s TP a ZTP vyšší dávky, které mohou použít na to, aby si zaplatili potřebnou pomoc, tyto instituce hbitě přehodnotili dobrovolnost poskytovaných služeb a obyvatelům je zahrnuly povinně do nájmu bez ohledu na to, zda je dotyčný senior potřebuje nebo si je schopný zajistit úklid, praní, jídlo apod. vlastními silami. Komu se to nelíbí je vyzván, ať se vystěhuje. ;-€

0 0
možnosti

mamina2

3. 12. 2010 9:35
Re: Banky jsou výdělečné instituce

Jenže tyhle instituce před tím braly na takové byty dotaci  a za tu službu poskytovaly. Ty stejné peníze teď jen dostali lidi sami do ruky, ale nemají je použít třeba na dárky pro vnoučata nebo na výlet do lázní, mají je použít přesně na ty služby.

0 0
možnosti
KV

K. Vlnovský

2. 12. 2010 18:55
Nelibi se mi samo slovo senior,

a vlastne mi take pripada trochu diskriminujici. V drivejsich dobach se o starem panovi mluvilo proste jako o starem nebo starsim panovi. Jinak, clanek se mi libi, karma.

0 0
možnosti
R

Rilian

2. 12. 2010 19:04
Re: Nelibi se mi samo slovo senior,

Děkuji za karmu. Nepředpokládám že těmi dřívějšími dobami máte na mysli socializmus. Tehdy se přeci razil pojem důchodce, a pro ty starší "přestárlý", který velmi sugestivně naznačoval, že dotyčný tu zaclání příliš dlouho. Mně osobně slovo senior nepřipadá špatné. MP

0 0
možnosti
J

josefm

2. 12. 2010 18:18
Pane Pinci,

těch forem diskriminace seniorů je mnohem více, než uvádíte. Je to skutečně ostudné, mám osmdesátiletého otce a mohl bych o tom vyprávět ságy...

0 0
možnosti
EK

Deleter

2. 12. 2010 16:32
---

Pochybuji, že by se senioři měli stěhovat ze svých bytů kvůli nějaké deregulaci. Stěhovat se budou z cizích bytů. Nebo jim můžete nájemné doplácet ze svého, pokud chcete, neexistuje však důvod, aby to doplácel majitel domu jenom proto, že si někdo někde zvyknul.

0 0
možnosti
EK

Deleter

2. 12. 2010 16:35
Re: ---

P.S. moje babička se stěhovala v 70 letech z velkého domu do 1+1 a přežila to bez úhony.

0 0
možnosti
IH

misaviki

2. 12. 2010 15:51
Senioři a bydlení

Dnešní senioři, kterým je 65 let, měli dost času si pořídit své bydlení po revoluci (často za směšné peníze). Také je třeba brát v potaz, že většinu života bydleli za pár korun, měli tedy spořit (investovat) dokud byli mladí a pálilo jim to (mohli např. koupit jiný byt a z jeho pronájmu platit nájem v bytě, kde jsou zvyklí). Znám také hodně seniorů, kteří se na důchod stěhují z města na vesnici a problém jim to nedělá. Víte, já celý život viděla své rodiče, kteří dřeli na domě a teď si užívají klidu a deregulace je netrápí. Dům mohou prodat (když budou chtít) a jít do bytu s pečovatelskou službou, mají nahospodařeno. A také jsem viděla tetu, která si celý život lakovala nehty, cestovala a utrácela (v bytě s tehdy směšným nájemným). Dnes naříká, z čeho má platit. Zdá se vám spravedlivé, aby žila ve stejném klidu a pohodě jako mí rodiče? Mě moc ne. Chování bank bych nenazvala diskriminací ale spíš neslušností.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

2. 12. 2010 16:10
Re: Senioři a bydlení

Doporučoval bych omezit konzumaci vtipné i poučovací kaše.Připomínate mi úsloví  Kuře poučuje slepici.A nakonec-škoda,že se nedožiju toho,až bude pětašedesát Vám.Rv:-/

0 0
možnosti
OS

Starochoff

2. 12. 2010 15:42
Diskriminace

Ač se mi jednání takových institucí také nelíbí, tak nemůžu souhlasit s výrazem diskriminace.

Diskriminace je, že pro někoho, nebo skupinu, jsou pravidla nastavena jinak (nevýhodněji), než pro ostatní.

Platí-li pro VŠECHNY STEJNÁ PRAVIDLA, pak podle mého skromného názoru nemůže jít o diskriminace.

Vy se dovoláváte nějakého zvýhodnění pro jednu skupinu.

0 0
možnosti
KA

korwin

2. 12. 2010 17:54
Re: Diskriminace

To, co popisujete, je přímá diskriminace. V článku se hovoří o nepřímé diskriminaci, i když i o tom bychom mohli diskutovat, nakolik s autorem nesouhlasím.

0 0
možnosti
N

nicolbolas

2. 12. 2010 15:09
seniory banky a pošta milují

při každí návčtěvě jim vnucují tu kreditku, tu pojištění a senior se bojí - nehcce se s "uřednicí" (prodejkyní) pohádat.

na poště to začíná, tam si senioři chodí pri duchod....... a pokud jim při vydeji duchodu neni zdurazneno, ze si maji poridit ucet..... jsou openize dolu

0 0
možnosti
X

xena123

2. 12. 2010 15:12
Re: seniory banky a pošta milují

Jo a taky je milují když se na poště ptají na úplně triviální věci, nejlépe pokud s činností instituce vůbec nesouvisí a hodinu trvá, než jim je vysvětlí.............A za nima fronta jako.....

0 0
možnosti
X

xs123

2. 12. 2010 15:05
V které fázi člověk zblbne?

Nevím, jestli za nějaých patnáct dvacet let přestanu umět zacházet s počítačem, začnu nakupovat kraviny u podvodníků a začnu poslouchat dechovku a Evu a Vaška.Třeba mi vysvětlete, proč dnešní senioři neposlouchají Beatles(Lenonovi by bylo70), Stouny nebo třeba swing a Elvise , ale pohupují se  do rytmu dechovky. To bych musela už skutečně mít nějakou diagnózu typu demence a tak.

0 0
možnosti
JN

DahliaPinata

2. 12. 2010 15:09
Re: V které fázi člověk zblbne?

Špatně počítáte. Beatles dnes poslouchají padesátníci. A Evu a Vaška poslouchají i dnešní mladí, jen to raděj nikde nepřiznají.  Je to jen věcí vkusu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."