Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sorki

20. 12. 2010 23:19
máte pravdu

..i já jsem viděl nad hlavou pana Michálka svatozář v TV. Už teď vím, že to mu Buh mu poradil, aby postupoval nestandardně a nahrával své spolupracovníky a nadřízené.

0 0
možnosti
R

Rilian

20. 12. 2010 23:30
Re: máte pravdu

Nevím, o co jde v životě vám, ale já si vážím lidí, kteří nejsou konformní. Vladimír Merta kdysi zpíval o lidech (byrokratech), kteří "žerou ten svůj život jako bůček vstoje". MP

0 0
možnosti
S

sorki

20. 12. 2010 23:37
Re: máte pravdu

..díky. I zloději, vrazi a pedofilové jsou nekonformní (tím se ale rozhodně nechci dotknout pana Michálka, to zdůrazňuji).

0 0
možnosti
R

Rilian

20. 12. 2010 23:53
Re: máte pravdu

Nevím, do jaké míry jste zasvěcen do celé té korupční kauzy. Já ji sleduji jen přes média, ale (a to jsem ve svém článku nenapsal) pana Michálka znám osobně - setkal jsem se s ním někdy na konci 90. let. Tehdy na setkání křesťanských podnikatelů vyprávěl o své zkušenosti v potírání finanční kriminality v Komisi pro cenné papíry.  Udělal na mne velmi dobrý dojem a jeho chování dlouhodobě svědčí o integritě jeho charakteru. Rozhodl jsem se proto věřit jeho verzi a on rozhodně nemůže za to, že se sice mluví o boji proti korupci, ale nikdo se dosud nepostaral o vytvoření skutečně fungujících nástrojů k jejímu potírání.MP

0 0
možnosti
E

echo.3

21. 12. 2010 0:29
Re: máte pravdu

Souhlas.

0 0
možnosti
S

sorki

21. 12. 2010 0:30
Re: máte pravdu

..já pana Michálka neznám, ale pokud každý bude vymýšlet podobné nestandardní metody jenom proto, že té které instituci nevěří, to tedy bude pěkný Kocourkov (s úcty k vám nepoužiji přiléhavější slovo). A vesele se budeme navzájem nahrávat a posílat "důvěryhodným" novinářům. Měl byste alespoň vědět, že zrovna v poslední době byly standardně ukončeny korupční kauzy s poměrně vysokými nepodmíněnými tresty. Dovedete si představit, že by se teď dala objektivně vyřešit i Michálkova?  To ani náhodou, takže teď už to začíná být jedna velká politická fraška, kde budou lhát a plkat včichni.

0 0
možnosti
R

Rilian

21. 12. 2010 0:58
Jaké kauzy máte na mysli?

Cituji D. Drápala (z textu, na který odkazuji na konci): ..."A pak je tady další velká množina lidí, kteří všichni vědí, jak to měl pan Michálek udělat lépe. (Pouze se mezi sebou příliš neshodnou.) Měl jít na policii dřív. (A co tam měl říkat? Ústně reprodukovat, co mu povídal pan Knetig?) Neměl se radit s ministrem Johnem. (Je někdo, s kým se radit směl? Kromě jeho právníka?) Pan Michálek měl s policií již celou řadu zkušeností, a to v nejrůznějších rolích. A jako zaměstnanec ČNB už nějaká ta trestní oznámení připravoval. Měl to svým způsobem v popisu práce. A dobře ví, kdy nastává šance, že policie něco přijme. Věděl o těchto věcech trochu více, než onen hypotetický státní úředník. Ten si teď asi láme hlavu, jaký by byl „správný“ postup.Ale existuje opravdu nějaký správný postup? V zemi, kde policie žádnou závažnou kauzu nikdy nevyšetřila a kde se za čtyřicetimilionový úplatek dává podmínka?"... MP

0 0
možnosti
S

sorki

21. 12. 2010 1:11
Re: Jaké kauzy máte na mysli?

fajn, takže náš pan Michálek má s policii špatné zkušenosti a proto nám, obyčejným, ukazuje lepší a spolehlivější cestu. Navíc se stal hrdina dnešních dnů a poctivec, vezměte si z něj příklad. Řeknete si Kroupovi o kvalitní magnetofón a vyrazte za spolupracovníky a nadřízenými. Pokud se vám zdá, že tam nic neslyšíte, stejně to pošlete Jankovi, on má lepší uši a určitě něco uslyší...tohle je jen malá parodie na to, co se snažíte u pana Michálka tak glorifikovat.

0 0
možnosti
R

Rilian

21. 12. 2010 1:24
Re: Jaké kauzy máte na mysli?

Myslím, že si zcela zásadně nerozumíme. Každý z nás mluví o zcela jiném aspektu věci Tak to tedy zopakuji: u pana Michálka neglorifikuji způsob, jak se rozhodl korupční aféru zveřejnit, ale to, že s ní nechtěl mít nic společného. Neměl přitom žádné postranní úmysly (jinými slovy - za nikoho "nekopal"). Mám pocit, že vy prostě takové jednání vůbec nechápete, a proto se stále soustřeďujete na víceméně "technickou stránku" věci. Jak byste se tedy v takové situaci zachoval vy? Co podle vás měl p. Michálek udělat?

0 0
možnosti
S

sorki

21. 12. 2010 1:26
Re: Jaké kauzy máte na mysli?

..promiňte k té vaší otázce: měl jsem např. na mysli tuto kauzu: Korupce v Brně: Soud poslal Kvapila s Novotným na sedm let do vězení. Tady link: http://www.ct24.cz/domaci/korupce/100660-korupce-v-brne-soud-poslal-kvapila-s-novotnym-na-sedm-let-do-vezeni/  Ale vím, zde asi ten, který korupci odhalil, se nestal takovou mediální hvězdou, jako pan Michálek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."