Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pane Pinc, děláte jednu zásadní chybu. Pokud chcete být IN, musíte číst pouze někým vybrané pasáže z rozhovoru a nikdy ne celý rozhovor.

9 1
možnosti
Foto

Reakce na váš článek by asi byl zase článek, tak jen krátce: myslím si, že je třeba korigovat názor, že Havel byl extrémní levičák. On byl především svobodomyslný a rozevlátý bohém, nebyl zasažen žádnou ideologií, to by totiž nemohl být bohém. Tomu odpovídalo i jeho působení ve funkci prezidenta. Dokázal brát všechny kolem sebe jako kamarády, tedy ty, kteří se sednou k němu ke stolu a dají pivo. Proto takové kontrasty: Bush, dalajláma, Albrightová/Clinton atd. Protože jeho myšlenky se potácely mimo reálnou politiku, tak v podstatě následoval názory svých oblíbených, v tomto případě především Albrightové.Po r. 89 to chtělo mít na Hradě někoho pevnějšího v názorech. On tam prostě být neměl.

Názory Klause, stejně jako Havla, se utvářely prostředím ve kterém žili. Proto ten kontrastní rozdíl. Stejně jako Havel je Klaus silný egocentrista s tím rozdílem, že z Klause je stále cítit jakési normalizační nadřazení z působení ve výběrovém Prognostickém ústavu,kde byli jednoocí krály mezi slepými. Svoje názory nevnucuje, ale dá zřetelně na srozumněnou, že on nejlépe ví, on nejlépe rozumí, ostatní názory jsou jaksi pod čárou.

V mnohém se Zeman a Klaus podobají. Jedna mince, tedy ne rub a líc ve smyslu protiv, ale jen dvě strany, byť jiné obrázky, které však vyznávají stejnou nominální hodnotu.

Všichni nadělali chyby. Některé byly jen méně pochopitelné, protože měřili z výšky české kotliny, případně myšlenkových luhů a hájů jakéhosi neoobrozenectví, kdy jen české bylo hezké. Takové zaslzené švandodudáctví, kdy si všichni nakonec po přežití různých peripetií padnou do náruče a pohádka končí. Zase pravda a láska zvítězila. Ne nadarmo tuto větu použil Klaus po vítězství Zemana. My Češi si to vždycky nějak zařídíme: hlavně, aby nás to nebolelo, že?!

3 6
možnosti
Foto

Víte, pane Černý, nedělám si už obou žádné iluze. Jako mnoho jiných lidí z mého okolí jsem byl po dlouhá léta věrným obdivovatelem Václava Havla. Pak přišlo velké vystřízlivění, když jsem zjistil, že jsem si do něho nechal médii projektovat něco, či někoho, kým nebyl. Václava Klause jsem naopak rád neměl, ale po jeho dlouhotrvající kritice z médií jsem začal číst celé jeho texty a objevil jsem jiného Klause, než je nám stále dávkován.

15 2
možnosti
OF

Žvasty, žvasty, nic jiného než žvasty....

Že měl Havel strach z politických stran ? Popravu. Jak vznikla třeba ODS ? Kdo do té strany vlezl ? Kolik je v ní bývalých komunistů ? Slyšel jsem, že je to 60%, k tomu veksláci, osmašedesátníci, spousta nenažranců a dravců bažících po moci a penězích. K čemu vedlo vytvoření ODS ? Ke korupci a rozkrádení majetku. Co Klausova "pragmatická" stana a  vláda ? Jak probíhala privatizace ? Kdo dostal Poldi ? Architekt.  Tomu říkáte pragmatismus, umění politiky, život v realitě ? Automechanik s VÚMLem gynekologem, to je Klausův pragmatismus. Vyjmenujte mi jedinou pravicovou reformu Klause. Vždyť i banky ,vytunelované za Klausovy vlády, zprivatizoval Zeman. Umění pravicové pragmatické politiky V.Klause spočívalo v rozdání majetku pochýbným "podnikatelům" s vyučním listem, zavedení korupce jako standartu, v  zadlužování státu, jen aby národ volil stále stejné lumpy. Nedělejte z nás hlupáky autore. Rv

3 10
možnosti
Foto

Pane Filipczyku, demokracie je diskuze, jak říkal Masaryk, ale to není způsob, jak argumentujete vy. Masaryk je také autorem jiného známého výroku - rozčilení není program. Jinak, ve spoustě věcí, v nichž kritizujete V. Klause s vámi souhlasím, nicméně v mých očích má Klaus nepochybnou zásluhu na ukončení hledání slepé "třetí cesty" a nastolení celkem standardní demokratické společnosti. A že tu byli tuneláři? Ano, byli, ale rozhodně již dávno před vznikem ODS - vezměte např. "privatizaci" médií Rudého Práva, nebo Mladé Fronty do vlastnictví jejich redaktorů v roce 1990.

8 1
možnosti

M38í35l10a 49Š56u66l64a

12. 2. 2013 10:49

.. R^ ..

.. před vámi by se měly ty novinářské rychlokvašky hluboce poklonit a zůstat tak ještě dlouho :-) ..

.. třeba si na karmu nehrajete, ale já vám jí musel dát :-)

12 4
možnosti
Foto

Václav Havel zde napáchal škkody v dobré víře a ze špatného odhadu toho, jaké to bude mít důsledky. V. Klaus napáchal škody vědomně, kdy to umocňovala jeho arogantní - sebestředná povaha. Zeman bude pokračovatelem škůdce V. Klause, ale v podobě vnější hrubé neomalenosti.

7 9
možnosti
Foto

Pane Vaňku, svět není černobílý a dobré úmysly často vedou do pekel...

5 3
možnosti
PP

Pinc, Pinc, Vy jste živoucí pobídka k pronásledování "křesťanů" a názorný příklad kam vede častá četba bible a nadměrné klečeníRv

3 16
možnosti
MJ

Provaze Provaze, vy jste živoucící pobídka k odvozu Pravdoláskařů do svého Lala Landu. Nadměrné čtení Havlových opusů vás udržuje zcela mimo realitu.

10 1
možnosti
Foto

díky za článek,jen můj názor na současného prezidenta potvrdil..chybu volebního týmu KS viděl snad jen VK, asi mu úplně ušlo kdo se dostal do druhého kola.

5 0
možnosti
JK

Proč by mu mělo ujít, kdo se dostal do druhého kola ?  Mohl snad EUroskeptik vítat vítězství K.S., který je k EU víc než vstřícný ? Jistě že hodně z nás má ze Zemana kopřivku, jenže na domácí scéně máme naději, že při příštích volbách něco můžeme ovlivnit, změnit. Ale to, co by nám za ty roky "uchvátila" EU, to bychom už nikdy nezvrátili.  I když Zeman není proti EU, pořád mám naději, že je alespoň o chlup menší eurohujer a snad nebude jen tak lehce skákat Bruselu na špek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."