Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Saša

14. 12. 2010 14:13
Útoky proti křesťanům v Evropě rostou.

Celosvětově jsou křesťané nejpronásledovanější náboženskou skupinou.

Zarážející ovšem je, jak narůstají útoky proti křesťanům v Evropě, jejíž veškerá kultura a civilizovanost byla umožněna právě křesťanstvím.

http://www.intoleranceagainstchristians.eu/

0 0
možnosti

Dr No

14. 12. 2010 12:19
Přirozený sklon člověka ke spiritualitě

byl vždy využíván chytráky k ovládání lidí. Prostě se někdo prohlásí za "tiskového mluvčího" Boha a začne lidem servírovat vlastní představy jako boží vůli. Pokud ale Bůh opravdu existuje, pak musí existovat i něco nad touto lidskou účelovou interpretací, co brání takovýmto chytrákům, aby si mohli trvale a absolutně přivlastnit monopol na určování toho, co je správné a co ne. Myslím že právě křesťanství, i když si prošlo mnoha údobími, kdy bylo zneužíváno špatnými nebo hloupými lidmi, obsahuje základ, který nepodléhá těmto vlivům a umožňuje lidem (pokud sami chtějí) hledat cestu k Bohu bez různých zprostředkovatelů. Například židovské a křesťanské Desatero je čistým základem morálních pravidel, zajišťujícím slušný život a slušné vztahy mezi lidmi, který ani po mnoha stoletích lidé neznehodnotili (i když bylo a je mnohdy špatně interpretováno). Hlavně druhé přikázání - Nevezmeš jména Božího nadarmo. Toto přikázání právě zakazuje, aby si člověk přisvojoval právo mluvit jménem Božím ....

0 0
možnosti

dvdmchl

14. 12. 2010 11:57
A jak se vlastne lisi prijeti dogmatu

, že Kristuse porodila pana a on byl bohem, od dogmatu, že Mohamed byl posledním prorokem a už nikdo nikdy více? Případně, že svět stvořila velká zelená chobotnice?

Problémem každého náboženství je, že musím přijmout alespoň jedno dogma. Něco o čem se nedá diskutovat, jinak to náboženství ztrácí smysl.

Jenže ta dogmata, např. to o Kristovi, byla vytvořena lidmi....po nevěřících se tedy chce aby přijali jedno konkrétní nediskutovatelné dogma, které stvořil nějaký člověk.

Ještě že jsem pantheista, mám to vše jednodušší. :)

0 0
možnosti

Rilian

14. 12. 2010 11:19
Díky za připomínku...

...ale napsal jsem už o nich dříve (http://pinc.blog.idnes.cz/c/145819/Slovansti-verozvestove-a-jejich-prichod-roku-863.html) MP

0 0
možnosti

Jarcho

14. 12. 2010 11:05
Nezapomeňte na Cyrila a Metoděje.

Co platilo u Germánů, to nemůžete zobecňovat na celou církev.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."