Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Sípomat

24. 3. 2011 17:42
CHÁ CHÁ CHÁ

Je to vtip,že?

0 0
možnosti
V

vcielka_

24. 3. 2011 17:15
Par pripomienok k clanku mam

1. nepaci sa mi ze vsetkych neveriacich v boha nazyvate ateistami

2. nepaci sa mi ze vsetkych neveriacich v boha hadzete do jedneho vreca

3. nepaci sa mi ze slovo ateista spajate so slovesom verit.

4. Kazdy neveriaci neveri z ineho dovodu a to aku ma predstavu o vzniku sveta a cloveka a seba sa je u kazdeho unikatna rovnako ako je u kazdeho veriaceho cloveka unikatna viera. Pretoze ziadny veriaci nema rovnaku vieru, rovnake predstavy o Bohu.

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

24. 3. 2011 17:19
Re: Par pripomienok k clanku mam

3. Libit se vam to nemusi, ale je to nevylucitelny fakt. Proste bez dukazu a bez schopnosti dokazat zpusob vzniku vesmitu ateiste pouze veri ze jej nestvoril Buh.

4. Stezi bych "absolutni neznalost" nazval predstavou.

0 0
možnosti
D

dampfer

24. 3. 2011 16:58
Samozřejmě

že debata s ateisty je předem vyloučená, chovají se jako zuřiví anarchisté, negramotní komunisté, kteří nepustí partnera ke slovu a domnívají se, že mají superpatent na rozum Ale veškerá vtipnost a slovní obraty umělců slova na Boha nestačí. Pohané provolávají svobodu řádit a nenést žádnou odpovědnost.--. V nemocnicích jsem zažil umírající ateisty, kteří pro jistotu- pro sicher, si nechali zavolat kněze, co kdyby, žejo, aby si pojistili bránu nebeskou. Některým ani to pozdní probuzení už časově nevyšlo a byl to zoufalý zážitek.Všechny nespravedlnosti světa způsobuje svobodný člověk, nikdo nikoho nevodí z nebes na provázcích, na to máme rozum.

0 0
možnosti
SR

Sucipej Roznec

24. 3. 2011 17:12
Re: Samozřejmě

Ateiste se domnivaji, ze maji patent na rozum? Staci si precist prvni odstavec tohoto blogoveho zapisku. Autor proste rekne, ze ateiste jsou ateisty kvuli jednomu ze trech duvodu: hloupost, podlehnuti propagande, nebo hluboka vira. Nic vic. Proste pronese svou hloupou predstavu o ateistech a z ni vychazi a mele si sve mantry.

Jsem ateista a po precteni tohoto textu jsem za to rad.

0 0
možnosti
GH

xasdren

24. 3. 2011 16:58
Nemluvte o vecech, kterym nerozumite

Reknu jen tohle, opravdovych ateistu je na tomhle svete jen mizive mnozstvi, to ze nekdo nema jakekoliv vyznani, neznamena, ze je ateista.

A co se tyce velkeho tresku, to jak se vytvareli prvni neutrony, protony a jine castice se da vedecky nasimulovat a od chvile, kdy existuje svetlo, se na dalsi vyvoj muzete podivat primo v nasem vesmiru. Cim dal se divate, ti hloubeji do minulosti vidite, i to jak vznikala slunce a to az k mistu vzniku svetla, hloubeji je to z jasnych duvodu nemozne. To proc a jak k velkemu tresku doslo je uz jen teorie, lepe receno spousta teorii, od boha, vyduti v jinych vesmirech az po smrstovani a zpetne roztahovani, nebo kralicka co upustil mrkev a vsechny maji stejnou vedeckou vahu.

Nejsem ateista.

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

24. 3. 2011 17:02
Re: Nemluvte o vecech, kterym nerozumite

1. Naprosto nezalezi do jake hloubky se dostanete, protoze at jste hluboko jak chcete, vzdy se dostanete do bodu nula, ktery jediny je klicovy a za ten jiz vlak nejede.

2. Vznik neutronu, protonu se da nasimulovat? Z niceho vznikne castice? Tak to si nejak odporujete ne? Nebo by me ten vedecky experiment opravdu zajimal. Odkaz mate nebo jste jen neco spatne pochopil/spatne se vyjadril???

