Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

19. 4. 2011 12:20
Jak může věřící

vykládat něco o ateismu, to je jako slepý o barvě. :-(

0 0
možnosti
MG

bitkar

12. 4. 2011 15:52
aspon

ze mate inteligentniho syna (ma vic rozumu nez vy). Kez by sve dospivani prezil v psychickem zdravi az do doby, kde se od vas odpouta a pujde vlastni cestou.

jo a btw: pekna fotka, hezka slecna, dobry vkus.

0 0
možnosti
KV

_-1-_

25. 3. 2011 23:40
Stačilo si přečíst nadpis článku .....

a bylo jasné, že ho nepsal ateista. .......... Sice bych k tomu mohl ještě něco podotknout, ale ... :-)

0 0
možnosti
M

malan8

25. 3. 2011 17:20
Reakce by vydala na blog

Chaos. Máte v hlavě chaos- to je jediné, co jsem si odnesl po přečtení vašeho textu. Hledáte mezičlánky v evoluci - žádné pochopitelně nejsou. Operujete s pojmy jako hmota a anergie, přitom jsou projevem stejného jevu. Nazýváte přirozené pochody náhodou - ani ta neexistuje. Stavíte na roveň morálku a zákon - přitom nic se nemění tak plynule a neustále jako morálka, z toho plynoucí pocit viny atd...

Ateismus - ale chápu, že málo kdo k tomu skutečnému opravdu dospěje - skutečně není věcí víry. Opravdový ateista ví, že celý jeho svět a jeho zkreslená představa o něm je pouze předmětem víry - a z toho pramení skutečné poznání: nelze poznat. Nic nemá smysl. Život je cosi jako jeden z projevů existence hmoty. Inteligence, civilizace... to vše je bezvýznamné, nevzniklo to totiž za účelem čehokoliv. To je ateismus- vědomí vlastní nicotnosti - ale to mi nijak nekomplikuje existenci va světě, který jsem se jednoduše rozhodl nějakým způsobem vnímat. Nemám strach z prázdnoty, vy se jí bojíte.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 3. 2011 23:12
Re: Reakce by vydala na blog

R^

0 0
možnosti
P

přítel.agresivního.primitiva

25. 3. 2011 13:03
Nevím, co jste si tady chtěl dokázat.

Pokud jsem to správně pochopil, vy jste věřící, tedy se nepovažujete za ateistu. Z toho důvodu je od vás úvaha na tohle téma asi stejně chytrá, účelná a objasňující, jako bych já psal stať "Čemu věří věřící".

Na rozdíl od vás se ovšem do rozboru něčeho, co je mi už z principu skryto, nebudu pouštět.

Nemyslím, že byste svou statí dokázal někoho přivést k víře.

0 0
možnosti
L

laduk

25. 3. 2011 11:44
hm...

Chybí vám ještě jeden důvod proč někteří lidé nevěří v Boha a sice to, že jsou příliš líní (nebo mají moc práce). :-)

0 0
možnosti
F

Faustino

25. 3. 2011 13:03
Re: hm...

Stejný důvod (intelektuální lenost) může být i proč někteří lidé věří v Boha.

0 0
možnosti
L-KN

Lobo - krotitel nanotermitů

25. 3. 2011 11:33
0 0
možnosti
AA

Saša

25. 3. 2011 10:53
Ateisti v Čechách věří především

na astrologii, vykládání budoucnosti z kávové ssedliny, pí vodu, neidentifikovatelné bioenergie a vibrace a podobné blbostě.

0 0
možnosti
F

Faustino

25. 3. 2011 12:36
Re: Ateisti v Čechách věří především

To myslíte třeba otce a syna Baudyšovy?

0 0
možnosti
BJ

Enin

25. 3. 2011 10:46
pro autora

Milý pane Pinci, momentálně postupně sleduji jednotlivé díly seriálu Wildera Smitha, který rozebírá mnohé otázky ohledně evoluce. Na základě toho jsem si ujasnila, že stvoření, které je popisováno v Bibli, klidně mohu věřit, aniž bych si myslela, že je to nějak obrazně, či oslavná píseň, nebo tak něco. Doporučuji, třeba nasbíráte další zajímavé argumenty :) Je to na TV7.cz (do hledání si zadejte evoluce a všechno se vám objeví najednou).

0 0
možnosti
E

einorean

25. 3. 2011 6:45
nevěřící neexistuje

Pane Pinci, operujete s běžně vnímaným, ovšem mylným výkladem slova ateista. Ateista není nevěřící, ale ten, kdo nevěří v boha. Když budu věřit na všemocnou sílu svých týden nepraných ponožek, budu věřící a přitom ateista.

Nehledě na to, že skutečný nevěřící je jenom teoretický pojem. VŠICHNI věříme. Jeden věří v boha, řídícího tento svět, jiný věří, že neexistuje. Někdo třetí tyhle myšlenky nechává stranou a věří fyzice atd. NIKDO z nás neví, kdo má pravdu, pouze VŠICHNI VĚŘÍME VE SVOU PŘEDSTAVU SVĚTA.

*

Pro zde diskutující programátory - proměnná Bůh a její parametr Existence může nabývat pouze dvou platných hodnot - existuje (true), neexistuje (false). Proto výrok (1) "věřím v jeho neexistenci" je právě to samé, co výrok (2) "nevěřím v jeho existenci". Stavy, zahrnuté ve výroku (3) "nevím, nejsem rozhodnut" jsou podmnožinou stavů, daných výrokem (2). Vykašlete se na formální logiku ;-)

0 0
možnosti
E

einorean

25. 3. 2011 7:11
Re: nevěřící neexistuje

Také bych byl rád, pane Pinci, kdyby se křesťané (v čele s Vámi) přestali navážet do evoluční teorie. Pokud je mi známo, Darwin sice touto teorií stanovil, že probíhá prostědnictvím přírodního výběru, ale NETVRDÍ, ŽE NEMŮŽE MÍT EXOGENNĚ STANOVENÁ DALŠÍ PRAVIDLA. Ať už je to ale jak  chce, dochází zde k uměle vyvolávanému souboji dvou vír, ke kterému vy naprosto zbytečně přispíváte. Pointa je, že  V DARWINOVĚ TEORII VIDÍ POPŘENÍ BOHA POUZE TEN, KDO HO V NÍ CHCE VIDĚT. Rv

*

Poznámka na okraj: mezi "vírou" a "teorií" neexistuje žádný vnitřní rozdíl. Liší se pouze tím, že zastánci "teorie" jsou ochotni o své víře pochybovat (proto také vzniklo slovo teorie), narozdíl od zastánců "víry". ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."