Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
UMPP

utajená milenka pana premiéra

2. 12. 2010 14:56
Miluji obě své babičky i dědu,

druhého už nemám. ;-( Mám ráda i jejich staré přátele a vůbec lidi v seniorském věku. Jsou vesměs velmi laskaví a vstřícní, za vlídný pohled nebo hezké slovo by se rozdali. Jsem sice ještě mladá a mám jiné zájmy, než oni, přesto jsem si jista, že mě každé setkání se starým člověkem obohacuje. Doufám, že i já jednou budu jako oni. Mám vás ráda, senioři a seniorky. V

0 0
možnosti
X

xs123

2. 12. 2010 14:53
Je rok 2010

Před dvaceti lety nebyli dnešní senioři seniory. Mezi lidi, kteří se ještě skutečně nemohli na stáří zabezpečit např. tím, že si koupili byt, nebo že se nenaučili základy práce na počítači, se dají zařadit lidi starší 80 let, kterým bylo na konci komunismu 60 a šli do penze. Ale ti ostatní? Proč 65 lidé křičí, že jim zvyšují nájem, když měli dost času si byt koupit? Proč nejsou 70-letí senioři schopni základní práce na počítači, když jim bylo nějakých pouhých 55 let, když se tady internet všude rozmohl?Kromě toho má většina děti a ty jim jistě rádi internet zprovozní. Mně to připadá taky tak, že ti naši senioři - jsou duševně líní.

0 0
možnosti
JN

DahliaPinata

2. 12. 2010 15:04
Re: Je rok 2010

Máte pravdu, někteří duševně líní jsou. Ale oni za to zase tak úplně nemohou, protože když někdo od svých 18 let pracoval rukama, třeba jako zedník nebo instalatér nebo truhlář, tak ve svých 55 neviděl důvod učit se na počítači. To se dá pochopit. Na druhé straně je mnoho těch, kteří i ve věku přes 80 internet používají. Ale je pravdou, že většinou nevěří internetovému bankovnictví a do banky si raději zajdou osobně.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

2. 12. 2010 14:50
Jako senior

si vyberu z účtu jednorázově 30 tisíc a do banky půl roku nepáchnu. ostatní platby přes SIPO mne stojí tytéž peníze jako kohokoli jiného bez ohledu na věk. Internetové bankovnictví je fajn, ale asi jsem trochu paranoik a považuju je za rizikové. Především  proto, že naše banky eventuelní problémy rády řeší na úkor klienta, který jim těžko prokáže nedokonalou ochranu bankovního software.

0 0
možnosti
JN

DahliaPinata

2. 12. 2010 14:45
Karma a souhlas

A je toho bohužel ještě mnohem víc. Někteří prodejci se chovají naprosto bezostyšně, prodávají seniorům předražené věci a oni si to koupí, protože jim prodejce slíbí, že kupříkladu je nebude bolet páteř když budou na takovéto předražené podložce ležet nebo se budou zakrývat jejch dekou. Klidně takovou věc prodá i seniorovi zcela zjevně trpícímu demencí. Prodejce je placen pouze za to, že prodal, případné vymáhání platby už je ponecháno na Homecredit a dále na vymáhacích agenturách. A dementní senior si vůbec nepamatuje, že si něco koupil.

0 0
možnosti
VS

apoc9

2. 12. 2010 14:45
...

Tady nejde o diskriminaci - elektronické bankovnictví je prostě výhodnější jak pro klienta tak i pro banku.

0 0
možnosti
L

Levandule

2. 12. 2010 14:45
?

Ze svého bytu? To asi ne... Není to z nájemního bytu jehož nájem byl dlohodobě dotován?

0 0
možnosti
X

xena123

2. 12. 2010 14:41
to není diskriminace

kdyby byly slevy nájemného a bankovních poplatků pro seniory, musel by to zaplatit někdo jiný. a vůbec nejsou senioři diskriminováni i přírodou? To proto, že jsou na tom hůře se zdravím.

No a není třeba diskriminace i to, ženěkdo si porouchaný kohoutek doma opraví sám a někdo volá instalatéra?

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

2. 12. 2010 14:40
jinymi slovy ...

vy se opravdu domnivate, ze SOUKROME instituce, jako treba majitele bytovych domu, nebo akcionari bank by meli svoje sluzby poskytovat vybranym skupinam spoluobcanu POVINNE s nejakou "slevou", bez ohledu na to, zda jako majitele o neco podobneho maji ci nemaji zajem ? proc by to asi tak meli delat ? humanita a solidarita jsou sice fajn, ale v byznysu nemaji podobne zhuverilosti co pohledavat ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."