0 0
možnosti
RK

Renatus Karmín

24. 3. 2011 16:54
Jako ateista

věřím v neexistenci boha a čehokoliv dalšího "nadpřirozeného". Z tohoto pohledu jsem opravdu "v něco" věřící. To je ale jenom problém češtiny, že můžeme v jedné větě vršit zápory na sebe. A přitom "nevěřím v nic" a "věřím v nic" by mělo znamenat jedno a to samé.

0 0
možnosti
L-KN

Lobo - krotitel nanotermitů

24. 3. 2011 16:40
To jsou žvásty...

Když alelůják přemýšlí, čemu věří ateista, vypadá to podobně blbě, jako když se ateista snaží vykládat bibli.

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

24. 3. 2011 16:48
Re: To jsou žvásty...

Takze si vlastne tabor vericich v ateismus a tabor vericich v Boha muze podat ruce, protoze lide v obou taborech jsou naprosto stejni v tom, jak se divaji jeden na druheho.

Recnickou otazkou zustava: kdyz ani jeden tabor neni schopen dokazat jak to vsechno zacalo, proc se mezi sebou vzdy hadaji misto toho aby si projevili toleranci ... zduraznuji: recnicka otazka.... vim ze lide v oboch taborech jsou naprosto stejna hova...a

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

24. 3. 2011 16:36
Zoufalé

Kdo se dívá kolem sebe nemůže ignorovat důkazu podprující Darwinovu teorii.

-

Argument počtem věřících v historii? To argument není, většina nemá patent na pravdu. Ti lidé navíc neměli informace, které máme dnes. Stvoření je problém pro obě strany - kdo stvořil svět? ptají se věřící ateistů - a kdo stvořil Stvořitele? patjí se ateisté věřících. Přirozený výběr funguje, alespoň v přírodě. Má to svoji logiku - lepší se prosadí nad horším.

-

Já jsem agnostik - nevěřím v možnost zjistit, zda bůh je či není. Ale pokud by byl bůh tím, co popisuje bible, pak nemám zájem s tak brutální a krutou bytostí mít cokoli společného. Biblický bůh ve mně vyvolává odpor, je mi krajně nesympatický, opravdu jsem rád, že bible je jen židovská kronika doplněná výmysly různých šílenců. Bůh který utopí lidstvo v potopě, protože se mu nelíbí? Bůh, který zničí celá města? Který ve válkách nadržuje vyvolenému národu? To je dnes už jen legrační.

0 0
možnosti
K

Kozel_

24. 3. 2011 16:45
Re: Zoufalé

Darwinovo učení jsem četl a nevěřím mu. Za prvé, věřím v Boha vč. biblického stvoření. Za druhé, spis jsem četl v originále (je na internetu). Nemá vůbec charakter vědeckého pojednání, spíš ve stylu teologických úvah (v špatném slova smyslu), filozofování. Jakýsi světonázorový traktát.

Co je vědecká teorie? To jsou přesně definované věty, jejich odvození nebo důzaky. To je matematika, exaktní výpočty platí i ve fyzice, technických vědách, elektrotechnice atd. Zde jsou i měření, experimenty - musí být opakovatelné, které matematicky definovanou teorii potvrdí nebo vyvrátí. I chemie a biologie je o pokusech, opakovatelnosti, ověřitelnosti. Práce v laboratoři, exaktní popis experimentu. Ne věty typu pozoroval jsem pěknkavy, připadalo mi, ten a ten říkal že, z toho tedy plyne. Krátce, D. učení jsou naprosté slinty, Darwin by se uplatnil jako politik, ne jako vědec (na vš studoval, ale žádnou myslím nedokončil).

0 0
možnosti
MP

Mad3

24. 3. 2011 16:33
No....

Můžu být rád, že jsem (možná) ateista. Když vidím ty "normální" lidi okolo, jak se chovají a čeho jsou schopní ve jménu nějaké fiktivní postavy, tak to je ubohost.

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

24. 3. 2011 16:40
Re: No....

Vy pozorujete rozdil v chovani vericich v nabozenstvi a vericich v ateismus??? Jaky prosim vas? 

0 0
možnosti
JJ

Haluzorium

24. 3. 2011 16:31
Dekuji vam

Fantasticky clanek, mate moje diky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."